29 / 04 / 2024

faiz oranları ne durumda

faiz oranları ne durumda

Türkiye İstatistik Kurumu dün Ocak ayı enflasyon verilerini açıkladı. Enflasyon yeni yılda da beklentinin üstünde kalarak yükselişini sürdürdü. Peki enflasyon verileri konut kredisi faizlerini nasıl etkileyecek?

Son 45 yılın en düşük enflasyonu gerçekleşebilir!

Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, "İndirim süreci boyunca temkinli yaklaşımımızı korumamız halinde 2015 sonunda son 45 yılın en düşük yıl sonu enflasyonunu gerçekleştirmemiz mümkün görünüyor" ifadelerini kullandı.

Yüksek faiz oranları kabul edilebilir değil!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, düşünce platformu " Fikir Sofrası " nın Avusturya'nın başkenti Viyana'daki Liechtenstein Sarayı' nda düzenlediği toplantının ardından, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Merkez Bankası faiz oranlarını değiştirmedi!

Kurul, TCMB bünyesindeki bankalararası para piyasası ve Borsa İstanbul Repo-Ters Repo pazarlarında uygulanmakta olan faiz oranları ile bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının sabit tutulmasına karar verdi.

Nihat Zeybekçi: Öncelik ve faiz yorumları ile fark olması doğal!

Bakan Zeybekci, Merkez Bankası'nın faiz politikası konusunda, " Maliye Bakanı'nın öncelik ve yorumlarıyla Ekonomi Bakanı'nın öncelik ve de yorumları arasında fark olması doğaldır " dedi.

Merkez Bankası faizi sabit tuttu!

Merkez Bankası, bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını yüzde 8,25'te, gecelik marjinal fonlama oranını yüzde 11,25'te, borçlanma faiz oranını yüzde 7,50'de sabit tuttu.

Faiz indirimleri inşaata yaradı!

ALB Menkul Değerler Araştırma Müdürü Karabulut, "TCMB'nin mayıs ayından başlayarak faizlerde 175 baz puan indirim yapması konut talebinde ağustos ve eylül aylarında tekrardan güçlü bir talebe neden oldu" dedi

Faizler son bir ayın en düşük seviyesine geriledi!

Ata Portföy Fon Yönetim Direktörü Tözge: "Önümüzdeki aylarda 2015 için OVP'deki enflasyon hedefine ulaşma konusunda güven oluşursa gösterge tahvilin bileşik faizinin yüzde 9'un altına doğru hareket ettiğini görebiliriz" dedi.

Faiz 2,5 ayın zirvesinde!

Tahvil - bono piyasasında gösterge tahvilin bileşik faizi temmuz ayı enflasyon verisinin beklentilerin üzerinde gelmesinin ardından yüzde 9,11'e çıkarak yaklaşık 2,5 ayın zirvesini gördü.

Piyasa Merkez'in faiz indirim sürecini olumlu yönde fiyatlıyor!

Piyasa Merkez'in faiz indirim sürecini olumlu yönde fiyatlıyor. Analistler, tahvil piyasasında Merkez Bankası'ndan faizlerde indirimlere devam edeceği beklentisinin olumlu yönde fiyatlandığı olumlu yönde fiyatlandığını ifade ediyor.

Süleyman Onatça: Faizde çok büyük indirim istemiyorum, ülkeye zarar verir!

TÜRKONFED Genel Başkanı Onatça: "Merkez Bankası'nın gelecek hafta yapılacak olan PPK toplantısında faiz indirimi beklemiyorum, olursa da çok küçük olur. Çok büyük bir indirimin olmasını da istemiyorum, çünkü bu ülkeye zarar verir" dedi.

Seçim sonrası faiz oranları düşecek mi?

Seçim sonrası piyasaların rahatlamasıyla birlikte Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Merkez Bankası'na 'Faizleri indir' çağrısına, Başkan Erdem Başçı' nın ' Ölçülü indirim olabilir ' yanıtı faizi gevşetti.

Faizler son 4,5 yılın zirvesinde!

Dün tahvil bono piyasasında güne yüzde 11,34 seviyesinden başlayan gösterge tahvilin bileşik faizi, Türk lirasındaki değer kaybının etkisiyle günü yüzde 11,45 seviyesinden tamamlamıştı.

Para Piyasası Kurulu faiz oranlarını sabit tuttu!

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, Bankalararası Para Piyasası ve Borsa İstanbul Repo-Ters Repo Pazarlarında uygulanan faiz oranları ile bir hafta vadeli repo ihale faiz oranda değişikliğe gitmedi.

Hangi banka ne kadar faiz veriyor? 1 milyon TL'nin banka banka faiz oranları!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından uygulanan faiz artırım politikasının etkisiyle, aralık ayında bankaların mevduat faiz oranları da değişti. Peki hangi banka ne kadar faiz veriyor? İşte banka banka faiz oranları...

750 bin TL konut kredisinin aylık taksitleri ne kadar? İşte Ziraat, Akbank, İş Bankası, ING ve Yapı Kredi faiz oranları!

Ziraat Bankası, Akbank, İş Bankası, ING ve Yapı Kredi konut kredisi faiz oranlarını peş peşe açıkladı. Peki 750 bin TL konut kredisinin aylık taksitleri ne kadar?

