21 / 05 / 2024

Evkur kiracılarla bir araya gelecek

Evkur kiracılarla bir araya gelecek

İhale ile satılan SGK İl Binası’nın altındaki kiracıların sıkıntıları bir türlü bitmek bilmezken kiracıların kendi penceresinden olaya baktığını ifade eden Evkur şirketinin Avukatı Paşa Yılmaz kiracılarla görüşmek için Samsun’a geleceğini kaydetti.

Kiracı bir odayı beş kişiye kiraladı! Ev sahibi çareyi evi satmakta buldu!

Avcılarda bir kiracı evin bir odasını 5 kişiye kiraladı.  Evinin son halini gören ve bu şekilde kiraya verildiğini öğrenen ev sahibi ise çareyi evini satışa çıkarmakta buldu.

Mağdur kiracılar bir araya geldi: Kira krizi çözülmeli, ev sahipleriyle kiracılar karşı karşıya gelmemeli!

Antalya Kiracılar Dayanışması Platformu kurucuları ve üyeleri Attalos Meydanı’nda kira krizine tepklerini dile getirdi. Mağdur kiracılar, kira sorununun çözülmesi gerektiğine, ev sahipleriyle kiracıların karşı karşıya kalmaması gerektiğine dikkat çekti. İşte mağdur kiracıların yaptığı o açıklama...

Kiracılar dikkat! Kira ne zaman ödenir?

Kiracılar bir ev, kiraladıkları zaman o evin kirasını peşin mi yoksa bir ay oturduktan sonra mı ödeyecekleri konusunda bilgi sahibi olmak istiyorlar. Buna göre, kira ne zaman ödenmelidir, yasal uygulama nasıl işler?

Kiracılar dikkat! Artık hemen her ev sahibi bu taahhütnameyi istiyor! Peki yasalar ne diyor?

Kiracılarla konut sahipleri arasındaki problemlerin gündeme gelmediği gün neredeyse yok. Son zamanlarda tartışmaların ana başlıklarından birini de tahliye taahhütnameleri oldu. Peki kiracı, konut sahibinin talebi kapsamında tahliye taahhütnamesini imzalamak zorunda mı? İşte detaylar...

Ev sahibi ve kiracılar dikkat! Kiracı hangi şartlarda evden çıkarılabilir? Mülk sahibi ve kiracı hakları neler?

Yükselen kira fiyatları ve konut yetersizliği kiracılarla ev sahipleri arasındaki sorunların gün geçtikçe artmasına neden oluyor. Peki mülk sahiplerinin ve kiracıların hakları neler? Kiracı hangi şartlarda evden çıkarılabilir?

Kiracı-Ev sahibi uyuşmazlıklarında yeni dönem Eylül ayında başlıyor!

Son dönemde kiraların astronomik şekilde artması ile birlikte kiracılarla ev sahipleri arasındaki uyuşmazlıklarda adeta patlama yaşandı. Adalet Bakanlığı da bu konuya el atarak yeni bir düzenleme yaptı. İşte detaylar..

Kiracıysan yandın! Kışın ev kiralayana mayısta çıkma şartı!

Bodrum’da pandemiden sonra tüm sene yaşayanların sayısı katlanarak artarken, bu durum kiralık ev bulmayı neredeyse imkansız hale getirdi. Gelen bilgilere göre, kış sezonunda kiracılarla sözleşme imzalayan ev sahipleri, mayısta tahliye şartı koyuyor.

1 yıllık kira sözleşmesi bitince ev sahibi kiracıyı çıkarabilir mi?

Kiracılar ve ev sahiplerinin sahip olduğu birtakım haklar vardır. Özellikle kiracılar bir yıl sonunda kira sözleşmesine ne olacağını araştırıyor. İşte detaylar!

Kiracıya karne geliyor! Ev sahibi kötü sürprizlerle karşılaşmayacak

Son dönemde kiracılarla ev sahipleri arasında yaşanan sorunlar adliyelerde dosyaları artırdı. İnteraktif Kredi Kurucu Ortağı Mustafa Gümüş, iki taraf arasında güven ilişkisini güçlendirmek için Kira Raporu hazırladıklarını belirterek bu raporun kiracı ve ev sahibine önemli katkısı olacağını söyledi.

Hızla artan ev kiraları karşısında kiracıların yüzünü güldürecek teklif! Kira kontratında yazmıyorsa...

İstanbul başta tüm Türkiye'de konut sıkıntısının had safhaya ulaşması kiralık ev arayanların ev sahiplerinin her isteğine 'Evet' deme noktasına getirdi. Kiracılarla ev sahipleri arasında yaşanan anlaşmazlıklar nedeniyle mahkemelerde iş yükü arttı.

Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin inşaatçılarla bir araya geldi!

Ankara Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin, ilçenin inşaat ve gayrimenkul sektörünü değerlendirmek için sektör temsilcileriyle bir araya geldi.

Akif Hamzaçebi konut mağdurlarıyla bir araya geldi!

CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi Tuzla'da konut satış vaadiyle dolandırılan vatandaşlarla bir araya geldi.

Akif Hamzaçebi, konut mağdurlarıyla bir araya geliyor!

CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi bugün Tuzla'da konut satış vaadiyle dolandırılan vatandaşlarla bir araya geliyor.

Evkur kiracılarla bir araya gelecek Haberi

Evkur kiracılarla bir araya gelecek

Geçtiğimiz yıl ihale yolu ile satılan SGK İl Binası’nın altındaki kiracıların sıkıntıları bir türlü bitmek bilmezken kiracıların kendi penceresinden olaya baktığını ifade eden Evkur şirketinin Avukatı Paşa Yılmaz kiracılarla görüşmek için Samsun’a geleceğini kaydetti. Kiracıların isteklerinin afaki olduğunu kaydeden Yılmaz, kiracılara gönderilen tebligatlarla ilgili ise konuşmaktan kaçındı. SGK İl binasında uzun süredir kiracı olarak çalışan esnaf geçtiğimiz haftalarda 60 gün içerisinde dükkanlarının boşaltılması için tebligat alınca neye uğradıklarını şaşırdı. Evkur kiracılara binanın riskli yapı olduğunu beyan eden İlkadım Belediyesi’nden alınan rapor ile birlikte tebligat göndermiş ve dükkanları boşaltmalarını istemişti. Tebligatı alan esnaf ise kara kara düşünürken şirketin kendileri ile görüşmediğini beyan etmişti.


‘KİRACILARIN İSTEKLERİ AFAKİ’

Evkur şirketinin Samsun’a büyük yatırım yaptığını ve ihalenin sonucunda aldığı binayı da mağaza olarak kullanacağı kaydedilirken...