08 / 05 / 2024

faiz düştü

faiz düştü

Türkiye genelinde Haziran ayında konut satışları artış gösterirken, konut sektör temsilcileri konut satışındaki bu kıpırdanmanın Merkez Bankası'nın faiz indirim kararı neticesinde ortaya çıktığını kaydetti.

Altında Fed rüzgarı! Altın fiyatları bugün yükseldi mi, düştü mü? 1 Şubat 2024 altın fiyatları

Dün açıklanan Amerika Merkez Bankası (Fed) faiz kararı sonrası gözler altın fiyatlarına çevrildi. Fed faiz kararı öncesi altın düşerken bugün altın fiyatlarının ne kadar olduğu merak ediliyor. Bugün altın fiyatları yükseldi mi, düştü mü? 1 Şubat 2024 altın fiyatları.

CHP Milletvekili Gürer: 'Yabancılar konutu bıraktı, faiz peşine düştü!

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer yaptığı açıklamada yabancılara satılan konut sayısının geçen seneye göre yüzde 46 düştüğünü yabancıların konut yerine faiz ile kazanacağı alanlara yöneldiğini dile getirdi.

Fed'in faiz kararı öncesi dolar güne nasıl başladı? Bugün dolar yükseldi mi, düştü mü? 1 Kasım dolar/TL kuru

Piyasaların merakla beklediği Amerika Merkez Bankası (Fed) faiz kararı bugün açıklanacak. Peki Fed'in faiz kararı öncesi dolar güne nasıl başladı? Bugün dolar yükseldi mi, düştü mü? 1 Kasım dolar/TL kuru.

Yüksek faiz oranları yeni projeleri vurdu: Konut inşaatları yüzde 28 düştü! 

Almanya'da konut inşaat ruhsatları, ocak-ağustos ayında 2022 yılının aynı dönemine göre yüzde 28 geriledi. Yükselen faiz oranları nedeniyle konut inşaat ruhsatlarının azaldığı belirtildi. Yüksek faiz oranları yeni projeleri vurdu: Konut inşaatların yüzde 28 düştü. 

Altın fiyatları sert düştü! 1 çeyrek altın bugün ne kadar oldu? 25 Ağustos Cuma Kapalıçarşı altın fiyatları 

Altın fiyatları, dün açıklanan Merkez Bankası faiz kararı sonrası sert düştü. Merkez Bankası'nın beklentilerin çok üzerinde açıkladığı faiz kararı piyasaları etkiledi. Peki bugün 1 çeyrek altın ne kadar oldu? Altın fiyatları bugün kaç lira? 25 Ağustos Cuma altın fiyatları.

Altın bilezik fiyatları düştü! Herkes kuyumculara koştu! 21 Nisan Cuma altın bilezik fiyatları

21 Nisan altın fiyatları güne düşüşle başladı. Fed faiz kararı ile ilgili gelen açıklamalar altın fiyatlarının düşmesine neden oldu. Bu kapamda altın bilezik fiyatları da düştü! Herkes kuyumculara koştu! 21 Nisan Cuma altın bilezik fiyatları.

Altın Fed tuzağına düştü! Taş üstünde taş kalmadı! Bu rakamları gören yatırımcıların etekleri tutuştu!

ABD Merkez Bankası (Fed) yetkililerinden gelen faiz artırım sinyalleri risk iştahını kesmeye devam ediyor ve ons altındaki baskı devam ediyor. Altın Fed tuzağına düştü! Taş üstünde taş kalmadı! Bu rakamları gören yatırımcıların etekleri tutuştu!

Altın fiyatları darmaduman oldu! Birden düştü! Bu rakamları görenlerin resmen gözleri fırladı! 3 Şubat altın fiyatları

Altın fiyatları Fed faiz kararının açıklanmasının ardından rekor kırmıştı. Yukarı yönlü hamlelerine devam eden altın fiyatları bugün darmaduman oldu. Altının ons fiyatı 1950 dolara kadar yükselmişken birden 1915 dolara düştü. Bu rakamları görenlerin resmen gözleri fırladı! 3 Şubat altın fiyatları.

Altın fiyatlarında rüzgar tersine döndü! Gram altın düştü! Elinde altını olanlar hemen bakın! 19 Ocak altın fiyatları

Altın fiyatları, Merkez Bankası faiz kararı öncesi aşağı yönlü işlem görüyor. Altının ons fiyatı bugün 1909 dolara geriledi. Altın fiyatlarında rüzgar tersine döndü! Gram altın düştü! Elinde altını olanlar hemen bakın! 19 Ocak 2023 canlı altın fiyatları...

Altın fiyatlarında 2,5 yıl sonra bir ilk yaşanıyor! Altın öyle bir düştü ki görenler gözlerine inanamıyor

Altın fiyatlarında son dakika gelişmeleri yaşanmaya devam ediyor. Altın Fed'in faiz kararı ile sert düşüşe geçerken bugün altında 2,5 yıl sonra bir ilk yaşanıyor. Altın fiyatları öyle bir düştü ki görenler gözlerine inanamadı. Son dakika...

ABD'li bankaların gelirleri düştü: Kıyamete hazırlanıyorlar

ABD ekonomisinde yaşanan resesyon endişesi, FED'in faiz artırımı için Temmuz ve Eylül'de adım atacağını açıklaması ve beraberindeki gelişmelere paralel olarak ABD'nin önde gelen bankalarının gelirleri düştü. Bankalar olabilecek her şeye karşı hazır oldukları mesajını verdi.

Altın fiyatları şimdi ne oldu: Düştü mü, yükseldi mi? İşte son dakika güncel altın fiyatları...

Fed'in faiz kararından sonra tüm gözler altın fiyatlarına çevrildi. Altının ons fiyatı güne hareketli başlarken 1900 dolar seviyesine yükseldi. Peki altın fiyatları şimdi ne oldu: Düştü mü, yükseldi mi? Yatırımcı altın almalı mı, satmalı mı? İşte son dakika güncel altın fiyatları...

Konutta faiz düştü, 48 bin TL cepte kaldı!

Merkez Bankası faiz kararları sonrasında kamu bankalarının konut kredisi faizlerini düşürmesiyle vatandaşlar daha az faiz ödeyerek ev sahibi olabilecek. İşte yeni faiz oranları sonrasında ödenecek tutarlar şu şekilde...

faiz düştü Haberi

faiz düştü

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, Haziran ayında 92 bin 936 konut satılırken, geçen ay satılan konut sayısı bir önceki aya göre yaklaşık yüzde 3 artış gösterdi. 


Konut satışlarında gözlenen yüzde 3'lük artışın yıla durgun başlayan sektör için oldukça olumlu bir gelişme olduğunu kaydeden Elit Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Mert Yıldızhan, bu artışta Merkez Bankası'nın faiz indirim kararının etkili olduğunu bildirdi. 


Mayıs ayından bu yana 1.75 puan faiz indirimine gidildiğini hatırlatan Yıldızhan, "Konut kredi faizlerindeki değişimin satışlara etkisi sanılandan çok daha fazla. 


TÜİK verileri bu tespitin ne kadar doğru olduğunun bir göstergesi adeta. Bu yılın başlarında Merkez Bankası'nın faiz artırımıyla konut kredisi faiz oranları da yükselişe geçmiş, krediyle yapılan konut satışları ve toplam satışlar da gerilemişti. Aslında satışların durağan pozisyon aldığı Mayıs-Temmuz...