13 / 05 / 2024

faiz nedir

faiz nedir

Zeybekci, İSO Meclisinin Kasım ayı toplantısında üyelerin sorularını yanıtladı. Bakan Nihat Zeybekçi, "Faiz lobisi, yüksek oranlı faiz kullandıran banka ve faktoring şirketleri ayaklarını denk alsınlar, gerekeni yaparız" uyarısında bulundu.

Nakit avans nedir? İhtiyaç kredisi ile nakit avans çekimi arasındaki farklar nelerdir? İşte, nakit avans tüyoları!

İhtiyaç kredi faiz oranlarındaki yükseliş ve kredi onay süreçlerinin uzunluğu nedeniyle nakite ihtiyacı olanlar nakit avansa yöneldi. Peki, nakit avans kullanımı nedir? Tüketici kredilerine göre maliyeti gerçekten daha mı uygun? Detayları haberimizde…

Peugeot Van Rifter'da 2022'nin son kampanyası! Yüzde 0 faiz imkanı... İşte 23 Aralık fiyat listesi

Peugeot Partner Van Rifter, Yüzde 0 faiz fırsatı ile 2022'nin son kampanyasını sunuyor. Aracını yenilemek isteyenler Bu fırsatı kaçırmasın.  Peki Peugeot Partner Van Rifter fiyatı ve kredi seçenekleri nedir?   

Kredi faiz oranlarında büyük düşüş! Hangi banka ne kadar ihtiyaç kredisi veriyor? Akbank, Vakıfbank, Halkbank, TEB, ING

Nakit para ihtiyacı duyan vatandaşlar ihtiyaç kredilerine yöneliyor. Peki 2022 ihtiyaç kredisi ne kadar? Hangi banka ne kadar ihtiyaç kredisi veriyor? İhtiyaç kredi faiz oranları nedir? İşte banka banka kredi faiz oranları...

Merkez Bankası faiz kararını bugün açıklayacak! İşte piyasanın tahmini…

TCMB, her ay belirli tarihlerde bir araya gelerek PPK toplantıları düzenliyor. Bu toplantılar sonrasında da aylık bazdaki faiz kararı açıklanıyor. Şimdi gözler, alınacak yeni faiz kararına çevrildi. Peki toplantı sonucunda faiz artırımına gidilecek mi? Piyasanın beklentisi nedir? İşte yanıtları...

Aidat ve ortak gider borcu için faiz uygulanır mı?

Posta yazarı Tamer Heper 'Bir yazınızda gecikme faizi ve gecikme tazminatını konu yapmışsınız ama ben bu konuyu tam anlayamadım. İkisi arasındaki fark nedir? Bizim binada yönetim aylık yüzde 2 faiz uygulayacağını söylüyor. Şimdi bu nedir?' sorusunu yanıtladı.

Konut kredi faiz oranlarında son durum Aralık 2019!

Bankaların konut kredisi faizlerindeki indirimler son haftalarda durma noktasına geldi. Aralık ayında en avantajlı konut kredisini hangi banka veriyor. Kredi faiz oranlarında son durum nedir?

Ekim ortasında konut kredisi faiz oranlarında son durum!

Bankaların kredisi faiz oranlarındaki düşüş ivmesi kurdaki hareketlilik ve politik riskler karşısında yavaşladı. Ekim ayının ortasında konut kredisi faiz oranlarındaki son durum nedir?

Bayram sonrası konut kredisi faiz oranlarında son durum!

Temmuz sonunda başlayan konut kredisi faiz oranlarındaki indirim trendi Ağustos ayında hızlanarak devam etti. Bayram sonrasında bankaların konut kredisi faiz oranlarında son durum nedir?

Konut kredisi nedir, nasıl kullanılır?

Konut alacak vatandaşların en çok arattığı konulardan biri de konut kredisi faiz oranları. Peki konut kredisi nedir? Konut kredisi faiz oranlarında son durum nedir

Konut kredisi faizlerinde son durum nedir?

Para Politikası Faizlerinin düşmesi ve döviz kurunun gerilemesi ile kredi faizlerinde indirim bekleniyor. Bankaların konut kredisi faiz oranlarında son durum nedir? Konut kredisi faizleri düştü mü?

Konut kredisi faiz oranları haftayı nasıl sonlandırdı?

Konut kredisi faiz oranlarında yaşanan indirimler ve konut kredisi kampanyaları bu haftada devam etti. Hangi bankalar hafta içinde konut kredisi faiz oranlarını indirdi? Konut kredisi faiz oranlarında son durum nedir?

DenizBank kampanyalı konut kredisi faiz oranları 2019!

DenizBank kampanyalı konut kredisi kapsamında yüzde 1.89 faiz oranı ile 25 yıl vadeye kadar konut kredisi fırsatı sunuyor. DenizBank kampanyalı konut kredisi ürününün detayları nedir?

5 ve 10 yıl vadeli konut kredi faiz oranlarında son durum!

Konut kredi faiz oranları artıyor. Peki 5 ve 10 yıl vadeli konut kredi faiz oranlarında son durum nedir? İşte faiz oranlarında son durum...

faiz nedir Haberi

faiz nedir

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Faiz lobisi, yüksek oranlı faiz kullandıran banka ve faktoring şirketleri ayaklarını denk alsınlar, gerekeni yaparız” dedi.  


Zeybekci, İstanbul Sanayi Odası (İSO) Meclisinin Kasım ayı toplantısında üyelerin sorularını yanıtladı.


Kamunun ihale şartnamesinin "Ne olur ne olmaz" anlayışıyla başka bir noktaya götürüldüğünden ifade eden Zeybekci, bunun takipçisi olacağını söyledi.


Zeybekci, üyelerden gelen faizle ilgili sorular üzerine şunları kaydetti: 


“Halletmemiz gereken en önemli konulardan biri, enflasyon-faiz-cari açık üçlemesi. Türkiye olarak enflasyonla mücadeleyi yeniden gözden geçirmemiz gerekiyor.  Enflasyonla mücadeleye üretimi, arzı artırma yöntemiyle yaklaşırsak gerçek anlamda enflasyonla mücadele etmiş oluruz. Birinci önceliğimiz üretimi, ihracatı artırmak. Enflasyonun ortadan kalktığı ortamlarda da faizle ilgili çok büyük avantaj elde etmiş olacağız."


"Şu anda Türkiye’de maalesef isteyerek, bilerek yanlış bir algı yönlendirmesi var" diyen Zeybekci, şöyle devam...