06 / 05 / 2024

Evin yanından yol geçti değer artış payı alınacak mı

Evin yanından yol geçti değer artış payı alınacak mı

Taşınmazın belirli süre içerisinde emek vermeden elde ettiği gelire imar rantı deniyor. Peki, evin yanından yol geçti değer artış payı alınacak mı?

1935 yılında yol vergisi 6 liradan 4 liraya düşürülmüş!

1935 yılında Sivas'ta Vilayet Encümeni tarafından yol vergisi 6 liradan 4 liraya kadar indirilmesine karar verilmiş.

Süleyman Soylu'dan hasarlı bina uyarısı: Yanından bile geçilmemeli!

Yaptığı açıklamada ağır hasarlı binalardan ve acil yıkılacak binalardan kesinlikle ev eşyası alınmaması gerektiğini söyleyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bu binaların yanından dahi geçilmemesi gerektiğini söyledi.

Kocaeli'de konutlar sanayi tesisi yanından taşınıyor!

Kocaeli'nin Körfez ve Dilovası ilçelerindeki sanayi tesislerinin yanında yer alan konutlar kentsel dönüşüm çalışmaları ile başka alana çalışacak. 

Kadirli OSB'den yol yapım işi ihalesi 28 Haziran'da!

Kadirli Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanlığı tarafından yol inşaatı yapım işi ihale ediliyor. İhale 28 Haziran'da yapılacak...

İzmir'de gayrimenkul fiyatları uçuşa geçti!

İzmir’e göç edenlerin sayısındaki artış kentteki gayrimenkul piyasasını da hareketlendirdi. Yücesoy Mühendislik Yönetim Kurulu Başkanı Cem Yücesoy, Türkiye'nin dört bir yanından gelenlere konut sattıklarını söylüyor.

Kiraya verilen evin hasarından kim sorumludur?

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında kendisine yöneltilen ''kiraya verilen evin hasarı'' konulu soruyu yanıtladı. İşte, Tamer Heper'in yazısı..

Sultangazi Metris Kavşağı imar planı tadilatı askıda!

Sultangazi Metris Kavşağı - Avrupa Konutları Arası Tem Güney Yan yolu Yol Kavşak Uygulama Revize Projesi'ne ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı askıya çıkarıldı...

Yedi Mavi projesi Expo Turkey by Qatar 2017'de görücüye çıktı!

Yedi Mavi, Kata Expo Turkey by Qatar Fuarı’ndaki yerini aldı. Körfez ülkeleri ve Arap yatırımcılar başta olmak üzere dünyanın dört bir yanından gelen yatırımcıların bir araya geldiği fuarda Zeytinburnu sahilinde yükselen Yedi Mav’ projesi de görücüye çıktı.

Gayrimenkul sektörüne tam destek!

Fransa Cannes’da gerçekleşen MIPIM 2017’e yatırımcılar yoğun ilgi gösterdi. Bakan Özhaseki, Türkiye’yi MIPIM’de temsil eden projelerin, dünyanın dört bir yanından gelen projelerin gerisinde olmadığını belirtti.

Kayseri Yeraltı Çarşısı’na raylı sistem piyangosu!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Yeraltı Çarşısı’ndaki ziyaretinde çarşı için en büyük yatırımın Talas-Erkilet raylı sistem hattının çarşının yanından geçmesi olacağını belirtti.

Düzce Gümüşpınar'da evin ortasından geçen direk isyan ettirdi!

Düzce’nin Gümüşpınar Mahallesi’ndeki mahallesinde oturan Tahtacıoğlu ailesinin evinden geçen direk görenleri şaşırttı. Tahtacıoğlu ailesi yetkililerden yardım istedi.

EMITT Turizm Fuarı yarın başlıyor!

Dünyanın dört bir yanından gelen turizmcileri ağırlayan Emıtt Turizm Fuarı, 26 Ocak tarihinde Tüyap Fuar Merkezi’nde kapılarını ziyaretçilerine açıyor.

Adıyaman Çelikhan Çayı ıslah ediliyor!

Çelikhan'ın yıllardır büyük özlem ile beklediği Çelikhan Çayı ıslah ediliyor. Mart ayı içerisinde başlanılacak olan çalışmada ilk etapta Devlet Hastanesinin yanından gelen dere ve Yukarı Mezarlık ile Devlet Hastanesine kadar yapılması planlanıyor.

Evin yanından yol geçti değer artış payı alınacak mı Haberi

Evin yanından yol geçti değer artış payı alınacak mı

Evin yanından yol geçti değer artış payı alınacak mı?

Taşınmazın belirli süre içerisinde emek vermeden elde ettiği gelire imar rantı deniyor. Bu husuta imar değişikliğinden elde edilen kazancın önceki değerle yeni değer arasındaki farkın vergilendiriliyor. Bu vergiye ise imar rantı vegisi deniyor. 


Yapılan açıklamalara göre,  “değer artış payı”, imar değişikliklerinde geçerli sayılıyor. .Buna göre bir arsa imara açıldığında ya da bir binanın emsal oranı arttığında değer artış payı alınıyor.  Bireysel, vatandaşın talebi ile değişiklik yapılması halinde yüzde 80 ile 100 arasında belirlenecek oranda değer artış payı alınabiliyor. Peki, evin yanından yol geçti değer artış payı alınacak mı?


Mevcut konutlarda imar değişikliği yoksa değer artış payı söz konusu olmuyor. Ama mevcut konutların yanına örneğin park yapıldı ve değeri arttı. Bunu zaten Maliye değer...