09 / 05 / 2024

Fahiş kira artışı 2022

Fahiş kira artışı 2022

Milyonlarca ev sahibi ve kiracı için yeni dönem resmen başlıyor. Peki kira fiyatlarındaki fahiş artışlar nasıl önlenecek? İşte milyonlarca kişi tarafından merak edilen o soruların yanıtları...

Fahiş kira artışlarına ceza! Ev sahipleri ve emlakçılar aman dikkat!

6 Şubat depremlerinden sonra göç alan Mersin’deki fahiş kira artışını tespit eden TİP’li avukatların dava açtığı 9 sanığın 3 seneye kadar hapsi istendi. İşte ayrıntılar... 

CHP Milletvekili Gürsel Erol, Bakan Mehmet Özhaseki’ye fahiş kira artışlarını sordu!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, yurttaşların son dönemlerde en çok şikayetçi olduğu konu olan ve gündemden düşmeyen kira artışlarını Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’ye sordu. 

Fahiş kira talep eden ev sahibinden kiracıya taahhütname oyunu!

Ankara'daki Alman Okulu'nda öğretmen olarak görev yapan Almanya vatandaşı Denissa Appel (29), fahiş kira artışını kabul etmeyince, ev sahibinin taahhütname oyunuyla karşı karşıya kaldı.

Tebernüş Kireçci: Kira artışlarında yüzde 25 sınırlaması kiracıların canını yakacak!

Fahiş kira artışlarının önüne geçmek için getirilen ''yüzde 25'' sınırı kiracıyı koruyor gibi görünse de bu işten en çok zararlı çıkan kiracılar olacak. İşte ayrıntılar...

Fahiş kira şikayetleri 2023'e damga vurdu!

Şikayetvar, merakla beklenen 2023 yılı verilerini açıkladı. En çok memnuniyet emlak ve inşaat sektöründe olurken, fahiş kira artışları ise 2023 yılına damga vurdu.

54 bin TL'lik kira 300 bin TL yapılmak isteniyor: Fahiş kiralar aile sağlık merkezlerine de sıçradı!

Konutta yaşanan fahiş kira artışı krizleri, aile sağlık merkezlerinde de kendini göstermeye başladı. CHP Osmaniye Milletvekili Asu Kaya, bir mülk sahibinin kirayı 54 bin TL'den 300 bin TL'ye yükseltmek istediğini belirtti. 

AVM ve cadde mağazalarında da fahiş kira krizi başladı: Süre olmadan 6 kata varan artış isteniyor!

BMD Başkanı Sinan Öncel, AVM ve cadde mağazalarında da fahiş kira taleplerinin olduğuna dikkat çekti ve sektörün fahiş kira artışı, yükselen işçilik ve gümrükte referans fiyat eklenmesi gibi sorunlarla karşı karşıya olduğunu belirtti.

6 misli kira talebi kepenk indirtti! Bir lokanta daha fahiş kira artışı mağduru oldu!

Aydın Didim’de yer alan Bahçıvan Pide Salonu da fahiş kira artışı mağduru oldu. İşte konu ile ilgili detaylar...

Asgari ücret zammından sonra ev sahipleri harekete geçti! Zam dönemi dışında kira artışı yapılır mı?

Kiralardaki fahiş fiyat artışları gündemde yer alırken, asgari ücret zammının belli olmasından sonra fırsatçı ev sahipleri kira fiyatlarını artırmak için harekete geçti. Peki  Zam dönemi dışında kira artışı yapılır mı?

Tepe Prime AVM'deki fahiş kira artışları kiracıları isyan ettirdi!

Ankara'nın Mustafa Kemal Mahallesi'nde yer alan Tepe Prime Alışveriş Merkezi'nde kiracılar, fahiş kira artışları nedeniyle karşı eylem yaptı.

Birleşmiş Markalar Derneği üyelerinin yüzde 87'si fahiş kira artışı taleplerinden şikayetçi!

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sinan Öncel yaptığı açıklamada Birleşmiş Markalar Derneği üyelerinin yüzde 87'si fahiş kira artışı taleplerinden şikayetçi olduğunu söyledi.

Perakendecilerden fahiş kira açıklaması: Mağaza kiraları TÜFE'nin yarısı kadar artırılsın!

BMD Başkanı Sinan Öncel, perakende sektöründe yaşanan fahiş kira sorununa değindi. Perakendecilerin taleplerini sıralayan Öncel, bunların olmaması halinde kapanmaların başlayacağının altını çizdi. İşte ayrıntılar...

Fahiş kira artışı nedeniyle sağlık merkezine kilit vuruldu! 8 bin lira olan kira 70 bine çıktı! 

Kira fiyatlarında uygulanan fahiş rakamlar bu kez Muğla’nın Bodrum ilçesindeki 20 No’lu Aile Sağlığı Merkezi'ne vurdu. 8 bin lira olan kira 70 bine çıktı...

Fahiş kira artışı 2022 Haberi

Fahiş kira artışı 2022

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen ev kiraları ve fahiş artışla ilgili son dakika gelişmesi yaşandı. AK Parti ve ilgili bakanlıklar, kiralarda yaşanan artışlardan sonda hem kiracıları hem de ev sahiplerini koruyan düzenleme için düğmeye bastı. 

Konu ile ilgili aktarılan detaylara göre, Çevre Şehircilik ve İklim Bakanlığı fahiş kiralara karşı kiracıların haklarını koruyacak düzenlemeler için sektör temsilcilerinden de görüş aldı. İnşaat sektöründen, TOKİ'nin kiralama eksenli sosyal konut üretmesi, TÜFE 12 aylık değişim oranı sabit tutulması, bölge kira rayici belirlenmeli, ofis alanları konuta dönüştürülmesi ve kira sınırlaması çalışmasının geçici olması gibi öneriler geldi.

KİRACI HAKLARINI KORUYACAK EV KİRASI DÜZENLEMESİNDE HANGİ ÖNERİLER VAR

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından hazırlanan fahiş kiralara karşı kiracıların haklarını koruyacak düzenlemeler önümüzdeki ayın başında tamamlanacak. Çalışmalarına...