01 / 05 / 2024

evsel atık

evsel atık

Kaynağında ayrıştırılan çöpten 5 milyar lira gelir elde edilecek. Kütahya'da bir akademisyenin geliştirdiği sistem sayesinde binalara kurulan "Kaynaştır" çöp ayrıştırma makinesiyle cam, plastik, kağıt ve sıvı yağ gibi atıkları kaynağında ayrıştırıyor.

Binalara evsel atık ayrıştırma sistemi zorunluluğu geliyor!

İmar Yönetmeliği'nde yapılacak yeni değişiklikle binalarda evsel atık ayrıştırma sistemi olması zorunlu hale gelecek...

Kocaeli'de 80 bin konut, evsel atıktan enerji üretim tesisi ile aydınlatılacak!

Türkiye'de ilk defa Kocaeli'de kurulacak evsel atıktan enerji üretim tesisi ile yılda 80 bin konutun 1 yıllık tüketimine denk gelen 250 milyon kilovatsaat elektrik enerjisi üretilecek.

Kocaeli'ye katı atık yakma tesisi inşa edilecek!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılması planlanan Evsel Katı Atık Yakma Tesisi ile ilgili muhtarlara yönelik gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısı Genel Sekreter Yardımcısı Gökmen Mengüç tarafından yapıldı.

Beypazarı Evsel Katı Atık Transfer Merkezi'nin inşaatı başladı!

Ankara Büyükşehir Belediyesinin talebi ile Beypazarı Belediye Başkanlığı tarafından tahsis edilen 5.000 metrekarelik alanda Evsel Katı Atık Transfer Merkezi inşaat çalışmaları başladı.

Yeni Foça İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi'nin temeli atıldı!

İzmir’in turistik bölgelerinden Yeni Foça’nın en büyük çevre meselesi de çözülüyor. Bölgede evsel atıkların arıtılacağı, 50 bin kişi kapasiteli tesisin temeli törenle atıldı.

Yeni Foça biyolojik atık su tesisine kavuşuyor!

Yeni Foça'nın en büyük çevre sorunu da çözülüyor. Bölgede evsel atıkların arıtılacağı 50 bin kişi kapasiteli arıtmanın temeli törenle atıldı.

Tekirdağ Evsel Atık Su Arıtma Tesisi'nin açılışı gerçekleşti!

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından Hayrabolu ilçesinde yaptırılan İçme Suyu, Kanalizasyon ve Yağmur Suyu Tesisleri ile Evsel Atık Su Arıtma Tesisi düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Tekirdağ Evsel Atık Su Arıtma Tesisi açıldı!

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi (TESKÎ) tarafından Hayrabolu'da yapımı tamamlanan İçme Suyu, Kanalizasyon ve Yağmur Suyu Tesisleri ile Evsel Atık Su Arıtma Tesisi düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Manisa'da Katı Atık Bertaraf Tesisi'nin yer teslimi yapıldı!

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin kentin çevresini korumak ve evsel atık sorununun çözümü için hayata geçireceği Katı Atık Bertaraf Tesisi ve Düzenli Depolama Alanı’nda yüklenici firmaya yer teslimi yapıldı.

Mordoğan'a ileri biyolojik atık su arıtma tesisi kurulacak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kendi sınırlarına bağlanan Mordoğan’ın evsel atık su sorununu çözmek için ihaleye çıkıyor. Turistik beldeye hem 100 kilometrelik kanalizasyon şebekesi döşenecek hem de ileri biyolojik atık su arıtma tesisi kurulacak.

Beylikdüzü Belediyesi atık yağları Deha Biodizel'e teslim etti!

Beylikdüzü Belediyesi, Nisan'dan itibaren evsel atık yağların geri dönüşüme kazandırılması adına yaptığı çalışmalar kapsamında 66 bin 161 kg atık yağ topladı. En son Bizimkent Ada 190 Sitesi, 400 kg atık yağı teslim etti.

Gümüşhane Atık Su Arıtma Tesisi açıldı!

Harşit Çayı kenarında yaklaşık 5 bin metrekarelik alanda kurulan evsel nitelikli biyolojik atık su arıtma tesisi Çevre ve Şehircilik Bakanlığının ülke genelinde 56 ilde açtığı çevre yatırımıyla birlikte hizmete açıldı.

Nevşehir Gülşehir'e biyolojik atık su arıtma tesisi kuruluyor!

Gülşehir Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından hazırlanan, Nevşehir Ahiler Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen projenin tamamlanmasıyla ilçeye bağlı Oğulkaya, Hamzalı ve Emmiler köylerinin evsel atıkları arıtılarak deşarj edilecek.

Karasu atık su arıtma tesisinin temeli 20 Temmuz'da atılıyor!

Karasu Atık Su Arıtma Tesisleri’nin temelinin 20 Temmuz Pazar günü atılacağını açıklayan Başkan Toçoğlu, “İlçemize hayırlı olsun. Yaklaşık 11 milyon TL’lik yatırım olan Karasu Atık Su Arıtma Tesisi’nin temelini atıyoruz” dedi.

evsel atık Haberi

evsel atık


Türkiye'de bu sistemin binalara kurulması halinde yılda 5 milyar lira getirişi olacak Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Eğitim Fakültesi Fen Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Karaca, yaptığı açıklamada, kaynağında ayrıştırma sistemi sayesinde, cam, plastik, kağıt ve atık yağları ayrıştıran bir sistem geliştirdiklerini söyledi. 

Bu buluşun Türkiye ekonomisi ve ekolojisine direkt katkı sağlayacağını belirten Karaca, "Evsel ve ambalaj atıklarını kaynağında ayrıştıran bu sisteme "Kaynaştır" ismini verdik. İnsanlar evindeyken veya bu sistemin olduğu en yakın yerden atıkları bir kanal ve robotik ayırma konteyner sistemine gönderebilecek. Bu sistem 7 tür atığı, eşya dahil cam, plastik, kağıt gibi malzemeleri evdeyken kaynağında ayrıştırıp karışmayı önlüyor. Bu sistemin sıvı yağları ayrıştırma özelliği de var. Tescilli olan bu ürünümüzü 'TeknoKent' şirketimizde değişik versiyonlarda geliştiriyoruz" dedi. 

Karaca, bu sistemin...