02 / 10 / 2024

faiz oranları ne durumda

faiz oranları ne durumda

Türkiye İstatistik Kurumu dün Ocak ayı enflasyon verilerini açıkladı. Enflasyon yeni yılda da beklentinin üstünde kalarak yükselişini sürdürdü. Peki enflasyon verileri konut kredisi faizlerini nasıl etkileyecek?

Son 45 yılın en düşük enflasyonu gerçekleşebilir!

Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, "İndirim süreci boyunca temkinli yaklaşımımızı korumamız halinde 2015 sonunda son 45 yılın en düşük yıl sonu enflasyonunu gerçekleştirmemiz mümkün görünüyor" ifadelerini kullandı.

Yüksek faiz oranları kabul edilebilir değil!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, düşünce platformu " Fikir Sofrası " nın Avusturya'nın başkenti Viyana'daki Liechtenstein Sarayı' nda düzenlediği toplantının ardından, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Merkez Bankası faiz oranlarını değiştirmedi!

Kurul, TCMB bünyesindeki bankalararası para piyasası ve Borsa İstanbul Repo-Ters Repo pazarlarında uygulanmakta olan faiz oranları ile bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının sabit tutulmasına karar verdi.

Nihat Zeybekçi: Öncelik ve faiz yorumları ile fark olması doğal!

Bakan Zeybekci, Merkez Bankası'nın faiz politikası konusunda, " Maliye Bakanı'nın öncelik ve yorumlarıyla Ekonomi Bakanı'nın öncelik ve de yorumları arasında fark olması doğaldır " dedi.

Merkez Bankası faizi sabit tuttu!

Merkez Bankası, bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını yüzde 8,25'te, gecelik marjinal fonlama oranını yüzde 11,25'te, borçlanma faiz oranını yüzde 7,50'de sabit tuttu.

Faiz indirimleri inşaata yaradı!

ALB Menkul Değerler Araştırma Müdürü Karabulut, "TCMB'nin mayıs ayından başlayarak faizlerde 175 baz puan indirim yapması konut talebinde ağustos ve eylül aylarında tekrardan güçlü bir talebe neden oldu" dedi

Faizler son bir ayın en düşük seviyesine geriledi!

Ata Portföy Fon Yönetim Direktörü Tözge: "Önümüzdeki aylarda 2015 için OVP'deki enflasyon hedefine ulaşma konusunda güven oluşursa gösterge tahvilin bileşik faizinin yüzde 9'un altına doğru hareket ettiğini görebiliriz" dedi.

Faiz 2,5 ayın zirvesinde!

Tahvil - bono piyasasında gösterge tahvilin bileşik faizi temmuz ayı enflasyon verisinin beklentilerin üzerinde gelmesinin ardından yüzde 9,11'e çıkarak yaklaşık 2,5 ayın zirvesini gördü.

Piyasa Merkez'in faiz indirim sürecini olumlu yönde fiyatlıyor!

Piyasa Merkez'in faiz indirim sürecini olumlu yönde fiyatlıyor. Analistler, tahvil piyasasında Merkez Bankası'ndan faizlerde indirimlere devam edeceği beklentisinin olumlu yönde fiyatlandığı olumlu yönde fiyatlandığını ifade ediyor.

Süleyman Onatça: Faizde çok büyük indirim istemiyorum, ülkeye zarar verir!

TÜRKONFED Genel Başkanı Onatça: "Merkez Bankası'nın gelecek hafta yapılacak olan PPK toplantısında faiz indirimi beklemiyorum, olursa da çok küçük olur. Çok büyük bir indirimin olmasını da istemiyorum, çünkü bu ülkeye zarar verir" dedi.

Seçim sonrası faiz oranları düşecek mi?

Seçim sonrası piyasaların rahatlamasıyla birlikte Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Merkez Bankası'na 'Faizleri indir' çağrısına, Başkan Erdem Başçı' nın ' Ölçülü indirim olabilir ' yanıtı faizi gevşetti.

Faizler son 4,5 yılın zirvesinde!

Dün tahvil bono piyasasında güne yüzde 11,34 seviyesinden başlayan gösterge tahvilin bileşik faizi, Türk lirasındaki değer kaybının etkisiyle günü yüzde 11,45 seviyesinden tamamlamıştı.

Para Piyasası Kurulu faiz oranlarını sabit tuttu!

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, Bankalararası Para Piyasası ve Borsa İstanbul Repo-Ters Repo Pazarlarında uygulanan faiz oranları ile bir hafta vadeli repo ihale faiz oranda değişikliğe gitmedi.

100 bin TL ihtiyaç kredisinin geri ödemesi ne kadar? İşte banka banka faiz oranları Ekim 2024!

Borcu olan pek çok kişi bankaların ihtiyaç kredisi faiz oranlarını araştırırken, 100 bin TL’nin geri ödemesi de tek tek açıklandı. Peki 100 bin TL’lik ihtiyaç kredisi çekildiğinde ne kadar aylık taksit ödeniyor?

Bankaların mevduat faiz oranları değişti! 200 bin TL'nin geri ödemesi ne kadar oldu?

Bankaların mevduat faiz oranları ve bunların yatırımcılara sağlayacağı getiriler vatandaşların dikkatini çekiyor. 1-3 ay vadeli TL mevduat faizi ortalama yüzde 59,3'e gerilediği kaydedildi. 12 ay vadeli 200 bin TL’nin faiz oranı ve toplam geri ödemesi ne kadar oldu?

