05 / 05 / 2024

evlatlık verilen çocuğa miras

evlatlık verilen çocuğa miras

Miras Hukuku gereğince; Miras bırakanın birinci derece mirasçıları, onun altsoyu oluyor. Çocuklar eşit olarak mirasçı olurlar. Peki, evlatlık miras alır mı? İşte evlatlık miras durumu..

Ekonomist Mert Başaran kız çocuğu olanlara seslendi: 2 kat fazla biriktirin!

Yaptığı açıklamalarla dikkat çeken, Ekonomist Mert Başaran, kız çocuğu olanlara seslenerek, "2 kat fazla biriktirin" dedi. İşte Mert Başaran'ın o paylaşımı ve paylaşıma gelen yorumlar...

Çocuk sahibi ailelere uçuran haber! Aile Bakanlığı'ndan son dakika müjdesi! 1-2 çocuğa 350, 3 çocuğa 450 lira harçlık! 

1-2 çocuğa 350, 3 çocuğa 450 lira harçlık verilecek! Çocuğunuz varsa Aile Bakanlığı ödeme yapıyor! Siz başvurun paralar tık diye çocuklara bağlansın! Anasınıfı, ilkokul öğrencileri bu fırsattan yararlanabilecek. İşte bütün ayrıntılar...

Çocuğa miras kalan gayrimenkuller nasıl yönetilir?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde çocuğa miras kalan malların nasıl yönetilmesi gerektiğini kaleme aldı. 

Evlatlık çocuğun miras hakkı var mıdır?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Kardeşlerim ile birlikte hiç evlenmeyen teyzemin üzerine evlatlık geçtik. Anne ve babamın mirasında hakkımız var mı? Teşekkür ederim.' sorusunu yanıtladı.

Ribat Endüstri Ürünleri Ticaret Anonim Şirketi Kadıköy Şubesi açıldı!

Ribat Endüstri Ürünleri Ticaret Anonim Şirketi Kadıköy Şubesi, Ali Suat Eyüboğlu Şube Müdürlüğünde 50 bin TL sermaye ile 3 Aralık'ta Kadıköy, Osmanağa Mahallesi, Rıhtım Caddesi'nde açıldı.

Tekkeköy Costal’da Çınarlık Tatil Köyü inşa edilecek!

Samsun’da turizmi canlandırmak için her fırsatı değerlendiren Samsun Büyükşehir Belediyesi, Tekkeköy sınırlarında bulunan Costal’da tatil köyü inşa edecek.

Düzce Akçakoca'daki Kızılay'a bağışlanan bina yıkılıyor!

Düzce’nin Akçakoca ilçesinde Kızılay’a bağışlanan 5 katlı binanın yıkılarak otel olacağı belirtildi. Kızılay Otel’inin Akçakoca’ya yararlı olacak, yapılacak olan otelde kışın öğrenci, yazın ise otel olarak kullanılacak" diye konuştu.

Kadıköy Caferağa Ulu Camii imar planı askıda!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Kadıköy Caferağa'da İDO İskelesi'nin güneyine planlanan Ulu Camii 1/5000 ölçekli Nazım ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği ve raporları onayladı...

Veysel Eroğlu Kıbrıs’a Can Suyu projesini anlattı!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Asrın Projesi olan Kıbrıs’a ‘Can Suyu’ projesinin anlattı. Bakan Eroğlu, projenin gerçekleştiği gün mutluluktan ağladığını belirtti.

Emlak Konut bu yıl sonu 6.7 milyar liralık satış hedefini aşmayı planlıyor!

Ekim sonu itibariyle 5.3 milyar liralık gelir elde ettiklerini kaydeden Emlak Konut Genel Müdürü Kurum, bu yıl sonunda 6.7 milyar liralık satış hedefini aşacaklarını, 12 bin bağımsız bölüme yaklaşacaklarını söyledi.

Emlak Konut GYO 6,7 milyar liralık satış hedefini aşacak!

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, 2015 yıl sonu için koydukları 6,7 milyar liralık satış hedefini aşacaklarını, 12 bin adet bağımsız bölüm hedefine ise fazlasıyla yaklaşacaklarını söyledi.

Hakkari'deki gümrük kompleksi tamamlanma aşamasında!

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'ne bağlı Esendere Beldesi'nde 51 bin 500 metrekare alan üzerinde inşa edilen ve 60 milyon liraya mal olan gümrük kompleksi, tamamlanma aşamasına geldi.

Ilgın Hükümet Konağı açıldı!

Ilgın Hükümet Konağı açılış töreninde konuşan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Yeni Büyükşehir Yasası sonrası Büyükşehir Belediyesi’nce tamamlanan ılgın Hükümet Konağı’nın hayırlı olmasını diledi.

evlatlık verilen çocuğa miras Haberi

evlatlık verilen çocuğa miras

Evlatlık miras alır mı?

Miras Hukuku gereğince; Mirasbırakanın birinci derece mirasçıları, onun altsoyu oluyor. Çocuklar eşit olarak mirasçı olurlar.


Mirasbırakandan önce ölmüş olan çocukların yerini, her derecede halefiyet yoluyla kendi altsoyları alır. Altsoyu bulunmayan mirasbırakanın mirasçıları, ana ve babasıdır. Bunlar eşit olarak mirasçıdırlar.


Mirasbırakandan önce ölmüş olan ana ve babanın yerlerini, her derecede halefiyet yoluyla kendi altsoyları alır. Bir tarafta hiç mirasçı bulunmadığı takdirde, bütün miras diğer taraftaki mirasçılara kalır. Peki, evlatlık miras alır mı?


Evlatlık miras durumu..

Medeni Kanun mirasta evlatlık edilen çocuk ile kan bağı olan çocukları birbirinden ayırt etmiyor. Bu nedenle, evlatlık da mirasçılar arasında yer alıyor. Ayrıca, evlatlık çocuğun kendi ailesindeki mirasçılığı da devam ediyor.


C. Evlâtlık

MADDE 500.- Evlâtlık ve altsoyu, evlât edinene kan hısımı gibi mirasçı olurlar. Evlâtlığın kendi ailesindeki...