17 / 05 / 2024

evin işyeri olması

evin işyeri olması

Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince evin işyerine dönüşmesi için öncelikle belediyenin bölgedeki imar planlarının buna izin vermesi gerekiyor. Peki, tapuda mesken olarak kayıtlı ev işyerine nasıl çevrilir?

Belediyeden KDV'den muaf iş yeri fırsatı! İhalesi 2 Ekim'de!

Aydın İli Nazilli Belediye Başkanlığı, Aydın Nazilli'de yer alan iş yeri için satış ihalesi düzenliyor. Satışa çıkarılan iş yeri KDV'den muaf olmasıyla da dikkat çekiyor.

Elbistan'da kiralık ev ve iş yeri fiyatları tavan yaptı!

İnşaat sektörünün durduğu Elbistan'da, ev ve iş yeri kiraları da tavan yaptı. Vatandaşlar istediği bölgede çok az kiralık ev buluyorken, kiraların çok yüksek olmasından da şikayetçi. İşte detaylar..

Yıkılmak istenen evin içi görenleri büyülüyor!

Evin dışı komşuların rahatsız olmasına yetiyor. Komşular tarafından yıkılmak istenen evin içi görenleri büyülüyor.

İşyeri hibe harcı 2017!

Bir işyerinin tapusunun bağış işlemine konu olması durumlarında, yapılacak iş ve işlemler satış işleminden farklı oluyor. Ödenecek harçlar da satış işlemine göre yüksek oluyor. Peki, işyeri hibe harcı 2017 ne kadar?

Hüseyin Sözlü'den Hurdacı esnafına iş yeri sözü!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, hurdacı esnafının projelendirmesi devam eden Temsa Fabrikası civarındaki Adana Seyhan Büyük Sanayi Sitesi’nde yeni işyeri sahibi olması için kolaylık sağlama sözü verdi

Evin işyeri olarak kullanılması mümkün mü?

Bir apartman içerisinde yer alan mesken sahipleri, kimi zaman evini işyeri olarak kullanmak isteyebiliyor. Peki, evin işyeri olarak kullanılması mümkün mü? İşte yanıtı..

İşyeri elektrik aboneliği kapatma işlemleri!

Elektrik abonelik talebinin ilk elektrik enerjisi bağlantısı olması veya bağlantısı bulunan kullanım yerleri için olan abonelik başvuruları elektrik dağıtım firmasına yapılıyor. Peki, işyeri elektrik aboneliği kapatma işlemleri nelerdir?

İşyeri elektrik aboneliği için gerekli evraklar!

Taşınmaz malların aboneliklerinin kullanıcı adına olması gerekiyor. Başvuru için gerekli olan belgeler mesken ve işyerleri için farklılık gösteriyor. Peki, işyeri elektrik aboneliği için gerekli evraklar nelerdir?

2015 işyeri çevre temizlik vergisi nasıl hesaplanır?

Çevre temizlik vergisinin mükellefi, taşınmazın sahibi değil; kullanıcısı oluyor. Örneğin işyerinde kiracı olması durumunda, çevre temizlik vergisi kiracı tarafından ödeniyor. Peki, 2015 işyeri çevre temizlik vergisi nasıl hesaplanır?

İşyeri kira geliri bildirme sınırı 2015!

Taşınmaz malların kiraya verilmesi halinde mal sahiplerinin elde ettiği kazancın sınırdan fazla olması halinde gelir için kira gelir vergisi ödeniyor. Peki, işyeri kira geliri bildirme sınırı 2015 ne kadar?

İşyeri kiracısı nasıl tahliye edilir?

Kiracının tahliyesinin gerçekleşmesi için, haklı tahliye nedenlerin var olması veya karşılıklı olarak anlaşma sağlanmış olması gerekiyor. Peki, işyeri kiracısı nasıl tahliye edilir? İşte tahliye gerekçeleri..

Boş işyeri için çevre temizlik vergisi ödenir mi?

Konut, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan yapılar için çevre temizlik vergisi de ödeniyor. Yapıda kiracı olması durumunda, vergi mükellefi kiracı oluyor. Peki, boş işyeri için çevre temizlik vergisi ödenir mi?

Çatılı işyeri kira sözleşmesi örneği!

Kira sözleşmesi, kiraya veren ve kiracı arasında imzalanıyor. Kefilin olması halinde, sözleşmeyi kefil de imzalıyor. Peki, Çatılı işyeri kira sözleşmesi nasıl doldurulur? İşte çatılı işyeri kira sözleşmesi örneği...

evin işyeri olması Haberi

evin işyeri olması

Ev işyerine nasıl çevrilir?

Tapuda ev olarak kayıtlı olan bir bağımsız bölüm, maliki tarafından işyeri olarak kullanılmak istenebiliyor. Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince evin işyerine dönüşmesi için öncelikle belediyenin bölgedeki imar planlarının buna izin vermesi gerekiyor.


Evin işyeri olması için izin verilmesi halinde proje tadilatı yapılabiliyor. Ancak öncelikle kanun gereğince konutunuzu işyerine çevirmek istediğiniz daireniz için apartmanınızdaki bağımsız bölüm sahibi tüm komşularınızdan izin almak zorundasınız. 


Akabinde proje tadilatı için; Tapu sicil müdürlüğünden röperli kroki, çap ve tapunuzu ve ilgili belediyeden imar durumu belgesini aldıktan sonra projelerinizi yaptırabilirsiniz. 


Daha sonra da projeler ve belediyenin sizden isteyeceği ilgili belgelerle birlikte tadilat ruhsatı için müracaat etmek zorundasınız. 


Meskenin İşyerine Dönüştürülmesi Yargıtay Kararı

Yargıtay 18.HD-E:2008/10771-K:2009/01364-T:19.02.2009


Davacı vekili dava dilekçesinde, davalıların, anataşınmazın tapuda mesken olarak kayıtlı bulunan 1 nolu bağımsız bölümünü üç...