05 / 05 / 2024

Faik Öztrak müteahhitlik

Faik Öztrak müteahhitlik

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, bugün Türkiye'de iyi gibi görünse de en sıkıntılı sektörlerden birinin, müteahhitlik sektörü olduğunu söyledi..

Faik Öztrak'tan kira fiyatlarına ilişkin açıklama!

CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak bir basın toplantısı gerçekleştirdi. Müteahhitlerin iş bırakma eylemlerine değinen Öztrak, ev kiralarıyla ilgili de konuştu.

Faik Öztrak'tan inşaat sektörü istihdamı açıklaması!

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, 2019 ve 2020 yıllarında 1 milyon 926 bin kişinin işsiz kaldığını ifade etti. Öztrak, inşaat ve tarım istihdamındaki artışların sınırlı olduğunu kaydetti.

Faik Öztrak'tan kira yardımı eleştirisi!

Esnafın sorunlarına değinen CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak kira yardımı hakkında önemli açıklamalar yaptı.

Faik Öztrak'tan kira yardımı talebi!

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak yaptığı açıklamada, "Haydi, bizi dinlemediniz bari akrabanız olan ATO Başkanı’nın sözlerini dinleyin. Esnafa ve işletmelere kira yardımında bulunun" dedi.

Faik Öztrak: Esnafın kira ödemeleri ertelenmeli!

CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, iş dünyasının kısa çalışma ödeneği süresinin uzatılmasını, esnafın kira yardımı, doğal gaz, su ve elektrik faturalarının yıl sonuna kadar faizsiz ertelenmesini talep etti.

Faik Öztrak: Kentsel dönüşüm seferberliği ilan edelim!

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, yaptığı açıklamada iktidarı aşırıya kaçan projelerden vazgeçmeye ve aktif fay hatlarındaki yerleşim bölgelerinde kentsel dönüşüm yapılması için seferberlik ilanının edilmesi için çağrı yaptı.

Türk müteahhitlik sektörünün Rusya'daki kaybı ne kadar?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, "Rusya'nın açıkladığı yaptırım paketinin Türkiye ekonomisine en az 6,5 milyar dolarlık ek yük getireceği görülmektedir" değerlendirmesinde bulundu.

Faik Öztrak: En sıkıntılı sektörlerden biri müteahhitlik!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, bugün Türkiye'de iyi gibi görünse de en sıkıntılı sektörlerden birinin, müteahhitlik sektörü olduğunu söyledi..

Denizoğlu Yapı İnşaat Mühendislik Müteahhitlik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Denizoğlu Yapı İnşaat Mühendislik Müteahhitlik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi 3 Mart 2015'te, 50 bin TL sermaye bedeli ile Esenyurt'ta, Abdulkerim Deniz Müdürlüğü'nde kuruldu.

Yurtdışı müteahhitlik sektör payı düştü!

Yurtdışı müteahhitlik sektörü Rusya, Irak ve Libya'da sıkıntı yaşıyor. Sektör pazar payının yüzde 35'ini oluşturan bu 3 ülkedeki 10 milyar doları aşan projelerin Irak ve Libya ayağı durdu.

Müteahhitlik yetki belgesi zorunlu mu?

Yapı ruhsatı alması gereken bütün yapıların bir müteahhit sorumluluğunda yapılması gerekiyor. Peki, müteahhitlik yetki belgesi zorunlu mu? İşte, müteahhitlik belgesi alabilmek için gerekenler...

Müteahhitlik yetki belgesi için gerekli evraklar!

Yapı ruhsatına tâbi bütün yapıların bir yapı müteahhidinin sorumluluğu altında inşa edilmesi için her müteahhitin, müteahhit yetki belgesi alması gerekiyor. Peki, Müteahhitlik yetki belgesi için gerekli evraklar neler?

Müteahhitlik yetki belgesi nereden alınır?

Müteahhit veya Yüklenici veya Üstlenici sözleşme ile yüklenilen işi veya projeyi gerekli yöntemle temin ve tamamlamayı tahahhüt eden özel veya tüzel kişilere deniyor. Peki, müteahhitlik yetki belgesi nereden alınır?

Faik Öztrak müteahhitlik Haberi

Faik Öztrak müteahhitlik

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, bugün Türkiye'de iyi gibi görünse de en sıkıntılı sektörlerden birinin, müteahhitlik sektörü olduğunu söyledi.


Çanakkale İnşaatçılar ve Yapı Müteahhitleri Birliği Derneğinin bir otelde düzenlediği toplantıda konuşan Öztrak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Ocak ayında Merkez Bankasına yönelik eleştirilerine değindi. 


Öztrak, tartışmanın daha sonra tatlıya bağlandığını ifade ederek, "Dışarıda bize para verenler dediler ki 'Yok, iş öyle olmaz.' Öyle anlaşılıyor ki artık Merkez Bankası, Cumhurbaşkanı'nın kontrolü altına girmiştir. Merkez Bankası, müdahale etmesi gerektiği yerde, silahını kullanması gereken yerde, elindeki silahı kullanamayacaktır. Türk lirasının değer kaybını durdurabilmek için faiz silahını kullanamayacaktır" dedi.


Dolar karşısında en hızlı değer kaybeden para biriminin Türk lirası olduğunu dile getiren Öztrak, bu durumdan inşaat sektörünün olumlu etkilendiğini belirtti.


Öztrak, bunun sürdürülebilir olmadığına dikkati çekerek, şu...