29 / 04 / 2024

evlendikten sonra mal ayrılığı sözleşmesi yapılır mı

evlendikten sonra mal ayrılığı sözleşmesi yapılır mı

Mal ayrılığı rejiminde eşlerden her biri, yasal sınırlar içerisinde kendi malvarlığı üzerinde yönetim, yararlanma ve tasarruf haklarını koruyor. Peki, evlendikten sonra mal ayrılığı sözleşmesi yapılır mı?

Miras kaç yıl sonra devlete kalır?

Bazı durumlarda miras, devlete kalır. Bunun için bazı şartlar vardır ve belirli süre geçtikten sonra devletin malı olarak alınır. Peki miras hangi durumlarda devlete kalır ve ne kadar süre sonra devlete geçer? İşte mirasın devlete kalma süreci ile ilgili detaylar aşağıda...

Gram altın 4 ay sonra bu kadar olacak! Analistler peş peşe açıkladı! Cüzdanını alan hemen kuyumcuya ışınlanacak!

Altına yatırım yapan, ekonomistlerin altın fiyat tahminlerini izliyor. Ünlü isim Mert Başaran'dan çok tartışmalı bir iddia geldi. Başaran, altının dört ay sonra geleceği rakamı açıkladı. İşte ayrıntılar...

Yaşlılar kaç yaşından sonra mal satamaz?

Tapuda mal alım ve satış işlemleri için belli bir yaş aralığı bulunmaktadır. Bu yüzden vatandaşlar, “Yaşlılar kaç yaşından sonra mal satamaz?” sorusunu sık sık sorarlar.

Kaç yaşından sonra mal satışı yapılamaz?

Tapuda mal alım ve satışlar belli kurallar çerçevesinde gerçekleşiyor. Peki bu kurallar nelerdir? Kaç yaşından sonra mal satışı yapılamaz? İşte detaylar!

Mal ayrılığı sözleşmesi örneği 2022!

Eşler, evlenirken ya da evlendikten sonra hazırlanan bir sözleşme ile mal ayrılığı rejimini seçebilirler. İşte mal ayrılığı sözleşme örneği 2022...

Reza Zarrab’ın binasını parça parça çaldılar!

ABD’ye kaçışından sonra mal varlıklarına el konulan Reza Zarrab’ın İstanbul Beyoğlu Fındıklı’da yer alan Royal Holding binası adeta evsizlerin mekanı oldu.

Belçika’da yurt dışında mal varlığı olanlar sosyal konutlardan çıkarılıyor!

Hollanda'dan sonra Belçika’da da düşük kiralarla sosyal konutlarda oturan kişilerin, yurt dışında mal varlığı olup olmadığını takip etme kararı alındı. Karar, aralarında Türkiye kökenlilerin de olduğu göçmenleri yakından ilgilendiriyor.

Ceyda Ateş doğum için ABD'ye taşındı!

Güzel oyuncu Ceyda Ateş, Buğra Toplusoy ile evlendikten sonra ABD'ye taşındı. Doğum için gün sayan Ateş, gazetecilerin sorularını yanıtladı...

80'lerin lastik kızı Yasemin Evcim emlakçı oldu!

90'lerin lastik kızı Yasemin Evcim, evlendikten sonra jimnastiği bırakarak, emlak danışmanlığı yapmaya başladı.

Mal paylaşım davası ne zaman açılabilir?

Posta yazarı Tamer Heper, okuyucusunun '3 yıl önce anlaşmalı boşandım. Eski eşim daha sonra bir gerekçe göstererek veya göstermeyerek yeniden mal paylaşım davası açabilir mi? Boşandıktan sonra bu davayı hak edemeyeceği bir süre var mı?' sorusunu yanıtladı.

Justin Bieber Beverly Hills'teki evini satıyor!

Ünlü şarkıcı Justin Bieber, evlendikten sonra eşiyle birlikte oturduğu evi satmaya karar verdi. Bieber Instagram hesabından "Evimi satmak istiyorum, ilgilenen çıkar mı?" diye duyurdu.

Ebru Şallı ve Uğur Akkuş Arnavutköy’e taşınacak!

Ebru Şallı ve Uğur Akkuş evlendikten sonra Arnavutköy’de yaşayacak. Çift, Boğaz manzaralı iki katlı bir villa kiraladı.

Burcu Esmersoy'dan kira haberlerine yanıt!

Berk Suyabatmaz’la evlendikten sonra Emirgan’daki evinden taşınarak kısa bir süreliğine otele yerleşen güzel sunucu Burcu Esmersoy'un 14 bin TL'ye kiraya çıktığı iddia edilmişti. Esmersoy o iddialara cevap verdi.

evlendikten sonra mal ayrılığı sözleşmesi yapılır mı Haberi

evlendikten sonra mal ayrılığı sözleşmesi yapılır mı

Evlendikten sonra mal ayrılığı sözleşmesi yapılır mı?

Evlilikte eşler arasında yasal olarak edinilmiş mallara katılma rejimi uygulanıyor. Ancak eşler, mal rejimi sözleşmesiyle kanunda belirlenen diğer rejimlerden birini kabul edebiliyor.


Edinilmiş mallara katılma rejimi, edinilmiş mallar ile eşlerden her birinin kişisel mallarını kapsıyor. Bu rejimde; Eşlerden birinin yalnız kişisel kullanımına yarayan eşya; Mal rejiminin başlangıcında eşlerden birine ait bulunan veya bir eşin sonradan miras yoluyla ya da herhangi bir şekilde karşılıksız kazanma yoluyla elde ettiği malvarlığı değerleri; Manevî tazminat alacakları ile Kişisel mallar yerine geçen değerler kişisel mal olup rejimin dışında kalıyor.


Mal ayrılığı rejiminde ise eşlerden her biri, yasal sınırlar içerisinde kendi malvarlığı üzerinde yönetim, yararlanma ve tasarruf haklarını koruyor. Peki, evlendikten sonra mal ayrılığı sözleşmesi yapılır mı?


Medeni Kanun gereğince; Mal rejimi...