07 / 05 / 2024

Faiz indiriminden olumlu etkilenecek GYO hisseleri

Faiz indiriminden olumlu etkilenecek GYO hisseleri

Borsa İstanbul, 24 Şubattaki Merkez Bankası Para Politikası Kurulu toplantısına kilitlendi. Toplantıdan faiz indirimi kararı çıkması durumunda analistler banka, gayrimenkul ve beyaz eşya sektör şirketlerinin borsada daha hareketli olacağı görüşünde.

Yabancı uzmanlardan TCMB faiz beklentisi! Faiz indirimleri başlayacak mı?

Yabancı uzmanlar, TCMB'nin bu yıl içinde faiz kararları ile ilgili beklentilerini açıkladı. Yabancılar faiz indirimlerinden TCMB'nin faiz indiriminden kaçınabileceğini, yatırımcıların da sıkı para politikasını sürdüreceğine dair güvence arayabileceğini belirtti.

ABD’de faiz artırımı ihtimalinin düşmesi piyasalara bahar havası getirdi!

Aralık ayında ABD’de faiz artırımı ihtimalinin neredeyse sıfır olduğu ve gelecek yıl başka artış yapılmayacağı yönündeki fiyatlama piyasalardaki olumlu havaya destek verdi.

Fed’in faiz kararı küresel piyasalarda olumlu bir hava estirdi!

Faizleri sabit bırakan Fed, finansal koşullardaki sıkılaşmaya ve tahvil getirilerindeki yükselişin faiz artırma ihtiyacını azalttığına dikkat çekti. Fed Başkanı Powell’ın sıkılaştırmada çok yol kat ettiklerini söylemesinin ardından borsa ve tahviller yükseldi. 

Ekonomistlerin beklentisi faiz indiriminden yana

AA Finans'ın yaptığı ankete katılan ekonomistler ekseriyetle, TCMB'nin perşembe günkü oturumunda politika faizini indirmesini ön görüyor.

Fed'in eli rahatladı mı? Faiz kararında artırım pas geçilir mi?

Fed faiz kararını 1 Şubat'ta açıklayacak. Piyasalarda olumlu bir hava estiriliyor. Peki piyasalar haklı çıkacak mı? Fed'den beklenen yumuşama adımı gelecek mi?

İhtiyaç, konut ve taşıt kredi faiz oranları güncellendi! QNB, ING, Yapı Kredi, İŞ Bankası...

Merkez Bankası faiz kararı geçtiğimiz gün açıklandı. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) faiz indiriminden sonra bankaların kredi faiz oranları da güncellendi. Peki en düşük kredi faizini hangi banka veriyor? 

Konut satışları rekor kırdı! İşte nedeni!

Kamu bankalarının faiz indiriminden sonra Kasım 2021'de 179 bin adetle senenin en yüksek konut satış rakamı elde edildi. Sektör temsilcileri konut satışlarındaki rekorun nedenlerini açıkladı. Konut satışları neden rekor kırdı?

Kasım 2021'de konut kredisi faiz oranları ne oldu?

Merkez Bankası faiz indiriminden sonra harekete geçen kamu bankalarının faiz oranları şimdilerde binlerce kişinin gündeminde. Bu noktada ise "Bankaların güncel kredi faiz oranları ne kadar oldu, düştü mü?" sorularına cevap aranıyor. İşte bankaların güncel kredi faiz oranları...

İnşaat sektörü konut kredisi faiz indiriminden memnun!

Merkez Bankası faiz kararları sonrasında kamu bankaları konut kredisi faizlerinde indirim yaptı. İnşaat sektörü alınan bu faiz indirim kararından oldukça memnun. 

Kamu bankalarının faiz indirimi konut sektörünü nasıl etkileyecek?

Kamu bankalarının faiz indirimi hakkında değerlendirme yapan İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, kararın konut sektörünü olumlu bir şekilde etkileyeceğini dile getirdi. 

İnşaat sektörü faiz indiriminden nasıl etkilenecek?

Merkez Bankası faizlerde 200 baz puan indirime gitti. Peki inşaat sektörü Merkez Bankası'nın bu faiz kararından nasıl etkilenecek?

Merkez Bankası’nın faiz kararı gayrimenkul sektörünü nasıl etkileyecek?

Aremas Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Arslan, Merkez Bankası’nın faiz kararını gayrimenkul sektörü açısından olumlu olduğunu dile getirdi. 

Ev'de düşük faiz dopingi!

Türkiye genelinde 2020 yılının Temmuz ayında 229 bin 357 konut satıldı. Kamu bankalarının başlattığı faiz indirimi satışlara olumlu yansıdı. Geçtiğimiz ay banka kredili satış yüzde 900,6 arttı.

Faiz indiriminden olumlu etkilenecek GYO hisseleri Haberi

Faiz indiriminden olumlu etkilenecek GYO hisseleri

Piyasalar uzun süredir Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'ndan gelmesi beklenen faiz indirimine odaklanmış durumda. Ancak global konjonktür ve Türkiye'de enflasyonun izlediği seyir TCMB'nin bunu gerçekleştirmesini zorlaştırıyor. Piyasaların faiz indirim beklentisi, TCMB'nin 4 Şubat toplantısının yapılmamasıyla bitmiş olmadı. Söz konusu beklentinin TCMB'nin yarın (24 Şubat)  gerçekleştireceği faiz toplantısına ertelendiğini söylemek yanlış olmaz. Kısacası gözler, bu hafta TCMB'den gelecek faiz kararında olacak.


Analistlere göre, son dönemde kur ve enflasyonda gözlenen yüksek seyir Merkez Bankası'nın atacağı faiz adımının mesafesini kısalttı. Bu arada piyasada TCMB'den bir faiz indirimi geleceği beklentisi hakim. Piyasada 4 Şubat'ta TCMB'den bir faiz indirimi kararı gelmediğini hatırlatan analistler, artık koşulların o günden bu yana biraz daha ağırlaştığı konusunda hemfikir. Bu nedenle analistlerin beklentisi, koridorun tümünde minimum 25, maksimum 50 baz puan...