Aralık 2023 konut, taşıt ve ihtiyaç kredisi faiz oranları ne kadar?

Bankalardan kredi almak isteyenler güncel faiz oranlarını mercek altına aldı. Peki, 2023'te konut, taşıt ve ihtiyaç kredisi faiz oranları ne kadar? İşte detaylar...

Yeni konut kredisi kampanyası ile konut fiyatları düşer mi? 2023 konut kredisi faiz oranları ne oldu?

Konut kredisi güncel faiz oranları araştırılırken, yeni konut kredisi kampanyası da gündem de yer alıyor. Geçtiğimiz günlerde dar geçimli aileler için yeni konut kampanyası duyurmuştu. Peki bu kampanya ne zaman belli olacak, konut fiyatları düşecek mi?

Bankaların mevduat faiz oranları ne kadar? 50 bin liranın 32- 92 günlük mevduat getirisi kaç TL?

Belli bir para birikimi olan ve bu parayı katlamayı planlayanların yeni adresi mevduat hesapları oldu. Peki, Bankaların mevduat faiz oranları ne kadar? 50 bin liranın 32- 92 günlük mevduat getirisi kaç TL? İşte detaylar...

Konut kredisi faiz oranları sil baştan değişti! 1 milyon TL'nin kredi taksit ödemesi ne kadar oldu?

Ev alma hayali kuran vatandaşların çoğu bu hayallerini konut kredisi ile gerçekleştiriyor. Merkez Bankası faiz kararından sonra değişen konut kredisi faiz oranları merak ediliyor. Peki  1 milyon TL'nin kredi taksit ödemesi ne kadar oldu?

Konut kredisi faiz oranları ne zaman düşer? 

Konut satın alma işlemleri için ihtiyaç duyulan maddi desteği sağlayan kredi türü olarak tanımlanan konut kredisinin ne zaman düşeceği ev alacak kişiler tarafından merak ediliyor. Peki, Konut kredisi faiz oranları ne zaman düşer? İşte detaylar...

14 Mayıs seçimi sonrasında döviz kurları ve faiz oranları ne olur? 

14 Mayıs seçimlerine sayılı günler kalan döviz kurları ve faiz oranlarının ne olacağı merak ediliyor. Dünya Gazetesi yazarı Mesut Koyuncu seçim sonrasında döviz kurlarının ve faiz oranlarının nasıl olacağını değerlendirdi.

KKM’da faiz bilmecesi! Faiz tavanı kaldırıldı! Kur korumalı mevduat hesaplarında yeni faiz oranları ne olacak?

Yüksek enflasyon karşısında alternatif getiri arayışına yönelenler yine kur korumalı mevduat hesabına yöneldi. Bir hafta içerisinde KKM hesapları 36 milyar liranın üzerinde artarken, uygulanacak faiz oranlarına ilişkin belirsizlik sürüyor.

Kur korumalı mevduat faiz oranları ne kadar? Kur korumalı mevduat hesaplama nasıl yapılır?

Geçtiğimiz yılın aralık ayında yürürlüğe giren Kur Korumalı Mevduat hesabı 3,6,9 ve 12 ay arasında açılabiliyor. Kur korumalı hesaptan yararlanmak isteyen vatandaşlar, birden fazla bankada da hesap açabiliyor. Peki, Kur Korumalı Mevduat faiz oranları ne kadar?

Bankaların ekim ayı ihtiyaç kredisi faiz oranları güncellendi! Yapı Kredi, İNG, TEB, Vakıfbank...

Bankalar ekim ayında ihtiyaç kredisi oranlarını güncelledi. Bazı bankalar faiz oranını arttırırken bazı bankalar ise düşürdü. Peki 2022 ihtiyaç kredi faiz oranları ne kadar? 

Konut kredi faiz oranları çakıldı! ING, Garanti, Akbank, VakıfBank ve Halkbank duyurdu...

Yeni ev almak isteyen vatandaşlar bankaların faiz oranlarını mercek altına aldı. Peki İş Bankası konut faiz oranları ne kadar? İşte detaylar...

Kredi faiz oranlarında büyük düşüş! Hangi banka ne kadar ihtiyaç kredisi veriyor? Akbank, Vakıfbank, Halkbank, TEB, ING

Nakit para ihtiyacı duyan vatandaşlar ihtiyaç kredilerine yöneliyor. Peki 2022 ihtiyaç kredisi ne kadar? Hangi banka ne kadar ihtiyaç kredisi veriyor? İhtiyaç kredi faiz oranları nedir? İşte banka banka kredi faiz oranları...

faiz oranları ne durumda Haberi

faiz oranları ne durumda

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2020 Ocak ayı TÜFE ve ÜFE verilerini açıkladı. TÜFE Ocak ayında bir önceki aya göre yüzde 1,35, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 1,35, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 12,15 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 14,52 artış gerçekleşti. ÜFE ise 2020 yılı Ocak ayında bir önceki aya göre yüzde 1,84, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 1,84, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 8,84 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 15,71 artış gösterdi.

Enflasyonda yaşanan artışın ardından enflasyon endeksli konut kredisi faizleri de bir kez daha arttı. Ziraat Bankası, HalkBank, VakıfBank ve DenizBank’ın kullandırdığı enflasyon endeksli konut kredisi faizleri Şubat ayında TÜFE’ de yaşanan artışa bağlı olarak yüzde...