07 / 05 / 2024

farklı şehirdeki emlak vergisinin ödenmesi

farklı şehirdeki emlak vergisinin ödenmesi

Gayrimenkuller için ödemesi zorunlu olan emlak vergisi, her sene ödeniyor. Vergi ödemeleri gayrimenkulün sınırları içinde yer aldığı belediyeye yapılıyor. Peki, başka şehirdeki emlak vergisi ödemesi nasıl yapılır?

Milli Emlak satış: 2 şehirdeki 9 adet arsa ve arazi taksit fırsatıyla satılıyor! 

Milli Emlak, Muğla ve Kastamonu'da yer alan 9 adet arsa ve araziyi taksitle satıyor. Peki arsa ve arazilerin fiyatları ne kadar? İşte Milli Emlak satış Mayıs 2024...

4 ildeki bina, arsa ve araziler yüzde 20 indirimle satılıyor! Milli Emlak satılık Mayıs 2024! 

Milli Emlak, 4 şehirdeki 36 adet gayrimenkulü satıyor. Söz konusu gayrimenkuller arasında bina, arsa ve araziler yer alıyor. İşte Milli Emlak satılık Mayıs 2024...

İki şehirdeki 40 arsa ve arazi satılıyor: Milli emlak satış ve arsa satışları tek tek açıklandı! Tarihlere dikkat!

Bitlis Milli Emlak ve Van Milli Emlak, 40 adet arsa ve araziyi satışa sundu. Peki iki şehirdeki arsa ve arazilerin fiyatları ne kadar? İşte ayrıntılar... 

Milli Emlak'tan 3 şehirde kiralık arazi fırsatı! Fiyatlarını duyan inanamıyor!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü, 3 şehirdeki araziler için kiralama ihalesi düzenliyor. Arazilerin kira bedelleri 1.170 TL'den başlıyor. İşte Milli Emlak'ın resmi web sitesindeki o ihale ilanları...

Emlak Konut GYO'nun Muğla'daki 17 parselinin değeri dudak uçuklattı! 

Emlak Konut GYO'nun Muğla'nın farklı ilçelerinde yer alan toplam 17 adet parselinin değeri tek tek açıklandı. Peki hangi parselin toplam değeri ne kadar? İşte o rakamlar...

Milli Emlak, Alanya'daki 13 araziyi 8 taksitle satıyor! 180 bin TL'den başlayan fiyatlarla ucuz arazi fırsatı! 

Alanya Milli Emlak Müdürlüğü, Antalya Alanya'nın farklı mahallelerinde yer alan 13 araziyi 8 taksit ya da yüzde 20 indirim seçeneğiyle satıyor. Peki Alanya'da yer alan arazilerin büyüklükleri kaç metrekare, fiyatları ne kadar?

Emlak ilanlarındaki vurgunculuğa tedbir! Tek fiyat düzenlemesi geliyor

Ticaret Bakanlığı’nın hazırladığı taslağa göre, emlak siteleri üzerinden gerçekleştirilen konut satışlarında, aynı ev için farklı fiyatlarla birden fazla ilan girişi yapılamayacak. 

Ev, arsa, iş yeri, tarla alıp-satarken vergilere dikkat! Emlak vergisi değerinde gösterilmezse ne olur?

Ev, arsa, iş yeri, tarla alıp-satarken tapu harç ve vergilerinde değerinden farklı gösterilmesinin neye yol açacağı tek tek açıklandı. Peki emlak vergisi değerinde gösterilmezse ne olur?

İŞKUR, KPSS sınavına gerek olmadan ilkokul mezunu adayları için iş fırsatları sunuyor! 

Toplamda 14 farklı şehirdeki hastaneler, işçi alımı yapacak ve çeşitli pozisyonlarda personel arayışına başladı. Bu iş fırsatları arasında şoförler, beden işçileri, aşçılar, güvenlik görevlileri ve temizlik personeli gibi çeşitli görevler bulunmaktadır. İşte ilgili ilan detayları…

Milli Emlak ve TOKİ 43 ilde 1.520 gayrimenkulü satıyor!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü ile TOKİ, 2021'in son günlerinde hazine arazilerinin satışını hızlandırdı. Her iki kurum 43 farklı şehirdeki 1.520 adet gayrimenkulü satışa çıkardı.

Kiralar arttı, ev arayanlar farklı semtlere taşındı!

Emlakjet, Eylül 2021 emlak verilerini açıkladı. Açıklanan verilere göre, artan kiralar nedeniyle ev arayanlar farklı semtlere taşındı.

Altın Emlak Temeltaş ile proje satışı yapacak!

Altın Emlak ile Temeltaş Gayrimenkul Geliştirme şirketleri markalı proje satışında işbirliği gerçekleştiriyor. Yakın zamanda lansmanı gerçekleştirilen “Altın Proje” ile, Altın Emlak müşterileri 20 farklı proje hakkında detaylı bilgi alabilecek, yatırım yapacak.

Emlak Katılım Tapu Güvenilir Hesap uygulamasını hizmete sundu!

Müşterilerinin farklılaşan ihtiyaçlarına uygun çözümler sunan Emlak Katılım, gayrimenkul devir işlemlerinin sorunsuz gerçekleşmesi için Tapu Güvenilir Hesap uygulamasını hayata geçiriyor.

farklı şehirdeki emlak vergisinin ödenmesi Haberi

farklı şehirdeki emlak vergisinin ödenmesi

Başka şehirdeki emlak vergisi ödeme!

Gayrimenkuller için devlete ödenmesi zorunlu olan emlak vergisi, her sene ödeniyor. Mart ayı itibarıyla ilk taksit ödemeleri başlayan vergi için son gün ise 31 Mayıs.


Vergi ödemeleri gayrimenkulün sınırları içinde yer aldığı belediyeye yapılıyor. Peki başka şehirdeki gayrimenkulün emlak vergisi nasıl ve nereye ödeniyor?


Başka şehirdeki emlak vergisi ödeme yolu..

Arsa, arazi veya konut gibi taşınmazların bir başka şehirde olması halinde ödemeler tüm belediyelerden PTT Havalesi veya Belediyelerin Banka Hesap Numaralarına Emlak Vergisi Mükellef numarasının yazılması şartıyla yapılabiliyor.


Ayrıca emlak vergisi ödemelerinde internet de yer alıyor. Belediyenin "e-belediye" sistemini kullanıyor olması halinde, ödemeler internet üzerinden online bir şekilde de yapılabiliyor. 


İkinci taksitlerinin Kasım ayında ödeneceği emlak vergisini kimler ödemeyecek?


200 metrekareyi geçmeyecek tek eve sahip, ve yazlık eve sahip olmamak şartı...