05 / 05 / 2024

Faizde indirimi

Faizde indirimi

Merkez Bankası'nın Para Politikası Kurulu toplantısından para politikası faizinin sabit tutulması kararı çıktı. Merkez Bankası'nın bir hafta vadeli repo borç verme faizi yüzde 24 seviyesinde kaldı.

TOKİ peşin indirimi 2017 kampanyası koşulları!

TOKİ peşin ödemede yüzde 20 indirim fırsatı sağlıyor. TOKİ peşin indirimi 2017 kampanyası koşulları haberimizde yer alıyor...

TOKİ yüzde 20 peşin ödeme indirimi 2017!

TOKİ yüzde 20 peşin ödeme indirimi 29 Eylül 2017 tarihine kadar devam ediyor. TOKİ indirim kampanyasına 12 aydan az taksiti kalmış olan gayrimenkuller dahil değil...

TOKİ erken ödeme indirimi 2017!

TOKİ erken ödeme indirimi için başvuru süreci dün başladı. TOKİ peşin ödeme kampanyasında yüzde 20 indirim fırsatı sunuyor...

Tapu harcı indirimi ne zamana kadar sürecek?

Alıcı ve satıcıdan binde 20 oranında tahsil edilen tapu harcında Bakanlar Kurulu kararı ile belli bir süre için indirim yapıldı. Peki, tapu harcı indirimi ne zamana kadar sürecek?

Bakırcı Serenity Cadde Halkalı lansman indirimi!

Toplam 180 adet daireden meydana gelen Bakırcı Serenity Cadde Halkalı lansman indirimi kapsamında yüzde 20 fiyat avantajı sunuluyor.

İlave yatırıma vergi indirimi geliyor!

Özel sektörün ilave yatırımlarına vergi indirimi geliyor. Maliye Bakanı Naci Ağbal, ''Yatırım indiriminin realize edileceği bir sistem getiriyoruz" açıklamalarında bulundu.

Tapuda harç indirimi ne zaman son?

15 Mart'ta Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu Kararı gereğince, tapu harcında indirim yapıldı. Peki, tapuda harç indirimi ne zaman son?

Beyaz eşya ve mobilyada kdv indirimi ne zaman son?

Beyaz eşya ve mobilyadaki vergi indirimleri uzatma kararı bugün Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmiş oldu. Peki Beyaz eşya ve mobilyada kdv indirimi ne zaman son? diyorsanız işte yanıtı...

Tapu harcı indirimi ne zaman?

Tapu dairesinde yapılan devir işlemleri için alıcı ve satıcı tarafından ödenen tapu harcında belli süreliğine, belli oranlarda indirim yapıldı. Peki, tapu harcı indirimi ne zaman son?

Mobilya ve beyaz eşyada KDV indirimi son tarihi!

Geçtiğimiz Şubat ayında başlayan mobilya ve beyaz eşyada KDV indirimi için süre uzatıldı. İşte mobilya ve beyaz eşyada KDV indirimi son tarihi..

Mobilya ve beyaz eşyada vergi indirimi Eylül'e uzatıldı!

Başbakan Binali Yıldırım'dan mobilya ve beyaz eşya alacaklara müjde. Mobilya ve beyaz eşyadaki vergi indirimi Eylül sonuna kadar uzatıldı.

Vergi indirimi fiyatlara yansıdı mı?

TÜİK ve TCMB'ye göre beyaz eşyada ve mobilyadaki vergi indirimi fiyatlara yansımadı. Tüketici örgütleri fiyat şikayetinin yoğun olmadığını belirtti.

Tapu harcı indirimi 2017!

15 Mart 2017 tarihinde tapu harcı oranlarında indirim yapıldı. İndirimli oranlar 30 Eylül'e kadar geçerli olacak. İşte Tapu harcı indirimi oranı 2017 ve hesaplama örnekleri..

Faizde indirimi Haberi

Faizde indirimi

Merkez Bankası'nın Para Politikası Kurulu (PPK), 2019 yılının üçüncü toplantısını geçen hafta yaptı. Bu toplantıdan para politikası faizinin sabit tutulması kararı çıktı. Böylece Merkez Bankası'nın bir hafta vadeli repo borç verme faizi yüzde 24 seviyesinde kaldı.

Esasında PPK toplantısından çıkan faiz kararı beklentilere uygun. Son zamanlarda faiz indirimi gündemde olmasına rağmen ekonomik kamuoyunda pek kimsenin bu toplantıdan bu yönde bir karar çıkması gibi bir beklentisi yoktu. Faizde artış olasılığı ise zaten hiç gündemde değil. Ancak buna rağmen PPK kararının açıklanmasından sonra döviz kurlarında bir miktar yükseliş oldu. Karar öncesinde 5,90 TL'nin altında olan dolar kuru karar sonrasında bu seviyenin üzerine çıktı. Yapılan değerlendirmeler bunun önceki faiz kararı metinlerinde yer alan "ihtiyaç duyulması halinde ilave parasal sıkılaştırma yapılabilecektir" ibaresinin bu kez...