28 / 04 / 2024

evin tapusu yok

evin tapusu yok

Taşınmaz mal sahiplerinin tapusu olmaması halinde bazı sorunlar yaşanabiliyor. Peki, sizin de bir eviniz olduğunu ancak evin tapusunun olmadığını ve "Evimin tapusu yok ne yapmalıyım?" diye sorduğunuzu düşünelim, işte yapılması gerekenler...

Konut uzmanından ev almak isteyenlere kritik uyarı! Evin tapusu ve deprem riskine aman dikkat...

Yeni ev almak isteyeler bu süreçte nelere dikkat edilmesi gerektiğini merak ediyor. Peki, yeni ev alırken dikkat edilmesi gereken konular neler? İşte detaylar...

Yeni ev tapusu nasıl alınır? Tapusu olmayan yere ev yapılır mı?

Yeni ev alan kişiler, tapularını nasıl çıkarabileceklerini araştırıyor. “Tapu nasıl çıkarılır? Tapusu olmayan evin noter satışı mümkün mü?” İşte detaylar!

Tapusu olmayan evin tapusu nasıl alınır? Arsa alırken tapuya kim başvurur?

Tapu nedir? Tapusu bulunmayan evin tapusu nasıl alınmaktadır? İşte bu konuda vatandaşların merak ettikleri!

Tapusu olmayan yere nasıl tapu alınır? Tapusu olmayan evin emlak vergisi olur mu?

Tapu; Tapu Sicil Müdürlüğü tarafından verilmekte olan, arazinin üstüne inşa edilen yapının ya da arazinin bir bölümünün sahibi kim ise onu gösteren resmi bir belgedir. Peki Tapusu olmayan yere nasıl tapu alınır?

Prefabrik evin tapusu olur mu? Kışın prefabrik ev yapılır mı?

Prefabrik yapılara son dönemde artan ilgi beraberinde bazı soruları da getirmektedir. Prefabrik evler normal betonarme evlere benzemez. Peki prefabrik evler diğer yapılardan hangi özellikleri ile ayrılır? İşte detaylar!

Deprem endişesi harekete geçirdi! Satın alınan evin satışı iptal edilir mi?

Depremin ardından vatandaşlar oturdukları dairenin depreme dayanıksız olduğunu düşünerek daha güvenli dairelere geçiş yapıyor. Uzmanların deprem uyarıları peş peşe gelirken, ev sahipleri de satın alınmış ya da kiralanmış konutta fesih hakkı olur mu, satın alınan evin satışı ya da tapusu iptal edilir

Bir evin tapusu nasıl alınır? Yeni yapılan ev tapusu nasıl alınır?

Bir evin tapusu nasıl alınır? Yeni yapılan ev tapusu nasıl alınır? tapuya dair sorulan soruların başında gelmektedir. İşte merak edilen detaylar!

Evin tapusu iki kişi üzerine olabilir mi?

Bir gayrimenkulün tapusu, tek bir kişi üzerine olabileceği gibi birden fazla kişi üzerine de düzenlenmiş olabilir. Peki, ortak tapu nasıl olur? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Devredilmemiş evin emlak vergisini kim öder?

Sözcü Gazetesi köşe yazarı olan Sezgin Özcan bugünkü yazısında, tapusu alınmamış kooperatif evin emlak vergisini kaleme aldı. 

TOKİ'den alınan evin tapusu birden çok kişinin üstüne olabilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper 'Annem hayattayken Toki’den bir daireyi teslim alıyoruz. Annem bu yeri kullanmakta ve borçları taksitle ben ödemekteyken annem vefat etti. Diğer mirasçılarla anlaşamıyoruz. Bu durum sizce ne olur?' sorusunu cevapladı.

Tek tapu nasıl bölünür?

Posta yazarı Tamer Heper, '20 yıl önce vefat eden babamdan kalma bir yer vardı. Öğrendik ki tapusu yok. Bize ait olan yer 8 dönüm ama tek tapu üzerinde görünüyor 20 dönüm olarak. Sahibi belli. Burayı onların rızasıyla ayırıp üzerimize tapu çıkartabilir miyiz?' sorusunu yanıtladı.

Bursa'da evlenen çifte tapu hediyesi!

Bursa’da belediye başkanı tarafından nikahı kıyılan çifte kentsel dönüşüm kapsamında yapılan yeni evin tapusu verildi.

Trabzon'daki şehit ailesine bağışlanan evin tapusu verildi!

Trabzon'daki iş adamı Muzaffer Hacımurtezaoğlu, 2015 yılında şehit düşen özel harekat polisi Necmi Çakır'ın ailesine daire hediye etti. Hacımurtezaoğlu, Cumhuriyet Mahallesi'nde yapımı tamamlanan dairenin tapusunu, Of Kaymakamı Eyüp Fırat ile şehidin ailesine verdi.

evin tapusu yok Haberi

evin tapusu yok

Evimin tapusu yok ne yapmalıyım?

Taşınmaz mal sahipleri, tapu kütüğünde de bu yerin mülkiyet hakkına sahip değilse birtakım sorunlarla karşılaşabiliyor. Bu sorunlara, arsa üzerinde inşa edilen ancak ruhsatı olmayan yapılar için; ruhsatlı bir yapıya sonradan kaçak kat çıkılması gibi durumlarda sıklıkla karşılaşılıyor.


Peki, sizin de bir eviniz olduğunu ancak evin tapusunun olmadığını ve "Evimin tapusu yok ne yapmalıyım?" diye sorduğunuzu düşünelim. Bu durumda yapılması gerekenler şu şekilde sıralanıyor;


Kaçak kat çıkılması durumu..

Kaçak kat yapılması, suç olup; Taşınmazın bulunduğu yer Belediye Başkanlığından yapı ve oturma ruhsatları ile projelendirme işlemlerinin yapılıp tamamlanması durumunda, kaçak eve tapusu alınabiliyor.


Ruhsatsız inşa edilen yapıların durumu..

Bir evin ruhsatsız olarak inşa edilmesi de kaçak bina suçu olup; yukarıdaki gibi Belediye Başkanlığından yapı ve oturma ruhsatları ile projelendirme işlemlerinin yapılıp tamamlanması...