12 / 05 / 2024

faizsiz konut kredisinde tapu harcı muafiyeti

faizsiz konut kredisinde tapu harcı muafiyeti

2985 sayılı Toplu Konut Kanununun Ek 2 nci maddesi kapsamında kullandırılacak kredilerle ilgili ipotekler ile bu konutların tapuya tescil işlemi, harçtan muaf tutuluyor. İşte konut kredisi tapu harcı muafiyeti..

Binlerce kişiye faizsiz konut kredisi müjdesi! Faizsiz konut kredisinde ve Toplu Konut Kanunu'nda kapsam değişiyor!

TBMM'ye sunulan Toplu Konut Kanununda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi kapsamında Teklif ile, 1005 sayılı Kanun kapsamında aylık bağlanan İstiklal Madalyası sahipleri ile Kore ve Kıbrıs gazilerinin de faizsiz konut kredisi hakkından yararlanmaları amaçlanıyor. 

Konut kredisinde hayat sigortası her yıl zorunlu mu?

Konut kredisi kullanırken başvuru sahiplerine hayat sigortası da kullandırılıyor. Peki, konut kredisinde hayat sigortası her yıl zorunlu mu?

Konut kredisinde taksitler ödenmezse ne olur?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde taksitleri ödenmeyen konut kredisinde konut kredisi borcunun kat edilmesinin ve kredinin muaccel hale gelmesinin ne anlama geldiğini kaleme aldı. İşte Tamer Heper'in o köşe yazısı...

Milyonlara faizsiz konut kredisi müjdesi!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından sunulan haklardan bir tanesi de faizsiz konut kredisi. Peki faizsiz konut kredisi nasıl alınır? Faizsiz konut kredisi başvurusu nasıl yapılır?

TOKİ resmen açıkladı! Ev alacaklara sıfır faizli konut kredisi müjdesi!

TOKİ faizsiz konut kredisi kampanyasına ilişkin açıklamalar yaptı. Peki TOKİ tarafından sunulan faizsiz konut kredisinde koşullar neler, kimler faizsiz konut kredisi fırsatından faydalanabilir? İşte milyonların merakla beklediği o krediyle ilgili tüm ayrıntılar...

Konut kredisinde faiz indirimi fırsatçılara yaradı!

Haber7 köşe yazarlarından Fuat Öner bugünkü köşe yazısında konut kredisinde faiz indirimini, kaleme aldı.

Tasfiye edilen faizsiz konut şirketlerinde son durum ne?

BDDK tarafından tasfiyesine karar verilen ve TMSF'ye devredilen 21 şirketin iştiraklerine 765 milyon TL borcu var. Peki faizsiz konut şirketler tarafından mağdur edilen 49 bin 419 kişiye ödemeleri yapılacak mı?

Şehit, gazi ve yakınlarına faizsiz konut kredisi müjdesi!

Şehit yakınları, gazi ve ve gazi yakınlarının ev sahibi olması için hayata geçirilecek olan faizsiz konut kredisinin detayları belli oldu. İşte milyonlarca vatandaş tarafından beklenen yeni sistemin detayları...

TMSF, 21 faizsiz konut şirketi için tasfiyeyi başlatıyor!

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) 21 faizsiz konut şirketi için tasfiyeyi başlatıyor...

Ev sahibi olmak isteyenlere faizsiz konut kredisi müjdesi!

Ev sahibi olmak isteyen kişiler kredi fırsatlarını araştırıyor. Peki faizsiz konut kredisinden kimler faydalanabiliyor? Faizsiz konut kredisi nasıl alınıyor?

21 faizsiz konut şirketi için komisyon kuruldu!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (BDDK) tasfiyesine karar verilen 21 faizsiz konut şirketleri için tasfiye komisyonu kurdu. 

Faizsiz konut sistemi nasıl işliyor?

Kamuoyunda faizsiz konut ve taşıt edindirme sistemi şeklinde isimlendirilen 'tasarruf finansman' sistemiyle ilgili yasanın 7 Mart 2021'de Resmi Gazete'de yayımlanmasıyla rahatlığa kavuşuldu. Peki son günlerde sık sık gündeme gelen faizsiz konut sistemi nasıl işliyor? İşte ayrıntılar...

Faizsiz konut şirketleri mağdurları ne yapmalı?

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), faizsiz finansman modeliyle konut ve araç edindiren toplam 21 firmanın tasfiyesine karar verdi. Peki faizsiz konut şirketleri hangileri? Mağdurlar ne yapmalı?

faizsiz konut kredisinde tapu harcı muafiyeti Haberi

faizsiz konut kredisinde tapu harcı muafiyeti

Faizsiz konut kredisinde tapu harcı muafiyeti!

2985 sayılı Toplu Konut Kanununun Ek 2 nci maddesi kapsamında kullandırılacak kredilerle ilgili ipotekler ile bu konutların tapuya tescilinde harç uygulaması bir genelge ile açıklanıyor.


3645 sayılı Kanunla eklenen ek 2 nci maddesi kapsamında kullandırılacak kredilerle ilgili ipotekler ile bu konutların hak sahipleri adına tapuya tescili, tapu harcından istisna edilmiştir. İlgili genelge şu şekilde;


T.C.

MALİYE BAKANLIĞI

Gelir İdaresi Başkanlığı


Harçlar Kanunu Sirküleri/14


Konusu     : 2985 sayılı Toplu Konut Kanununun Ek 2 nci maddesi kapsamında kullandırılacak kredilerle ilgili ipotekler ile bu konutların tapuya tescilinde harç uygulaması.


Tarihi              :18/06/2014

Sayısı               : HK-14/2014-2


İlgili Kanunlar: 2985 sayılı Toplu Konut Kanununun Ek 2 nci maddesi; 492 sayılı Harçlar Kanununun 59 uncu...