04 / 05 / 2024

evin tapusunun kime ait olduğunu öğrenme

evin tapusunun kime ait olduğunu öğrenme

Taşınmaz mal alma sürecinde bazı araştırmalar yapılıyor. Örneğin, gayrimenkul almak istediğinizi ancak sahibi hakkında tereddütlerinizin olduğunu düşünelim. Bir tapunun kime ait olduğunu nasıl öğrenebilirim, diyorsanız işte yanıtı..

Ev tapusunun kime ait olduğunu nasıl öğrenebilirim?

Taşınma satın alma aşamaları sırasında alıcının tapu ve tapu sahibi ile ilgili bazı hususları araştırması gerekiyor. Siz de bu noktada, "Ev tapusunun kime ait olduğunu nasıl öğrenebilirim?" diyorsanız işte yanıtı..

Başkasına ait tapu sorgulama nasıl yapılır? Evin tapusunun kime ait olduğu nasıl öğrenilir?

Tapu işlemi yapmak isteyen vatandaşlar, gerçekleştirecekleri işlemlerden önce araştırmalar yapıyor. Bunlardan bazıları da başkasına ait tapu sorgulama nasıl yapılır? Evin tapusunun kime ait olduğu nasıl öğrenilir? İşte detaylar…

Burcu Güneş ve üvey annesi arasındaki tapu krizi büyüyor!

Şarkıcı Burcu Güneş geçtiğimiz günlerde üvey annesi Nuray Güneş’e Antalya'daki evin tapusunun iptali üzerine dava açmıştı. Söz konusu dava sonrasında Nuray Güneş Ve Burcu Güneş arasında gerilim büyüdü. 

Ev alacaklar dikkat! Evinizin üzerinde icra olabilir!

İstanbul Esenyurt’ta ev sahiplerini ilgilendiren emsal bir olay yaşandı. Gazi Ramazan ve eşi Ayşegül Bozkurt beş yıl önce aldıkları evin tapusunun çeşitli bahanelerle kendilerine verilmemesi üzerine gittikleri Esenyurt Tapu Müdürlüğü’nde evlerinin üzerinde 9 milyon liralık icra olduğunu öğrendi.

3 adımda tapu devir işlemleri!

Satın almak istediğiniz evin tapusunun sizin adınıza devredilmesi için tapu dairesinde gerekli işlemlerin yapılması gerekiyor. İşte 3 adımda tapu devir işlemleri...

Miras kalan evin kirası kime ödenir?

Miras, bir kimsenin vefatının ardında bıraktığı taşınır ve taşınmaz mallar oluyor. Peki, miras kalan evin halihazırda kiradaysa ya da kiraya verilirse ne olur? Miras kalan evin kirası kime ödenir?

Miras kalan evin intikali yapılmazsa ne olur?

Bir evin miras kaldığını ancak mirasçılar tarafından miras intikal işlemlerinin yapılmadığını düşünelim. Miras kalan evin intikali yapılmazsa ne olur? Ev kime kalır? İşte yanıtı..

Evimin tapusu yok ne yapmalıyım?

Taşınmaz mal sahiplerinin tapusu olmaması halinde bazı sorunlar yaşanabiliyor. Peki, sizin de bir eviniz olduğunu ancak evin tapusunun olmadığını ve "Evimin tapusu yok ne yapmalıyım?" diye sorduğunuzu düşünelim, işte yapılması gerekenler...

Ev alırken tapu masrafları kime aittir?

Ev alırken evin satış bedelinin yanı sıra birtakım masraflarının da ödenmesi gerekiyor. Peki, alıcı hangi masrafları öder? Ev alırken tapu masrafları kime aittir? Satıcı masraflara katılım sağlamaz mı?

Evin tapusu nasıl alınır?

Satın almak istediğiniz evin tapusunun sizin adınıza devredilmesi için tapu dairesinde gerekli işlemlerin yapılması gerekiyor. Peki, evin tapusu nasıl alınır? Tapu devir işlemleri için neler gerekli olur?

Evin net alanı hesaplaması!

Net metrekare de iç ve dış olmak üzere ikiye ayrılıyor. Dış net metrekare konutun dış duvarları dahil toplam metrekaresini kapsıyor. Peki, evin net alanı hesaplaması!

Evin brüt alanı hesaplaması!

Apartman holü, oda bölmeleri otopark, sosyal alanlar, asansörler, yangın merpenleri yani bir site içerisinde veya bir yapı içerisinde bulunan her şey brüt metrekare içinde kalıyor. Peki, evin brüt alanı hesaplaması nasıl yapılır?

Hisseli evin kira bedeli hissedarlardan birinin hesabına yatırılır mı?

Taşınmaz mal kiralamalarında kira bedelinin belli bir miktarı aşması halinde kiranın banka üzerinden ödenmesi gerekiyor. Peki, hisseli evin kira bedeli hissedarlardan birinin hesabına yatırılır mı? İşte yanıtı..

İzale-i şuyu davası kime karşı açılır?

Taşınmazda hissedarların mallarının aynen pay edilmesi ya da mahkemece satılarak bedellerinin hissedarlar arasında payları ölçüsünde paylaştırılmasına izale-i şuyu deniyor. Peki, izale-i şuyu davası kime karşı açılır?

evin tapusunun kime ait olduğunu öğrenme Haberi

evin tapusunun kime ait olduğunu öğrenme

Tapunun kime ait olduğunu nasıl öğrenebilirim?

Gayrimenkul almak istediğinizi ancak hangi konularda araştırma yapmanız gerektiğini bilmediğinizi farz edelim.


Bir arsa veya mesken almak üzeresiniz ve taşınmaz mal sahibinin kim olduğundan emin değilseniz, tapunun kimin olduğunu öğrenebilirsiniz. Peki, "Tapunun kime ait olduğunu nasıl öğrenebilirim?" diyorsanız hemen yanıtlayalım.


Taşınmaz tapusunun kime ait olduğunu öğrenmek için internet üzerinden herhangi bir şekilde tapunun kime ait olduğu bilgilerine ulaşmanız mümkün olmuyor.


Bilgilere erişmek için tapunun fotokopi ile tapunun bağlı bulunduğu tapu dairesine giderek sorgulama yapılıyor. Bu işlem https://www.turkiye.gov.tr/tapu-harc-sorgulama adresinden online bir şekilde yapılabiliyor.


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, www.tkgm.gov.tr adresinden "parsel sorgulama" linki ile il, ilçe, mahalle/köy, ada ve parsel bilgileri girilerek doğrudan parsel sorgulaması yapılabiliyor. 


Gerekli bilgilerin girilmesi sonucunda parselin uydu fotoğrafı ile çakışık görüntüsü...