29 / 04 / 2024

evlilik sözleşmesi 2015

evlilik sözleşmesi 2015

Evlilik öncesine veya evlilik süresince mal sözleşmesi yapabiliyor. Mal ayrılığı rejiminde eşlerden her biri, yasal sınırlar içerisinde kendi malvarlığı üzerinde yönetim, yararlanma ve tasarruf haklarını korur. İşte evlilik sözleşmesi 2015...

Evlilik sözleşmesi yapmak isteyenlere yeni dönem gelişmesi! Sözleşme detay ve şartları! 

Son dönemlerde evlilik sözleşmeleri alanında yaşanan yenilikler, bu alandaki düşünceleri ve uygulamaları değiştirecek gibi görünüyor. Evlilik sözleşmelerine gelen değişiklikleri özellikle de çiftleri ilgilendiren bir konu olarak gündemde yer aldı.

Evlilik sözleşmesi değil mal rejimi sözleşmesi yapılabilir!

Yargıtay 2. Hukuk Dairesi Başkanı Ömer Uğur Gençcan, Türk hukukunda 'Evlilik Sözleşmesi' şeklinde hukuki bir düzenleme olmadığını ve bunların hükümsüz olduğunu açıkladı..

Yeni düzenleme ile konut kredisi sözleşmesi nasıl olacak?

Konut kredileri ile ilgili yapılan yeni düzenlemeler 28 Mayıs 2015'te Resmi Gazete'de yayımlandı; 28 Kasım 2015 tarihinde ise yürürlüğe girdi. Peki, yeni düzenleme ile konut kredisi sözleşmesi nasıl olacak?

Kira sözleşmesi damga vergisi hesaplama 2015!

Kira sözleşmesinin noter huzurunda imzalanması halinde sözleşme için damga vergisinin ödenmesi gerekiyor. Sözleşme kaç nüsha ise o kadar vergi ödeniyor. İşte kira sözleşmesi damga vergisi hesaplama 2015 oranları..

Kira sözleşmesi kefilli damga vergisi 2015!

Ev veya işyeri kiralamalarında kira sözleşmesinde tarafların imzalarının yanı sıra kefil imzası da istenebiliyor. Peki, noterde imzalanan kira sözleşmesi kefilli damga vergisi 2015 ne kadar?

Maketten ev satışı sözleşmesi 2015!

Yeni Tüketici Kanunu'nda yer alan hükümlere göre maketten yapılan konut satışlarında bazı hususlara sınırlamalar getirildi. İşte, maketten konut satışı sözleşmesi 2015!

Aile konutu kira sözleşmesi feshi!

Aile konutu; evlilik birliğinin devamı süresince eşlerin birlikte yaşadıkları, hayatlarını idame ettirdikleri yere deniyor. Peki, aile konutu olarak imzalanan kira sözleşmesi nasıl feshedilir? İşte aile konutu kira sözleşmesi feshi..

Gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi noter harcı 2015!

Gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi, tüketicinin konut amaçlı bir taşınmazın satış bedelini önceden peşin veya taksitle ödemeyi, satıcının da taşınmazı tüketiciye devretmeyi üstlendiği sözleşme oluyor. Peki, gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi noter harcı 2

Müteahhit satış vaadi sözleşmesi örneği!

Bir arsa üzerine bina inşa eden müteahhitler, kendilerine kalan daireleri satış vaadi sözleşmesi ile bir başkasına satabiliyor. Peki, müteahhit satış vaadi sözleşmesi nasıl yapılır? İşte müteahhit satış vaadi sözleşmesi örneği 2015..

Kiracı ev sahibi sözleşmesi örneği 2015!

Ev sahibi ile kiracı arasındaki yazılı anlaşmayı sağlayan kira sözleşmesinde gayrimenkule dair bilgilerin eksiksiz ve tam olarak yazması gerekiyor. İşte, kiracı ev sahibi sözleşmesi örneği 2015!

Devremülk sözleşmesi şekil şartı!

Devremülk sözleşmeleri, 14 Ocak 2015 tarihinde yayımlanan yönetmelik kapsamında devre tatil sözleşmesi olarak kabul ediliyor. Peki, devremülk sözleşmesi nasıl yapılır? Devremülk sözleşmesi şekil şartı nedir?

Ata GYO Satış Vaadi Sözleşmesi imzaladı!

Ata Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Kamu Aydınlatma Platformu'na Lüleburgaz, Satış Vaadi Sözleşmesi imzalanması hakkında açıklama yayınladı. İşte Yönetim kurulu tarafından 26.06.2015 tarihinde yapılan toplantıdaki açıklamalar...

Kira sözleşmesi noter tasdik ücretleri 2015!

Mesken ve işyeri kiralamalarında kiracı ile mal sahibi arasında kira sözleşmesi yapılıyor. Kimi mal sahipleri sözleşmeyi noterde imzalayabiliyor. Peki, kira sözleşmesi noter tasdik ücretleri 2015 ne kadar?

evlilik sözleşmesi 2015 Haberi

evlilik sözleşmesi 2015

Evlilik sözleşmesi 2015!

Eşler arasındaki yasal rejim olan edinilmiş mallara katılma rejimi, edinilmiş mallar ile eşlerden her birinin kişisel mallarını kapsıyor. Edinilmiş mal, her eşin bu mal rejiminin devamı süresince karşılığını vererek elde ettiği malvarlığı değerleri oluyor.


Ancak evlilik öncesine veya evlilik süresince mal sözleşmesi yapabiliyor. Mal ayrılığı rejiminde eşlerden her biri, yasal sınırlar içerisinde kendi malvarlığı üzerinde yönetim, yararlanma ve tasarruf haklarını korur. Bu rejim esaslaını barındıran evlilik sözleşmesi örneği şu şekilde;


Evlilik sözleşmesi örneği:


……………………………ile ………………………arasında, yapılacak/ yapılmış …./…./…./ tarihli evlilik akdi sebebiyle, taraflar Türk Medeni Kanununun Yürürlüğü ve Uygulama Şekli Hakkında Kanunun verdiği açık yetkiye dayanarak ve evlenme tarihinden geçerli olmak üzere aralarında mal ayrılığı rejimini kabul ettiklerini aşağıda belirtilen yasal sınırlar çerçevesinde beyan etmişlerdir.


1- Her birimiz, yasal sınırlar içerisinde,...