08 / 05 / 2024

farklı şehirdeki evin emlak vergisi

farklı şehirdeki evin emlak vergisi

Emlak vergisi mükellefi, binanın maliki, varsa intifa hakkı sahibi, her ikisi de yoksa binaya malik gibi tasarruf edenler ödüyor. Vergi ödemesi, belediyeye yapılıyor. Peki, başka ildeki emlak vergisi nasıl ödenir?

İŞKUR, KPSS sınavına gerek olmadan ilkokul mezunu adayları için iş fırsatları sunuyor! 

Toplamda 14 farklı şehirdeki hastaneler, işçi alımı yapacak ve çeşitli pozisyonlarda personel arayışına başladı. Bu iş fırsatları arasında şoförler, beden işçileri, aşçılar, güvenlik görevlileri ve temizlik personeli gibi çeşitli görevler bulunmaktadır. İşte ilgili ilan detayları…

Milli Emlak ve TOKİ 43 ilde 1.520 gayrimenkulü satıyor!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü ile TOKİ, 2021'in son günlerinde hazine arazilerinin satışını hızlandırdı. Her iki kurum 43 farklı şehirdeki 1.520 adet gayrimenkulü satışa çıkardı.

Satın alacağınız evin gerçek değerini bulmanın yolu!

Satın almaya karar verdiğiniz ev için fazla para ödüyor olabilirsiniz. Peki evin fiyatının gerçek değeri olup olmadığı nasıl bulunur? İşte 2 farklı yöntemle evin  gerçek değerini anlamanın yolları...

5 soruda sıfır evin emlak vergisi!

Emlak Vergisi Kanunu kapsamında yeni inşa edilen binaların vergisi, eski binalara göre farklı hesaplanıyor. Peki, sıfır ev alanlar ne kadar vergi öder? İşte 5 soruda sıfır evin emlak vergisi..

DASK'ın bina tasarım yarışmasına rekor başvuru!

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) tarafından düzenlenen DASK Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması 26 farklı şehirdeki 29 üniversiteden 66 başvuru alarak rekora imza attı..

29 üniversite depreme dayanıklı binayı tasarlıyor!

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) tarafından düzenlenen DASK Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması 26 farklı şehirdeki 29 üniversiteden 66 başvuru alarak rekora imza attı.

PTT'den emlak vergisi ödemesi nasıl yapılır?

Senede iki eşit taksit halinde taşınmaz mal sahipleri tarafından ödenmesi gereken vergi olan emlak vergisi belediyelere ödeniyor. Farklı şehirdeki vergiler PTT ile ödenebiliyor. Peki, PTT'den emlak vergisi ödemesi nasıl yapılır?

Evin şerefiyesi nasıl tespit edilir?

Şerefiye; aynı yapıda bulunan ancak farklı özelliklere sahip olmaları sebebi ile meydana gelen fiyat farklılığı olarak tanımlanıyor. Peki, evin şerefiyesi nasıl tespit edilir? İşte yanıtı...

Almanya'da kiracılar evi farklı renklerde boyalı bırakamıyor!

Almanya Federal Adalet Mahkemesi konuyla ilgili olarak verdiği bir kararında, evin içini farklı renklere boyayan kiracıların evden çıktıklarında duvarları tekrar açık veya beyaz bir renge boyamak zorunda olduğuna hükmetti....

Script Kanepe minimal detaylarla dekorasyon farklılığı yaratıyor!

B&T Koleksiyonu’nda yer alan Script Kanepe, minimal detayları ve göz alıcı renkleriyle evlerde farklı bir hava yaratıyor

Yalçıntepe Group, Ben Farklıyım-MinCiyawazim'in sponsoru oldu!

Yalçıntepe Group, Kuzey Irak’ta Erbil Merkezli Zagros TV’de yayınlanan yetenek ve eğlence yarışması “Ben Farklıyım-MinCiyawazim” programının sponsorluğunu üstlendi

Ağaoğlu İnşaat 33 farklı departmana eleman arıyor!

Ağaoğlu İnşaat; projelerinde görevlendirmek üzere 33 farklı departmana eleman arıyor...

Avenue’deki bir evin broşürü tam 5 bin lira!

Londra’nın kuzeyinde bulunan ünlü Bishops Avenue’deki bir evin broşürünü incelemek bile 5 bin 700 lira...

farklı şehirdeki evin emlak vergisi Haberi

farklı şehirdeki evin emlak vergisi

Başka ildeki emlak vergisi nasıl ödenir?

Emlak vergisi mükellefi, binanın maliki, varsa intifa hakkı sahibi, her ikisi de yoksa binaya malik gibi tasarruf edenler ödüyor. Bir binaya paylı mülkiyet halinde malik olanlar ise, hisseleri oranında mükellef oluyor. Elbirliği mülkiyette malikler vergiden müteselsilen sorumlu oluyor. 


Emlak vergisi, taşınmazın bağlı olduğu belediyeye ödeniyor. Peki, taşınmaz mal başka şehirdeyse vergi ödemesi nasıl yapılır?  Başka ildeki emlak vergisi nasıl ödenir?


Başka ildeki evin emlak vergisi..

Gayrimenkulün şehir dışında olması halinde vergi tüm belediyelerden PTT Havalesi veya Belediyelerin Banka Hesap Numaralarına Emlak Vergisi Mükellef numarasının yazılması şartıyla yapılabiliyor.


Emlak vergisi ödeme zamanları..

Emlak vergisi iki eşit taksit halinde ödenebiliyor. Emlak vergisinin 1. taksiti Mart, Nisan ve Mayıs aylarında; ikinci taksiti ise Kasım ayında ödeniyor.


Emlak vergisi oranları..

Normal yörelerde:

Binalarda  Binde 2  ...