06 / 05 / 2024

farklı pencere taktırmak

farklı pencere taktırmak

Kimi malikler, pencerelerinin şeklini veya rengini değiştirmek isteyebiliyor. Ancak bu durum yönetim ile ve diğer malikler ile sorun yaşanmasına neden olabiliyor. Peki, pencere rengini değiştirmek yasak mı?

İŞKUR kolları sıvadı! İş arayanlar rahat nefes alacak

İŞKUR bir çok vatandaşı meslek dallarında değerlendirerek istihdama ediyor. İşsiz vatandaşlara farklı meslekler kazandırmak amacıyla İşbaşı Eğitim Programları'nı hayata geçirdi. İŞKUR, teşvik ve yol ücreti gibi gereksinimlerini karşılanması amacıyla kursiyerlere günlük 327 TL ödeme yapıyor

Zamlar geldikçe arabaların kaçınılmazı oldu! Atiker LPG 29 Ekim 2022 fiyat listesi

Benzine gelen zamlarla birlikte vatandaşlar anahtar çevirmeye korkarken piyasada LPG’li araç sayısında da büyük artış yaşanmaya devam ediyor. Araç sahipleri altlarındaki arabalarına LPG taktırmak için güncel LPG fiyat listelerini arıyor.

Isı pay ölçer taktırmak için binadaki bir kişinin başvurması yeterli!

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Şahin yaptığı açıklamada "Merkezi ısıtma sisteminin bulunduğu bir binada ısı pay ölçer takılması için bir kişinin başvurması yeterlidir. Burada apartmandaki salt çoğunluğa bakılmaz." diye konuştu.

Artcrete mermer görünümüyle mekanlara farklılık getiriyor!

Kale Boya’nın hayata geçirdiği, mermer görünümlü dekoratif kaplama malzemesi ‘Artcrete’ ile mekanlarınızı farklılaştırmak elinizde…‘Artcrete’, farklı uygulama teknikleri ile bambaşka desenler yaratma imkanı sunuyor.

Gönye Tasarım'dan örnek dairelere fonksiyonel tasarım!

Gönye Proje Tasarım ortakları Mimar Yelin Evcen ve İç Mimar Gönül Ardal, markalı konut projelerinin iç mekanlarını farklılaştırmak, özellikle de satış ve pazarlama amaçlı olarak kurgulanan örnek dairelere samimiyet ve yaşanmışlık hissi katıyor.

Gönye Tasarım markalı konut projelerinin detaylarını tasarlıyor!

Mimar Yelin Evcen ve İç Mimar Gönül Ardal, markalı konut projelerinin iç mekanlarını farklılaştırmak ve yaşanmışlık hissi katabilmek amacıyla tekstil ürünlerinden, halılara ve tablolara kadar birçok detayı kendileri tasarlıyor.

Farklı desenlerle evinize hareket getirin!

Evinize desenlerle hareket kazandırmak ister misiniz? O zaman birbirinden çok farklı desenleri bir arada kullanmanın inceliklerine bakalım. Bu alışık olduğumuz tek bir desenin kullanıldığı klasik dekorasyon anlayışına bir başkaldırı...

Kale Boya Artcrete ile mekanlar artık daha zarif!

Kale Boya, hem duvar hem zeminde uygulanabilen mermer görünümlü dekoratif kaplama malzemesi ‘Artcrete’ ile sıradanlıktan sıkılan ve yaşam alanlarını farklılaştırmak isteyenlere, mükemmel bir seçenek sunuyor.

Panjur taktırmak yasak mı?

Apartman ve sitelerde bağımsız bölüm sahipleri, penceresini panjurla kapatmak isteyebiliyor. Ancak yönetim kurulu kararı ile panjur taktırılmasını yasaklıyor. Peki, buna rağmen panjur taktırmak yasak mı?

Kale Boya Artcrete ile kusursuz kaplama!

Kale Boya, hem duvar hem zeminde uygulanabilen mermer görünümlü dekoratif kaplama malzemesi ‘Artcrete’ ile sıradanlıktan sıkılan ve yaşam alanlarını farklılaştırmak isteyenlere, mükemmel bir seçenek sunuyor.

Kale Boya İS7ANBUL serisi ile sihirli mekanlar!

Kale Boya, sıradanlıktan sıkılan ve yaşam alanlarını farklılaştırmak isteyenlere, İS7ANBUL Efekt serisinin yenilikçi ürünlerinden ‘Orion’ ile zengin dekoratif seçenekler sunuyor.

Kızılırmak Kuş Cenneti'nde çıkan esrarengiz yangınlar söndürülemiyor!

Samsun Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti'nde 5 farklı noktada sazlık alanda yangın çıktı. Kuş yuvalarını tehdit eden yangına, itfaiye ekipleri müdahale edemiyor. Yangın, rüzgarın etkisiyle büyümeye devam ediyor.

Peker Grup Havva Kızılırmak PR ile anlaştı!

Müşteri portföyünü hızla genişletmeye devam eden Havva Kızılırmak PR'ın yeni müşterisi İstanbul'da gerçekleştirdiği farklı projeleriyle dikkat çeken Peker Grup oldu. Peker Grup Havva Kızılırmak PR ile anlaştı.

farklı pencere taktırmak Haberi

farklı pencere taktırmak

Pencere rengini değiştirmek yasak mı?

Apartman ve konut sitelerinde kimi malikler, pencerelerinin şeklini veya rengini değiştirmek isteyebiliyor. Ancak bu durum yönetim ile ve diğer malikler ile sorun yaşanmasına neden olabiliyor.


Peki, yasal olarak apartmandaki bir bağımsız bölümde pencere rengini değiştirmek yasak mı?


Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince kat maliki kendi bağımsız bölümünde anayapıya zarar verecek nitelikte onarım, tesis ve değişiklik yapamıyor.


Tavan, taban veya duvar ile birbirine bağlantılı bulunan bağımsız bölümlerin bağlantılı yerlerinde, bu bölüm maliklerinin ortak rızası ile anayapıya zarar vermeyecek onarım, tesis ve değişiklik yapılabiliyor.


Her kat maliki anagayrimenkule ve diğer bağımsız bölümlere, kusuru ile verdiği zarardan dolayı diğer kat maliklerine karşı sorumlu oluyor.


Aynı zamanda yapının dış görünüşünde farlılık yaratacak şekilde inşaat da yapılamıyor. Bu nedenle pencere rengini değiştirmek yasak oluyor.


Yönetimden ve maliklerden...