02 / 05 / 2024

eyt prim eksiği

eyt prim eksiği

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) yasası ile ilgili haberler gelmeye devam ediyor. Peki prim eksiği olanlar EYT yasasından nasıl yararlanabilir? Primi eksik olan EYT’liler ne yapacak?

Prim eksiği olan SGK'lıya yeni emeklilik fırsatı mı geliyor?

Türkiye'de sosyal güvenlik alanında önemli bir adımlar atıldığı kaydediliyor. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), prim ödeme eksikliği olan vatandaşlar için erken emeklilik imkanı sağlayacak yeni bir düzenleme üzerinde çalışmaya devam ediyor. 

SGK'den işverenleri üzecek yeni karar: Asgari ücret desteği verilmeyecek!

SGK işveren sahiplerini ilgilendiren yeni kararını açıkladı. Bu sene aylık 700 TL olarak uygulanacak işverenlere yönelik asgari ücret desteğine yönelik genelge yayımladı. Buna göre eksik prim bildiren işverene asgari ücret desteği verilmeyecek.

25 yıl evli kalana 2.133 TL prim desteği verilecek...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın ortaklaşa yürüttüğü projeler kapsamında sayesinde, ev hanımlarına emeklilik imkanı sağlanacak.

Bakan Işıkhan'dan ev hanımlarına emeklilik müjdesi! Emeklilik yasasında son dakika gelişmesi!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Bağ-Kur emeklilik düzenlemesi ve ev kadınlarına prim desteği ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Peki Ev hanımlarına emeklilik yasası ne zaman çıkıyor? İşte detaylar...

İkinci EYT mağdurları için kanun teklifi Meclis'te! Kadınlarda 43, erkeklerde 45 yaş... SON DAKİKA!

Emeklilikte yaşa takılanlar için yeni kanun teklifi Meclis'e gitti. Peki teklifte neler var? İşte detaylar...

Bakanlıktan çiftçilere 1000 liralık prim desteği! Resmi Gazete'de yayımlandı!

Resmi Gazete'de, Çiftlik Muhasebe Veri Ağı (ÇMVA) sistemine gönüllü dahil olan tarımsal işletmelere bu yıl için 1000 lira katılım desteği sağlanacağı belirtildi.

O kişilere emeklilik kapısı açıldı! Hemen emeklilik için yaş+3'de 1'lik prim desteği sağlanacak! 

Ev hanımlarına emeklilik fırsatı için detaylar netleşiyor. Bakan Işıkhan, primin 3'te 1'inin devlet tarafından ödenmesine yönelik projeye ilişkin detayları açıkladı.

Ev hanımları emekli oluyor! Prim desteği, çocuk sayısı detayları

Milyonlarca ev hanımı artık emekli olabilecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçim vaatleri arasında olan ev kadınlarına emeklilik ile ilgili çalışmalarda sona gelindi. Yeni düzenlemede prim desteği ve çocuk sayısına göre yaşın düşürülmesi ve yıpranma tazminatı gibi çalışmaların yapılması planlanıyor.

Yargıtay'dan flaş emeklilik maaşı kararı: Net asgari ücretin altında maaş alan emekliler dikkat! İadesi alınabilir

Yargıtay, net asgari ücretin altında kalan emekli aylığı ile ilgili flaş kararı duyurdu. Yargıtay, asgari ücretin altında maaş alan emekliler için nafaka dışında prim borcu için kesinti yapılmasını kanuna aykırı buldu.

Yargıtay'dan milyonlarca emekliye müjde! Emekli maaşına hacizde son dakika gelişmesi! Hemen bakın! 

Yargıtay, nafaka kesintisi yapılmakta olan emekli maaşına ayrıca prim borcu nedeniyle SGK tarafından konulan haczin kaldırılmasına karar verdi. Yüksek mahkeme, net asgari ücretin altında kalan emekli maaşında nafaka dışında prim borcu için kesinti yapılmasını kanuna aykırı gördü. İşte Yargıtay'ın ve

Borsa yüzde 3,64 prim yaptı! İşte en fazla kazandıran ve en çok işlem gören hisseler!

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, yüzde 3,64 değer kazanarak günü 8 bin puandan kapattı. Spor hisseleri dışında bütün sektör hisseleri yatırımcılarını sevindirirken, borsadaki yükseliş trendinin devam edeceği öngörülüyor.

Hiç sigortası olmayanlar da emekli olabilecek! Yaş şartı ve prim desteği sağlanacak! İşte erken emekliliğin formülü

Emeklilik konuları ve gelişmeleri büyük bir ilgiyle takip ediliyor. Emekli maaşlarına yapılacak ara zamlar ve üçüncü ikramiye gibi konular önem arz ederken, hiç sigortası olmayan kişilere emeklilik hakkı gündemde olacak. Peki erken emekliliğin formülü ne? İşte detaylar...

EYT'de prim iadesi detayları ortaya çıktı! Prim iadesi şartları 8 soruda tüm detaylarıyla!

SGK, prim ödeme gün sayısını tamamlamadığı için emekli olamayan EYT'lilerin primlerini iade ediyor. Peki, prim iadesi için neler yapılmalı? İşte detaylar...

eyt prim eksiği Haberi

eyt prim eksiği

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, EYT ile ilgili teknik çalışmaların Aralık ayına kadar tamamlanacağını ve çalışmalar tamamlandıktan sonra kamuoyu ile paylaşılacağını duyurmuştu. Bakan Bilgin’in bu açıklamasının ardından EYT’li vatandaşlar Aralık ayını beklemeye başladı.

EYT yasasından yararlanmak için bekleyenlerin ise bazı şartları tamamlamaları gerekiyor. EYT yasasından yararlanabilmek için hem primi hem de yılı eksik olanlar ya da farklı kurumlarda çalışanlar için 6 adımlı bir çözüm bulunuyor.

PRİM EKSİĞİ OLANLAR NE YAPACAK?

Sabah’tan Faruk Erdem’in yazısına göre; EYT için, yıl eksiği olanlar yıllarının dolmasını bekleyecek. Kadınlar için 20 yıl tamamlandı. Erkekler için ise 25 yıl, 8 Eylül 2024 tarihinde tamamlanmış olacak.

Ancak EYT için prim eksiği için beklemek yetmiyor. Eksik primleri tamamlamak ve EYT'li olarak emekli olmak için bazı yollar bulunuyor.

1-ASKERLİK BORÇLANMASI

Eksik...