03 / 05 / 2024

EXPO 2016 ülke bahçesi

EXPO 2016 ülke bahçesi

EXPO 2016 Antalya Ajansı'ndan yapılan açıklamaya göre, Nepal Proje Koordinatörü Binayak Shah ve Nepal Pavilyon Direktörü Birendra Bajracharya, EXPO 2016 Antalya Ajansı yetkililerinin de katılımıyla ülke bahçesi için çalışmalara başladı.

Antalya EXPO Raylı Sistem Hattı'nda son durum ne?

CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından “EXPO 2016 Antalya” sebebiyle yapılan Antalya İkinci Etap (Meydan-Havaalanı-Expo 2016 Alanı Hattı) Raylı Sistemin parasının Antalya Büyükşehir Belediyesi bütçesinden kesilmeye başlandığını belirtti. 

EXPO 2016 düğün salonuna mı çevrildi?

Antalya Aksu'da 1 milyar 720 milyon liralık yatırımla hayata geçirilen EXPO 2016’nın düğün salonuna çevrildiği iddia edildi.

Antalya Expo Kulesi'ne ''Dünya'nın En İyi Kültürel Yapısı'' ödülü!

Taca İnşaat'ın inşa ettiği Antalya’nın simge yapılarından biri olan Antalya Expo 2016 Kulesi, ENR tarafından Dünyanın En İyi Yapıları 2017 ödül töreninde “Dünyanın En İyi Kültürel Yapısı” ödülü aldı. 

Antalya EXPO özelleştiriliyor!

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na devredilen EXPO 2016 Antalya alanı için Bakan Faruk Çelik, özelleştirilerek, turizme katkı sağlamaya devam edeceğini söyledi.

ERA, Antalya Franchise Expo Eurasia Fuarı’na katılıyor!

ERA Gayrimenkul Türkiye, 18-21 Mayıs tarihleri arasında ‘Antalya Bayilik Fuarı - Franchise Expo Eurasia Fuarı’nda ziyaretçilerini ağırlayacak. Dünyanın en büyük franchise firmaların katılacağı fuarın hem ülke, hem de Antalya ekonomisine katkı sağlaması hedefleniyor.

EXPO 2016 Antalya özelleştiriliyor!

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Çelik, "EXPO 2016 Antalya yeni bir sürece girdi. Bu alan özelleştirme kapsamına alınmış bulunuyor." şeklinde açıklama yaptı.

Expo Turkey by Qatar, Doha'da başladı!

EXPO TURKEY by QATAR, Doha’da başladı. Türkiye’den 150 şirketin katıldığı fuar, gördüğü yoğun ilgi ile iki ülke arasındaki işbirliğine sağlayacağı katkıyı daha ilk günden ortaya koydu.

Expo Turkey by Qatar kapılarını açtı!

Katar’ın başkenti Doha’da düzenlenen Expo Turkey by Qatar bugün başladı. Fuar ile iki ülke arasındaki ticaretin 2 katına çıkarılması hedefleniyor.

Aziz Torun: Türkiye yatırım için cazip bir ülke!

Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği "Expo Turkey by Qatar"da, Türkiye gayrimenkul sektörünü tanıtacak. GYODER Başkanı Aziz Torun "Asıl amacımız Türkiye'nin istikrarlı, güvenilir ve yatırım için cazip bir ülke olduğunu anlatmaktır" dedi.

Yeni Zelanda konut fiyatlarının en çok arttığı ülke oldu!

Küresel Konut İzleme Raporu'nun 2016 üçüncü çeyrek sonuçları açıklandı. Dünyada konut fiyatlarının en çok arttığı ve en çok azaldığı ülkeler sıralandı. Türkiye ise 2016'da 11 sıra gerileyerek en fazla artan 18'inci ülke oldu.

Manisa Yanık Ülke Konutları yükseliyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesinin Kula’da restorasyon kapsamında satın alacağı evler karşılığında ilçede 21 Kasım 2016 tarihinde temelini attığı Yanık Ülke Konutları’nın inşaat çalışmaları hızla devam ediyor.

İzmir’de 2016’nın ilk yarısında 11 milyar TL konut kredisi kullanıldı!

EVA Gayrimenkul Değerleme İzmir Bölge Müdürü Filiz Akkaya, İzmir’in 2016 yılında gerek ülke içinde, gerekse global ölçekte yaşanan ekonomik ve siyasi sıkıntılara rağmen gayrimenkul piyasasında olumsuz sayılamayacak bir yıl geçirdiğini belirtti.

Osmangazi, CNR EXPO Emlak Fuarı’nın yıldızı oldu!

Osmangazi Belediyesi tarafından hayata geçirilen Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi, ‘CNR EXPO Emlak Zirvesi 2016 Fuarı’nın yıldızı oldu. Fuara gelen ziyaretçilerin büyük ilgi gösterdiği Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi, yatırımcılardan da tam not aldı.

EXPO 2016 ülke bahçesi Haberi

EXPO 2016 ülke bahçesi

EXPO 2016'da oluşturacağı bahçe çalışmasına başlayan ilk ülke Nepal oldu. EXPO 2016 Antalya Ajansı'ndan yapılan açıklamaya göre, Nepal Proje Koordinatörü Binayak Shah ve Nepal Pavilyon Direktörü Birendra Bajracharya, EXPO 2016 Antalya Ajansı yetkililerinin de katılımıyla ülke bahçesi için ilk çalışmalara başlandı.


Alanda kurulacak en büyük ülke bahçesi için ilk kazmayı vuran Nepalli yetkililer, yaptıkları seremoniyle bahçelerini kuracağı alanın ortasına açtıkları küçük bir çukura, pirinç, çiçek, kağıt ve bozuk para koyarak açtıkları bu çukurun etrafına su döktü. 


Proje Koordinatörü Binayak Shah, burada yaptığı konuşmada, Nepal'e özgü bu seremoninin doğaya bir şükran ifadesi taşıdığını söyledi.


Shah, şunları kaydetti:


"Çünkü toprağı kazıyorsunuz. Yaptığımız seremoni bir özür ifade ediyor. İnşaat başladıktan sonra kötü şeylerin olmaması inancı ve temennisiyle bunu yapıyoruz. Para, pirinç, çiçek ve su bunların hepsi...