06 / 05 / 2024

eylül 2014 Tüketici güven endeksi

eylül 2014 Tüketici güven endeksi

TÜİK ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası işbirliği ile yürütülen tüketici eğilim anketi sonuçlarından hesaplanan tüketici güven endeksi, ekim ayında bir önceki aya göre yüzde 4,9 azalarak 70,3 oldu.

Bu kez tüp değil fiyatlar patladı! Eylül ayı tüp fiyatlarını görenin ağzı bir karış açık kaldı! 

Tüp kullananlar için resmen kötü haber geldi. Son zamanlarda gündemden düşmeyen tüp fiyatlarına eyvah dedirten zam geldi. Eylül ayı tüp fiyatlarını görenin ağzı bir karış açık kaldı...

ABD enflasyon rakamları açıklandı! Enflasyon tahminlerin üzerinde geldi!

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) geçtiğimiz eylül ayı tüketici enflasyonu senelik bazda yüzde 8,2, aylık bazda ise yüzde 0,4 olarak kayıtlara geçti. İşte detaylar…

Tüketici güven endeksi Eylül'de yüzde 0,3 artarak 72,4'e yükseldi!

Açıklanan resmi rakamlara göre, tüketici güven endeksi Eylül ayında aylık bazda yüzde 0,3 artış gösterdi ve 72,4'e çıktı.

Türkcell Pasaj’da sonbahar indirimlerine bakmadan geçme! İşte 20 Eylül 2022 Türkcell Pasaj fiyat listesi

Türkcell Pasaj'de sonbahar rüzgarı esiyor. Cep telefonundan tablete, elektrikli ev aletlerinden kişisel bakım ürünlerine kadar binlerce ürün uygun fiyat seçenekleri ve 36 ay vade ile Pasaj'da satışa sunuluyor. İşte ürünlerin bazılarının 20 Eylül 2022 fiyat listesi

Amerika'da tüketici güven endeksi açıklandı!

ABD'de Michigan Üniversitesi tarafından ölçülen tüketici güven endeksi, ağustos ayında aylık 3,6 puan artışla 55,1'e çıkarak beklentilerin üzerinde artış gösterdi.

ABD'de tüketici güveni temmuzda yeniden toparlanma gösterdi

ABD'de Michigan Üniversitesince ölçülen tüketici güven endeksi, temmuzda aylık 1,1 puan artışla 51,1'e çıkarak sınırlı bir toparlanma kaydetti.

DAP Yapı ‘yılın tüketici markası’ ödülünü aldı!

Yeni konut yatırımlarını hız kesmeden sürdüren DAP Yapı, gayrimenkul sektöründe bu senenin ‘tüketici markası’ ödülünü aldı.

ABD'de tüketici güven endeksi ekimde 81,2 oldu!

ABD'de Michigan Üniversitesince ölçülen tüketici güven endeksi, ekimde geçen aya kıyasla 0,8 puan artarak 81,2'ye çıktı ve piyasa beklentilerini geride bıraktı.

Konut kredisi kullanan tüketici dosya masrafına faiz ödemeyecek!

Kahramanmaraş'ta, Onikişubat İlçe Tüketici Hakem Heyetinin verdiği dosya masrafı faizinin iadesi kararına banka tarafından yapılan itirazı reddeden Kahramanmaraş 5. Asliye Hukuk Mahkemesi, 855 lira 44 kuruş faizin müşteriye ödenmesine hükmetti...

Ankara-Ankara Projesi tüketici davası 5 Eylül'e bırakıldı!

Yapı Kredi Koray Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Ankara-Ankara Projesi tüketici davasının dünkü duruşmasında hakim değişikliği nedeniyle dosyanın incelemeye alınmasına ve bu sebepten duruşmanın 5 Eylül'e bırakılmasına karar verildi...

Zuchex Fuarı 22-25 Eylül'de Tüyap'ta!

Uluslararası Ev Eşyaları&Lifestyle Fuarı Zuchex 22-25 Eylül tarihleri arasında Tüyap Kongre ve Fuar Merkezi’nde.

Tüketici hakem heyeti dilekçe örneği!

Tüketici hakem heyetlerine yapılacak başvurularda para değeri, belli bir sınıra kadar yapılıyor. Tüketici hakem heyetine bir dilekçe ile müracaat edilebiliyor. İşte tüketici hakem heyeti dilekçe örneği..

Eylül'de Türkiye'de 92 bin 483 konut satıldı!

TÜİK verilerine göre, Türkiye genelinde konut satışları 2015 Eylül ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 20,1 oranında azalarak 92 483 oldu.

eylül 2014 Tüketici güven endeksi Haberi

eylül 2014 Tüketici güven endeksi


Tüketici güven endeksi, ekimde bir önceki aya göre yüzde 4,9 azaldı. Eylülde 74 olan endeks, ekimde 70,3 değerine düştü.


Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ekim ayına ilişkin tüketici güven endeksi verilerini açıkladı.


TÜİK ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası işbirliği ile yürütülen tüketici eğilim anketi sonuçlarından hesaplanan tüketici güven endeksi, ekim ayında bir önceki aya göre yüzde 4,9 azalarak 70,3 oldu.


Eylülde 102,1 olan genel ekonomik durum beklentisi endeksi yüzde 10,5 düşerek, ekimde 91,3'e geriledi. Bu düşüş, gelecek 12 aylık dönemde genel ekonomik durumun daha iyi olacağı yönünde beklentisi olan tüketicilerin sayısının bir önceki aya göre azaldığını gösteriyor.


Gelecek 12 aylık dönemde işsiz sayısı beklentisi endeksi 6,3 azalarak, ekimde 73,7 değerine geriledi. Bu azalış, işsiz sayısında artış bekleyenlerin oranındaki artıştan kaynaklandı.


Aynı döneme ilişkin tasarruf etme...