03 / 05 / 2024

evlilik sözleşmesi medeni kanun

evlilik sözleşmesi medeni kanun

Yasal mal rejimi Medeni Kanun'da nasıl yer alıyor? Yasal mal rejimi Medeni Kanun maddeler konusunda merak ettiğiniz soruların cevapları detaylı olarak haberimizin devamında yer alıyor..

Evlilik sözleşmesi yapmak isteyenlere yeni dönem gelişmesi! Sözleşme detay ve şartları! 

Son dönemlerde evlilik sözleşmeleri alanında yaşanan yenilikler, bu alandaki düşünceleri ve uygulamaları değiştirecek gibi görünüyor. Evlilik sözleşmelerine gelen değişiklikleri özellikle de çiftleri ilgilendiren bir konu olarak gündemde yer aldı.

Evlilik sözleşmesi değil mal rejimi sözleşmesi yapılabilir!

Yargıtay 2. Hukuk Dairesi Başkanı Ömer Uğur Gençcan, Türk hukukunda 'Evlilik Sözleşmesi' şeklinde hukuki bir düzenleme olmadığını ve bunların hükümsüz olduğunu açıkladı..

Aile konutu kira sözleşmesi feshi!

Aile konutu; evlilik birliğinin devamı süresince eşlerin birlikte yaşadıkları, hayatlarını idame ettirdikleri yere deniyor. Peki, aile konutu olarak imzalanan kira sözleşmesi nasıl feshedilir? İşte aile konutu kira sözleşmesi feshi..

Evlilik sözleşmesi 2015!

Evlilik öncesine veya evlilik süresince mal sözleşmesi yapabiliyor. Mal ayrılığı rejiminde eşlerden her biri, yasal sınırlar içerisinde kendi malvarlığı üzerinde yönetim, yararlanma ve tasarruf haklarını korur. İşte evlilik sözleşmesi 2015...

Mal ayrılığı sözleşmesi nerede yapılır?

Evlilik birliği içerisinde olan eşler, mal rejimi sözleşmesiyle edinilmiş mal rejimi dışındaki diğer rejimlerden birini kabul edebiliyor. Peki, mal ayrılığı sözleşmesi nerede yapılır? Nasıl yapılır?

Olumlu miras sözleşmesi nedir?

Medeni Kanun gereğince mirasbırakan tarafından yapılabilecek miras türleri olumlu miras sözleşmesi ve mirastan feragat sözleşmesi olmak üzere iki sözleşme yer alıyor. Peki olumlu miras sözleşmesi nedir?

Evlilik sözleşmesi mal ayrılığı örneği!

Evlenen çiftler, mal ayrılığı rejimi için aralarında sözleşme imzalayabiliyor. Peki, mal ayrılığı sözleşmesi nasıl imzalanır? Sözleşmede hangi maddelere yer verilir? İşte evlilik sözleşmesi mal ayrılığı örneği...

Kullanım hakkı sözleşmesi örneği!

Türk Medeni Kanunu'nda intifa hakkı olarak yer alan kullanım hakkı taşınır ve taşınmaz mallar,haklar ve mal varlığı üzerinde kurulabiliyor. Bunun için taraflar arasında imzalanacak bir sözleşme yeterli oluyor. İşte,kullanım hakkı sözleşmesi örneği!

Devremülk sözleşmesi nasıl feshedilir?

Devre mülk sözleşmesi imzalandıktan sonra tesis beğenilmediği takdirde alıcının sözleşmeyi feshetme hakkı sözleşmede belirtilen kurallar çerçevesinde her zaman bulunuyor. Peki Devremülk sözleşmesi nasıl feshedilir?... cevabı haberimizde.

Devremülk devir sözleşmesi!

Devremülk devir sözleşmesi, bir bağımsız bölümün satışı gerçekleşirken dveremülk alıcısı ile satıcısı arasında imzalanan sözleşme türüdür. Bu sözleşmeden sonra devremülkün tapusu düzenlenerek alıcı adına tescili yapılır...

Devremülk sözleşmesi nedir?

Devremülk sözleşmesi nedir?: Bağımsız bölümde yılın belli günleri sahip olunan mülkiyet hakkının devre mülk alıcısı ile satıcısı arasında yazılı olarak şartlara bağlandığı sözleşme olarak tanımlanıyor...

Ev sahibi kira sözleşmesi feshi!

On yıllık uzama süresi sonunda, bu süreyi izleyen her uzama yılının bitiminden en az üç ay önce bildirimde bulunmak koşuluyla, herhangi bir sebep göstermeksizin ev sahibi kira sözleşmesi feshi ni yapabiliyor...

Ev sahibi değişirse kira sözleşmesi!

Ev sahibi, evin satışı ile değiştiği durumda, yeni ev sahibi tüm hak ve yükümlülüklere bazı önemli istisnalar durumunda yasal olarak katılıyor. Ev sahibi değişirse kira sözleşmesi süresi bitene kadar aynı şekilde devam ediyor...

evlilik sözleşmesi medeni kanun Haberi

evlilik sözleşmesi medeni kanun

Medeni Kanun'da yasal mal rejimi


Evlilikte edinilen taşınır-taşınmaz mallar, boşanma durumunda mal rejimi sözleşmesine göre paylaştırılıyor. Halk arasında evlilik sözleşmesi olarak ta bilinen, çiftlerin evlenmeden önce imza attıkları sistem olan yasal mal rejimi konusu Medeni Kanun'da da detaylı olarak ele alınıyor. 



DÖRDÜNCÜ BÖLÜM

EŞLER ARASINDAKİ MAL REJİMİ

BİRİNCİ AYIRIM

GENEL HÜKÜMLER


A. Yasal mal rejimi


MADDE 202.- Eşler arasında edinilmiş mallara katılma rejiminin uygulanması asıldır.

Eşler, mal rejimi sözleşmesiyle kanunda belirlenen diğer rejimlerden birini kabul edebilirler.


B. Mal rejimi sözleşmesi


I. Sözleşmenin içeriği

MADDE 203.- Mal rejimi sözleşmesi, evlenmeden önce veya sonra yapılabilir. Taraflar, istedikleri mal rejimini ancak kanunda yazılı sınırlar içinde seçebilir, kaldırabilir veya değiştirebilirler.


II. Sözleşme ehliyeti

MADDE 204.- Mal rejimi sözleşmesi, ancak ayırt etme gücüne sahip olanlar tarafından yapılabilir.

Küçükler ile kısıtlılar, yasal temsilcilerinin rızasını almak zorundadırlar.


III. Sözleşmenin şekli


MADDE 205.-...