Bankalar mevduat faiz oranları güncelledi! 1 milyon TL'nin aylık net getirisi ne kadar oldu? 

Bankalar mevduat faiz oranlarında güncellemeye gittiler. Buna göre, bankaların şu anda ortalama faiz oranları ne kadar? 1 milyon TL’si olan aylık ne kadar faiz getirisi kazanıyor? 

Vakıfbank mevduat faiz oranlarını güncelledi! 100 bin TL'nin 32 günlük getirisi ne kadar?

Elinde nakit parası olan vatandaşlar bankaların mevduat faiz oranlarını araştırıyorlar. Vatandaşlar en yüksek faiz oranı veren banka hangisi onu merak ediyorlar. VakıfBank hoş geldin faizi ne kadar veriyor? 100 bin TL'nin 32 günlük getirisi ne kadar?

Bankalar da faiz oranlarında değişiklik! 1,5 milyon TL'nin aylık getirisi ne kadar oldu?

Merkez Bankası’nın faiz oranını yüzde 50’de sabit tutması ile beraber, bankalar da faiz oranlarını güncellemeye devam ediyor. Buna göre, 1.5 milyon TL'lik bir mevduat hesabının aylık getirisi ne kadar oldu?

Banka banka mevduat faiz oranları değişti! 1 milyon TL'nin günlük getirisi ne kadar oldu?

Mevduat faiz oranlarındaki değişim ile beraber en fazla mevduat faizi sunan bankalar açıklandı. Yapılan açıklama kapsamında, bankaların uyguladığı 1 milyon TL'nin 32 günlük getirisi ve en fazla faizli getirisi ne kadar oldu? 

Banka banka konut kredisi faiz oranları güncellendi! 3 milyon TL'nin geri ödemesi ne kadar?

Bankaların konut kredisi faiz oranları yeniden güncellendiği kaydedildi. Buna göre, 3 milyon Türk Lirası konut kredisinin 10 senelik taksiti ne kadar oldu?

Taşıt kredisinde güncel faiz oranları nasıl oldu? 400 bin TL'nin güncel geri ödemesi ne kadar?

Merkez Bankası'nın faiz kararlarından sonra bankalar da kredi faiz oranlarında güncelleme yapmaya başladı. Buna göre, taşıt kredisi faiz oranları da güncellenmiş oldu. Böylece, 400 bin TL taşıt kredisinin ödemesi ne kadar olduğu merak ediliyor.

Bankalar açıkladı! 500 bin TL'nin 92 günlük faiz getirisi ne kadar? 

Mevduat faizleri yüzde 56 seviyelerine dayanmışken faiz oranlarında da bir gevşeme yaşanmış oldu. Buna göre, mayıs ayı mevduat faiz oranları ne kadar oldu? Hangi banka ne kadar mevduat faizi veriyor ve 500 bin TL'nin 3 aylık (92 günlük) getirisi ne kadar?

Mevduatta vade uzuyor! 150 bin TL'nin 32 günlük faizi kaç TL? Banka mevduat faiz oranları: En yüksek vadeli mevduat 2024

Uzun vadeli TL mevduatlarda tutulan para son 10 ayda 1.3 trilyon TL büyüdü ve 1.8 trilyon TL'yi geçti. Peki banka mevduat faiz oranları ne kadar? İşte en yüksek vadeli mevduat...

Akbank mevduat faiz oranlarını güncelledi! Akbank 32 günlük mevduat faizi ne kadar?

Mevduat faizlerinde yaşanan artış sebebi ile vatandaşlar Türk Lirası'na yönelmiş oldu. Buna göre, elinde doları olanlarda mevduat faizlerini araştırıyorlar. Mevduat faiz oranları kaç TL?, Akbank 32 günlük mevduat faizi ne kadar?

Banka banka mevduat faiz oranları değişti! 1 milyon liranın getirisi ne kadar?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) son açıkladığı verilere kapsamında, 1-3 aylık mevduat faizi yüzde 68,9'da yüzde 68,1'e kadar geriledi. Buna göre, bazı bankalar, mevduat faiz oranlarını güncelledi. 1 milyon liranın 32 günlük getirisi ne kadar, en fazla faiz oranı veren banka hangisi?

1 milyon TL'nin 5 yıllık geri ödemesi ne kadar? Banka banka faiz oranları...

Ev almak isteyen vatandaşları yakından ilgilendiren ve sürekli merak edilen banka faiz oranları hakkında en ucuz faizi hangi bankanın verdiği araştırılıyor. Buna göre, 1 milyon TL'nin 5 yıllık ödemesi ne kadar oldu?

faiz oranları ne durumda Haberi

faiz oranları ne durumda

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2020 Ocak ayı TÜFE ve ÜFE verilerini açıkladı. TÜFE Ocak ayında bir önceki aya göre yüzde 1,35, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 1,35, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 12,15 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 14,52 artış gerçekleşti. ÜFE ise 2020 yılı Ocak ayında bir önceki aya göre yüzde 1,84, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 1,84, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 8,84 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 15,71 artış gösterdi.

Enflasyonda yaşanan artışın ardından enflasyon endeksli konut kredisi faizleri de bir kez daha arttı. Ziraat Bankası, HalkBank, VakıfBank ve DenizBank’ın kullandırdığı enflasyon endeksli konut kredisi faizleri Şubat ayında TÜFE’ de yaşanan artışa bağlı olarak yüzde...