03 / 05 / 2024

Evin öğrencilere kiraya verilmesi halinde kira gelir vergisi

Evin öğrencilere kiraya verilmesi halinde kira gelir vergisi

Kira gelir vergisinde istisna sınırını aşan gelirler için vergi ödeniyor. Peki, evin öğrencilere kiraya verilmesi halinde kira gelir vergisi nasıl ödenir? İşte yanıtı..

5 milyon TL'lik evin kira getirisi 25 bin TL! Ev alıp kiraya vermek mantıklı mı?

Kira getirisinin sağladığı kazanç sık sık merak konusu oluyor. Evi olanlar ve ev alıp kiraya vermek isteyenler bu durumda ne kadar gelir elde edebileceklerini araştırıyor. Peki ev alıp kiraya vermek mantıklı mı? İşte sosyal medyada yorum yağmuruna tutulan o paylaşım...

Miras kalan ev kiraya verilir mi?

Medeni Kanun gereği, vefat eden kişinin tüm malvarlığı ve hakları, yasal varislerine kalıyor. Peki, Miras kalan ev kiraya verilir mi? Miras kalan evin kirası nasıl bölüştürülür? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Avrasya GYO Alanya Gökay Sitesindeki daireyi kiraya verdi!

Avrasya GYO 1 Temmuz 2021 tarihi itibariyle kiraya verilen Antalya Alanya Türkler Beldesi Gökay Sitesindeki D blok 1 nolu evin, R blok 1 nolu evle değiştirilmesine ve kira koşullarının aynı kalacak şekilde ek protokol imzalanmasına karar verildi. 

Kiraya verilen evin hasarından kim sorumludur?

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında kendisine yöneltilen ''kiraya verilen evin hasarı'' konulu soruyu yanıtladı. İşte, Tamer Heper'in yazısı..

Hülya Avşar Sarıyer'deki evinin 3 katını kiraya verecek!

Ablasının Sarıyer'deki evinde oturan Helin Avşar, tek yaşamaktan sıkıldı. Ablası Hülya Avşar, evin 3 katının kiraya vermeye karar verdi.

Kiradaki evin gelir vergisi nasıl ödenecek?

Kira gelir vergisi, kiraya verilen evden elde edilen gelir için ödeniyor. Yeni Gelir Vergisi Kanun Tasarısı ile beyanname sürecinde seçilen gider yöntemine kısıtlama getirildi. Peki, kiradaki evin gelir vergisi nasıl ödenecek?

TOKİ'den alınan evin kira vergisinde taksitlere uygulanan zam gider sayılır mı?

Evini kiraya vererek gelir elden kimseler Gelir Vergisi Kanunu gereğince kira vergisine tabi tutuluyor. Peki, TOKİ'den alınan evin kira vergisinde taksitlere uygulanan zam gider sayılır mı?

Miras kalan evin kirası kime ödenir?

Miras, bir kimsenin vefatının ardında bıraktığı taşınır ve taşınmaz mallar oluyor. Peki, miras kalan evin halihazırda kiradaysa ya da kiraya verilirse ne olur? Miras kalan evin kirası kime ödenir?

Kiraya çıkarken dikkat edilmesi gerekenler!

Kiraya çıkarken öncelikle kiralamayı düşündüğünüz evin, ihtiyaçlarınıza cevap verip vermediğinin sorgulanması gerekiyor. Peki, kiraya çıkarken nelere dikkat edilir? Kiraya çıkarken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Evin öğrencilere kiraya verilmesi halinde kira gelir vergisi!

Kira gelir vergisinde istisna sınırını aşan gelirler için vergi ödeniyor. Peki, evin öğrencilere kiraya verilmesi halinde kira gelir vergisi nasıl ödenir? İşte yanıtı..

Kiralanan evin ayıplı çıkması nedeniyle fesih!

Kiralanan sonradan ayıplı duruma gelirse kiracı, kiraya verenden ayıpların giderilmesini veya kira bedelinden ayıpla orantılı bir indirim yapılmasını ya da zararının giderilmesini isteyebiliyor. Peki, kiralanan evin ayıplı çıkması nedeniyle fesih mümkün m

Yeni alınan evin kira vergisi ödenir mi?

Mesken ve iş yeri gibi taşınmaz malların kiraya verilmesinde elde edilen gelirler Gelir Vergisi Kanunu gereğince vergilendiriliyor. Peki, yeni alınan evin kira vergisi ödenir mi?

Kredi ile alınan evin kira gelir vergisi!

Kira gelir vergisi, taşınmazların kiraya verilmesinden elde edilen gelirler için ödeniyor. Vergi ödemesi için gerçek gider yöntemi ya da götürü gider yöntemi seçiliyor. Peki, kredi ile alınan evin kira gelir vergisi nasıl ödenir?

Evin öğrencilere kiraya verilmesi halinde kira gelir vergisi Haberi

Evin öğrencilere kiraya verilmesi halinde kira gelir vergisi

Evin öğrencilere kiraya verilmesi halinde kira gelir vergisi!

Gelir Vergisi Kanunu gereğince; taşınmaz mal ve hakların kiraya verilmesi karşılığında elde edilen gelirler “gayrimenkul sermaye iradı” olarak belli koşullarda gelir vergisine tabi tutuluyor.


Mesken ve işyeri kiralamalarında farklı tutarlarda istisna sınırı belirleniyor. Bu sınırı aşan gelirler için vergi ödeniyor. Peki, evin öğrencilere kiraya verilmesi halinde kira gelir vergisi nasıl ödenir?


Kiralanmış olan konutun öğrencilere kiraya verilmesi halinde elde edilen gelirin vergilendirilmesi hakkında özelge şu şekilde;


Tarih 15/08/2012

Sayı 62030549-120[70-2012/177]-2590


T.C.

GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI

İSTANBUL VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI

(Mükellef Hizmetleri Gelir Vergileri Grup Müdürlüğü)


Sayı:62030549-120[70-2012/177]-2590 15/08/2012


Konu:Kiralanmış olan konutun öğrencilere kiraya verilmesi halinde elde edilen gelirin vergilendirilmesi


İlgide kayıtlı özelge talep formunda ve ek dilekçenizde, bir adet  gayrimenkul kiralayıp,  daha yüksek  bir bedelle ve tek bir kira sözleşmesi  ile birkaç öğrenciye...