13 / 05 / 2024

Evka 5 TOKİ

Evka 5 TOKİ

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkan Yardımcısı Ahmet Şahin, İzmir'in Çiğli ilçesinde kayma tehlikesi bulunduğu iddia edilen TOKİ konutlarındaki inceleme sonucu boşaltmayı gerektirecek durumun söz konusu olmadığını bildirdi.

TOKİ Eskişehir'deki 5 gayrimenkulü satacak!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), 18 ilde toplam 81 taşınmazı açık artırma ile satışa çıktığını duyurdu. Eskişehir'den de 5 ayrı konut ve ticaret alanı olan parsel satışa sunulacak.

Suriyeliler'e TOKİ evi verilebilmesi için 67.5 milyar TL gerekiyor!

TOKİ bir konutu 90 bin liraya mal ediyor. Hükümetin Suriyeliler'i yerleştirmek için en az 750 bin konuta ihtiyacı var. Buna göre Suriyelilere verilen konut sözünün yerine getirilebilmesi için hükümetin TOKİ'ye yaklaşık 67.5 milyar lira kaynak bulması gerekiyor.

TOKİ'den Arnavutköy'e 5 etaplı mahalle konsepti!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, OKİ tarafından inşa edilen “Arnavutköy Belediyesi Yönetim Merkezi” şantiye alanına giderek mahalle konseptinde, 5 etaptan oluşan proje hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Kırşehir Özbağ’a 5 bin toplu konut talebi!

Kırşehir’le birleşmesine rağmen belde olan Özbağ’da Belediye Başkanı Nazmi Ay Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ile görüşmeler yaparak beldesine 5 bin konut yapılması talebinde bulundu.

TOKİ Tarımköy Projesi'yle 5 bin 747 konut inşa etti!

TOKİ arımköy Projesi kapsamında 5 bin 747 konut üretti. TOKİ Başkanı Ergün Turan, nitelikli konut atağını kırsal bölgelere kadar taşıdıklarının altını çizdi.

5 bin 300 kişi TOKİ'den ev sahibi olmayı bekliyor!

Türkiye Emekliler Derneği Maltepe Şubesi Başkanı Azmi Şahin, Türkiye'de 12 milyon emeklinin yarısının evi olmadığını söyledi. Şahin, ''Maltepe Şubesi olarak 5 bin 300 kişiyi TOKİ'den ev sahibi olmayı bekliyor" dedi.

Van'daki TOKİ Konutlarına 5 bin 806 başvuru geldi!

Van'da Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından tamamlanan 425 konut için 5 bin 806 kişi başvurdu.

TOKİ Kahramanmaraş Türkoğlu Evleri kurası 5 Mayıs'ta!

TOKİ Kahramanmaraş Türkoğlu Evleri kurası 5 Mayıs'ta saat: 10.00’da yapılacak. Toplamda 75 adet dairen emekliler için satışa çıkarıldığı projede taksitler 382 TL 'den başlıyor.

TOKİ Şanlıurfa Merkez Maşuk 5.Bölge 2.Etap ihalesi bugün gerçekleşecek!

TOKİ Şanlıurfa ili, Merkez ilçesi, Maşuk 5.Bölge 2.Etap 642 adet konut inşaat ile altyapı ve çevre düzenlemesi işi ihalesi bugün saat 14:30'da gerçekleşecek.

TOKİ Karabük Yenice İsmetpaşa Mahallesi 252 konut ihalesi 5 Mayıs'ta!

TOKİ Karabük Yenice İsmetpaşa Mahallesi 252 konut ve 1 adet ticaret merkezi inşaatları ile Safranbolu ilçesi 8 dairelik hizmet evi ve ek binası inşaatları ihalesi 5 Mayıs'ta yapılacak.

TOKİ Şanlıurfa Maşuk 5. Bölge'de 1.624 konut yaptırıyor!

TOKİ Şanlıurfa Merkez Maşuk 5. Bölge 1. Etap'ta 982 konut, 1 cami, 1 ticaret merkezi ve su deposu ile, 5. Bölge 2. Etap'ta 642 konut ve su deposu yaptırıyor.

TOKİ Kuzey Ankara Kent Girişi 5. Bölge 809 konut ihalesi bugün!

TOKİ Kuzey Ankara Kent Girişi 5. Bölge 809 konut, 1 ünite merkezi, 1 kreş ile altyapı ve çevre düzenlemesi inşaatı işi ihalesi bugün saat 15.00'te yapılacak.

Pakistan TOKİ'den 4,5 milyon konut için destek istedi!

Pakistan Pencap Hükümeti Konut, Kentsel Gelişim ve Toplum Sağlığı Mühendisliği Bakanı Tanveer Aslam Malik, Pakistan'a yapılması planlanan 4,5 milyon konut inşası için TOKİ'den teknik destek ve tecrübe paylaşımı istedi.

Evka 5 TOKİ Haberi

Evka 5 TOKİ


Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkan Yardımcısı Ahmet Şahin, İzmir'in Çiğli ilçesinde kayma tehlikesi bulunduğu iddia edilen TOKİ konutlarındaki inceleme sonucu boşaltmayı gerektirecek durumun söz konusu olmadığını bildirdi. Bölgede incelemede bulunup konut sakinlerinin sorularını yanıtlayan Şahin, gazetecilere açıklama yaptı. Şahin, 1995 yılında Harmandalı Belediyesi'nin imar planlarında konut alanı olarak ayrılan yere 2009 yılı içinde yapılan konutların ve zeminin kaydığına yönelik endişelerle ilgili İstanbul Teknik Üniversitesi'nden ikişer profesör ve doçentin bulunduğu ekibin inceleme yaptığını belirtti.


"Her açıdan detaylı inceleme sonucu herhangi boşaltmayı gerektirecek, vatandaşımızın endişe duyacağı durum söz konusu olmadığı ortaya çıktı" diyen Şahin, nihai rapor sonucunda, sorunun çözüm yolunun ortaya çıkacağını kaydetti. Ahmet Şahin, TOKİ konutlarının üstündeki alanda kanalizasyon patlaması sonucu yeraltı su seviyesinin yükselmesiyle toprak hareketliliğinin tetiklendiğini aktararak, AFAD'ın...