05 / 05 / 2024

Eyüpsultan riskli bina yıkımı

Eyüpsultan riskli bina yıkımı

İzmir’de meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki depremde can kayıpları ve yaralanmalardan sonra riskli yapıların yıkımı hızlandırıldı. 

Eyüpsultan'da toprak kayması nedeniyle 2 bina boşaltıldı!

Kentsel dönüşüm çalışmalarının hız kesmeden devam ettiği İstanbul Eyüpsultan'da bir inşaatın kazı çalışmaları esnasında yaşanan toprak kayması sebebiyle 2 bina tedbir amaçlı olarak boşaltıldı. İşte konut ile ilgili son dakika detayları....

Eyüpsultan'daki riskli yapıların yüzde 97'si yıkıldı!

İstanbul'un Eyüpsultan ilçesinde 2020 yılında tespit edilen toplamda 464 riskli yapının yüzde 97'lik kısmı yıkıldı.

Eyüpsultan'daki riskli yapılara ilişkin 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıda!

Eyüpsultan ilçesi, Muhtelif Mahallelerdeki Mer'i Nazım İmar Planlarına, Riskli Yapılara ilişkin Plan Notu İlavesi 1/5000 ölçekli 12.11.2021 tasdik tarihli plan tadilatı çıkarıldı.

KİPTAŞ Eyüpsultan Yeşilpınar projesinde inşaat hızlandı!

2016'da Bakanlar Kurulu tarafından riskli alan ilan edilen İstanbul Eyüpsultan Yeşilpınar'daki kentsel dönüşüm projesinin temeli 25 Mayıs'ta atıldı. Peki projede son durum ne?

Eyüpsultan'da iki bina arasındaki istinat duvarı çöktü!

Eyüpsultan'da iki binanın arasındaki istinat duvarı çöktü. Olay yerine polis ve zabıta ekipleri çekmenin yaşandığı bölgeye güvenlik şeridi çekerek önlem aldı.

Eyüpsultan'da riskli yapılar ortadan kaldırılıyor!

İstanbul Eyüpsultan Belediyesi, ilçe genelinde süresi dolan riskli yapıların yıkım işlemlerine devam ediyor.

Eyüpsultan'da riskli yapılar ortadan kaldırılıyor!

İstanbul Eyüpsultan Belediyesi, kentsel dönüşüm çalışmaları dahilinde riskli yapıların yıkımına devam ediyor.

Eyüpsultan İslambey'de Kentsel Dönüşüm Ofisi açıldı!

İslambey’de gerçekleştirilecek olan kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Eyüpsultan Belediyesi’nin işbirliği ile İslambey’deki Kentsel Dönüşüm Ofisi'nin açılışı yapıldı.

İBB'den Eyüpsultan'daki kültür tesisi ve cami inşaatına mühür!

Eyüpsultan Belediyesi, Göktürk Mahallesi’nde yeşil alan olarak bırakılan dere yatağındaki araziye tüm uyarılara rağmen kültür tesisi ve cami inşa ediyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) yetkililerinin inşaatı mühürlemesine rağmen inşaat sürüyor. 

Eyüpsultan Kemerburgaz 1/5000 imar planı tadilatı askıda!

Eyüpsultan ilçesi, Kemerburgaz Mahallesi, 335 ada, 33 parselin bir kısmı ile bir kısım tescil dışı alana ilişkin 1/5000 ölçekli 20.03.2020 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıktı.

Eyüpsultan Nişanca sakinlerinin tapu sevinci!

Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken, Nişanca Mahallesi'nde yaşayan vatandaşlara tapu sorununun çözümüyle ilgili verdiği sözü yerine getirdi. 

Eyüpsultan'da dere yatağına cami mi yapılıyor?

İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, Eyüpsultan Belediyesi'nin Göktürk Mahallesi'nde iki dönümlük arazi alanında kültürel tesis ve cami yaptığını öne sürerek dava açtı.

Eyüpsultan Garaj Üstü Bölgesi Kentsel Dönüşüm çalışmalarında ölçümler başladı!

Eyüpsultan Belediyesi Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü tarafından, Başkan Deniz Köken’in de katıldığı 20 Şubat 2020 tarihinde yapılan Garaj Üstü Bölgesi Kentsel Dönüşüm toplantısına istinaden tespit ve ölçüm çalışmaları yapılıyor. 

Eyüpsultan riskli bina yıkımı Haberi

Eyüpsultan riskli bina yıkımı

İzmir’de meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki depremde can kayıpları ve yaralanmalardan sonra riskli yapıların yıkımı hızlandırıldı. 

İstanbul'da Eyüpsultan Belediyesi Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü İlçe genelinde 6306 Sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun ve Kanunun Uygulama Yönetmeliği kapsamında riskli olarak belirlenmiş ve Kanunun, yapının tahliyesi ve yıkımına ilişkin vermiş olduğu süreleri dolmuş riskli yapılara ilişkin çalışmalar başladı. Sabah'tan Mustafa Kaya'nın haberine göre; 14 riskli yapının yıkım işlemleri sorunsuz şekilde tamamlandı.

Bu kapsamda öncelikle yapıların yasal süreçleri tamamlanmış, tahliye ve yıkıma ilişkin yasal süresi dolmuş yapılarda yaşayan vatandaşlara tebligatta bulunuldu. Eylül ayı içerisinde pilot uygulama belirlenerek ilk yıkım işlemi yapılırken, süresi dolmuş riskli yapılar hakkında yıkım takvimi hazırlandı. 

14 ADET RİSKLİ YAPININ YIKIM İŞLEMİ YAPILDI

Yıkım takvimi doğrultusunda Ekim ve Kasım ayları içerisinde 14 adet...