06 / 05 / 2024

evin el değiştirmesi

evin el değiştirmesi

Kiracıların karşılaştığı problemler arasında, kiralamış olduğu evin el değiştirmesi de yer alıyor. Böyle bir durumda, kira hukukuna göre kiracının oturduğu ev satılırsa ne olur? İşte yanıtı...

Kontrat süresi bitmeden tahliye!

Kiracılar için kontrat süresi bitmeden tahliye hususu, bazı durumlarda mümkün olabiliyor. Kontrat süresi bitmeden tahliye nedenleri haberimizde...

İkinci el çevrim içi oto pazarında satışlar yükseldi!

Türkiye'de ikinci el çevrim içi binek ve hafif ticari araç pazarında satış rakamı, şubat ayında geçen senenin aynı dönemine oranla yüzde 35 artış ile 170 bin 457 olduğu kaydedildi. 

Konut satışlarında denge yine değişti: Ev var alıcı yok!

Türkiye'de konut sektöründe dengeler sürekli değişiyor. Düne kadar yatırım aracı olan konut cazibesini yitirdi. 2.el piyasada ilan sayısı artarken, evlere alıcı bulmak zorlaşıyor.

Babasından miras kalana devlet her yıl ödeme yapacak

Türkiye'de miras yoluyla arazilerin el değiştirmesi sonucu tarımsal üretimde sıkıntı olurken Tarım ve Orman Bakanlığı yeni bir sistemi uygulamaya başlayacağını belirtti.

Konut kredisinde faiz oranları baştan aşağı değişti! Hemen bakın!

Konut sahibi olabilmek isteyenler bankaların konut kredilerini yakından takip ediyor. İkinci el ya da sıfır konut sahibi olmak isteyen kişilere umutlandıran haber geldi. Konut kredisinde faiz oranları değişirken kira öder gibi konut sahibi olmak isteyenler için yol açıldı.

Sektör kaynakları açıkladı! İkinci el araç alımında sistem değişiyor!

İkinci el araç alış-satışlarında son gelişmeler yakından takip edilirken, Ramazan ayında araba alım-satımlarında bir değişiklik bekleniyor. Konuyla ilgili uzun yıllardır galericilik yapan sektör kaynaklarından bir açıklama geldi.

Bayram öncesi ikinci el araba fiyatlarında değişiklik! İşte yeni tarih için detaylar!

Bayram öncesi ikinci el araba fiyatları da değişiklik göstermeye başladı. Araba alacakların dikkatine, sizler için yeni bir tarih açıklandı. Peki bu açıklanan tarihte son durum belli olacak mı?

Bakan Kurum resmen açıkladı!  İkinci el konutlar için de yeni kampanya geliyor! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum resmen açıkladı. İkinci el konutlarla ilgili de yeni kampanya geliyor...

Yabancı ve yerli alıcılar ikinci el konuta yöneldi! Konutta tercihler değişiyor! 

Konutta tercihler değişiyor. Yabancılar da yerli alıcılar gibi konut tercihlerini ikinci ele kaydırdı. İşte konut sektöründeki son durum...

El değiştiren 8,5 milyon aracın 6 milyonu karaborsada satıldı

İkinci el otomobil piyasasında çıkarılan yasaların kayıt dışılığı artırmaktan başka bir işe yaramadığını kaydeden 38 yıllık galerici Salih Kılınç, yetki belgesi ve denetim mekanizmasının devreye girmesi gerektiğini söyledi.

Ev satışında tapu devri nasıl yapılır?

Taşınmaz malların el değiştirmesi işlemine tapu devri deniyor. Bu durum, alıcı ve satıcı arasında olabileceği gibi aileden miras kalması ya da benzeri sebeplerle de gerçekleşebiliyor. Peki, ev satışında tapu devri nasıl yapılır? İşte konu hakkında tüm detaylar...

Ev satışında tapu devri nasıl olur?

Taşınmaz mülklerin el değiştirmesi işlemine tapu devri deniyor. Peki, ev satışında tapu devri nasıl olur? Tapu devir işlemlerinde gerekli belgeler nelerdir? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Ev almak isteyenler dikkat! Konut kredilerinde yeni karar! Kredi değer oranları değişti

BDDK'nin aldığı karara göre, sıfır ve ikinci el konutlar için konut kredilerinde kredi değer oranı değişti. İşte detaylar...

Tapu devri masrafı 2022 ne kadardır?

Taşınmaz mülklerin el değiştirmesi işlemine tapu devri deniyor. Bu durum, alıcı ve satıcı arasında gerçekleşebileceği gibi aileden miras kalması ya da benzeri sebeplerle de tapu devri yapılabiliyor. Peki, Tapu devri masrafı 2022 ne kadardır?

evin el değiştirmesi Haberi

evin el değiştirmesi

Kiracının oturduğu ev satılırsa ne olur?

Bir gayrimenkul kiraladığınızı ancak, söz konusu gayrimenkulün satıldığını farz edelim. Bu durumda, kira hukukuna göre, kiracının hakları nelerdir? Kiracı evde oturmaya hangi şartlarda devam edebilir?


Bilindiği üzere, mal sahiplerinin kiraya konu olan gayrimenkule ihtiyacı olması halinde, kiracısının tahliyesini isteyebiliyor. Ancak, tahliye mal sahibinin ihtiyacının olduğunu kanıtlaması şartı ile söz konusu oluyor.


Kiralanmış ev el değiştirirse..

Peki ev el değiştirirse kiracı ya ne olacak? Kira oturulan konutun sahibinin el değiştirmesi halinde, bu kez de yeni ev sahibinin ihtiyacının olması ve bu ihtiyaç durumunu kanıtlaması durumunda, kiracının tahliyesi talep ediliyor.


1 ay içerisinde ihtarname çekilmemesi halinde kontrat yenilenmiş sayılıyor.





Işıl Seren...