08 / 05 / 2024

faiz düşmesi konutu etkiledi mi

faiz düşmesi konutu etkiledi mi

Türkiye genelinde Haziran ayında konut satışları artış gösterirken, konut sektör temsilcileri konut satışındaki bu kıpırdanmanın Merkez Bankası'nın faiz indirim kararı neticesinde ortaya çıktığını kaydetti.

Vatandaşların yeni yıl dileği 'kiraların düşmesi' oldu!

Pek çok vatandaşın yeni yıldaki dileklerinin arasında kira bedellerinin düşmesi de yer aldı. Fahiş oranlarda artan kira bedelleri, milyonları zor duruma düşürüyor...

ABD’de faiz artırımı ihtimalinin düşmesi piyasalara bahar havası getirdi!

Aralık ayında ABD’de faiz artırımı ihtimalinin neredeyse sıfır olduğu ve gelecek yıl başka artış yapılmayacağı yönündeki fiyatlama piyasalardaki olumlu havaya destek verdi.

Ev alacaklara kredi şoku! Bir ev alan iki ev parası faiz ödüyor: 2.4 milyon TL kredinin aylık taksiti en az 72 bin TL!

Konut kredilerinde aylık maliyet de resmen fırladı. Artık bir konut alan vatandaş, iki ev parasını da bankaya faiz şeklinde ödüyor. İşte ayrıntılar...

En az yarım düzine konutu olan 5 ABD'li iş insanı açıklandı! Hangi milyarderin kaç evi var? İşte evlerinin değerleri...

En az yarım düzine konutu olan 5 ABD'li iş insanı açıklandı. Peki hangi milyarderin kaç evi var? Evlerinin değerleri ne kadar?

TEPAV’dan çok konuşulacak araştırma! ‘Enflasyonun düşmesi için faiz yüzde 45 olmalı’

Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı, hazırladığı Türkiye'nin Ekonomik Görünümü raporunda dikkat çeken bir öngörüde bulundu. Rapora göre, politika faiz oranının bu yıl yüzde 40 seviyesine ve gelecek sene de yüzde 45 seviyesine çıkarılmasının "enflasyondaki düşüş için gerekli" olacağına vurgu

İç ve dış borçlara günde 1 milyar 646 milyon lira faiz ödüyoruz!

Ocak-ağustos döneminde, devlet iç ve dış borçlara günde ortalama 1 milyar 646 milyon 503 bin 343,77 lira faiz ödedi. TOGG fabrikası 22 milyar liraya mal olmuştu. Böylece ayda 2 TOGG otomobil fabrikasından daha büyük bir rakam faize gitmiş oldu.

Aşçıoğlu Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Aşçıoğlu: Konut fiyatlarının düşmesinin tek çözümü arsa payının düşmesi!

Aşçıoğlu Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Aşçıoğlu, Habertürk Gazetesi'ne verdiği röportajda konut fiyatlarına değinerek, konut fiyatlarının düşmesinin tek çözümünün arsa payının düşmesi olduğunu belirtti.

Dünyadaki Merkez Bankaları faiz artırırken, Türkiye neden faiz düşürüyor? Enflasyon pahasına büyüme mümkün mü?

Koç Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Selva Demiralp, dünyada faiz artışına gidilirken, Türkiye'de neden faiz indirildiği konusunu değerlendirdi. İşte o sorunun yanıtı...

Metaverse’te arsaların değerinin artması ya da düşmesi neye bağlı?

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen Metaverse’te arsaların değerinin artması ya da düşmesi neye bağlı?

Konut kredisi faiz oranları düştü, fiyatlar tavan yaptı!

Dolardaki artış ve kredi oranlarının düşmesi bazı ev sahipleri için fırsat kapısı oldu. Son iki ay içerisinde satılık konut fiyatları yüzde 50 arttı. 

Konutta faiz düştü, 48 bin TL cepte kaldı!

Merkez Bankası faiz kararları sonrasında kamu bankalarının konut kredisi faizlerini düşürmesiyle vatandaşlar daha az faiz ödeyerek ev sahibi olabilecek. İşte yeni faiz oranları sonrasında ödenecek tutarlar şu şekilde...

Faizler düştü, iş’e yatırım zamanı!

Faizlerin düşmesi nedeniyle, iş’e yatırım yapmak için en uygun zamana girdik. Düşük faiz oranları, özel sektörün yatırım iştahını artırdı ve işe yatırım yapmak için uygun zamanı oluşturdu.

Konutta kredilerin düşmesi ev sahiplerini mutlu etti!

Kamu ve devlet bankalarının kredi faiz oranlarını düşürmesiyle beraber ev alımlarında yoğun talebin yaşandığından bahseden emlakçılar, mülk sahiplerinin bu durumu fırsata dönüştürdüğünü söyledi.

faiz düşmesi konutu etkiledi mi Haberi

faiz düşmesi konutu etkiledi mi

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, Haziran ayında 92 bin 936 konut satılırken, geçen ay satılan konut sayısı bir önceki aya göre yaklaşık yüzde 3 artış gösterdi. 


Konut satışlarında gözlenen yüzde 3'lük artışın yıla durgun başlayan sektör için oldukça olumlu bir gelişme olduğunu kaydeden Elit Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Mert Yıldızhan, bu artışta Merkez Bankası'nın faiz indirim kararının etkili olduğunu bildirdi. 


Mayıs ayından bu yana 1.75 puan faiz indirimine gidildiğini hatırlatan Yıldızhan, "Konut kredi faizlerindeki değişimin satışlara etkisi sanılandan çok daha fazla. 


TÜİK verileri bu tespitin ne kadar doğru olduğunun bir göstergesi adeta. Bu yılın başlarında Merkez Bankası'nın faiz artırımıyla konut kredisi faiz oranları da yükselişe geçmiş, krediyle yapılan konut satışları ve toplam satışlar da gerilemişti. Aslında satışların durağan pozisyon aldığı Mayıs-Temmuz...