02 / 05 / 2024

farklı şehirdeki tapu işlemi

farklı şehirdeki tapu işlemi

Tapu devri işlemleri, taşınmazın yer aldığı tapu dairesinde gerçekleşiyor. Peki, tapu işlemleri başka ilden yapılabilir mi? Başka şehirdeki tapu işlemleri nasıl yapılır? İşte başka şehirden tapu devir işlemleri...

İŞKUR, KPSS sınavına gerek olmadan ilkokul mezunu adayları için iş fırsatları sunuyor! 

Toplamda 14 farklı şehirdeki hastaneler, işçi alımı yapacak ve çeşitli pozisyonlarda personel arayışına başladı. Bu iş fırsatları arasında şoförler, beden işçileri, aşçılar, güvenlik görevlileri ve temizlik personeli gibi çeşitli görevler bulunmaktadır. İşte ilgili ilan detayları…

Ev satmak için vekalet nasıl verilir?

Farklı nedenlerle tapu işlemlerini bizzat gerçekleştiremeyeceğiniz durumlarla karşılaştığınızda, istediğiniz gayrimenkulu satın almak için vekalet verme yöntemini tercih edebilirsiniz. Eviniz, iş yeriniz, arsanız veya tarlanız gibi çeşitli taşınmazlar için bu işlemi yapabilirsiniz.

Tapu belgesinin renkleri ne anlama gelir? 

Taşınmaz ürünlerin farklı tapu türleri vardır. Buna göre, gayrimenkul sahibi olmak isteyen kişiler, gayrimenkul tapusu hakkında bilgi sahibi olmalıdır. Ayrıca farklı türlerde olan bu tapular farklı renklere sahiptir. Peki tapu çeşitleri ve renkleri nelerdir? İşte tapu renkleri hakkında bilgiler...

Müstakil tapu nedir? Müstakil ve hisseli hakkında bilgiler!

Müstakil evlere olan talep, pandemiyle birlikte arttı. Apartman dairelerini tercih etmeyen kişiler, ev veya gayrimenkul yatırımı için müstakil ev almayı daha uygun buluyor. Bu evlerin tapusu ise diğer konutların tapusundan farklı. Peki müstakil tapu nedir ve nasıl alınır?

Tapu harcı nasıl ödenir? Tapu harcı nereye ödenir?

Tapu harcı, gayrimenkul alımı sürecinde ödenmesi gereken bir harçtır. Bu harç ödemesi farklı ve basit yöntemlerle yapılabiliyor. Bu durumda gayrimenkul sahipleri tarafından tapu harcı nereden ve nasıl ödeniyor soruları merak ediliyor. İşte tapu harcının nereden ve nasıl ödeneceği sorularının yanıtla

Hisseli tapu nasıl alınır? Hisseli tapu nasıl bölüştürülür? 

Hisseli tapular, birden fazla hisseye sahip olan taşınmazlara verilen belirli bir tapu türüdür. Hisseli tapularda, mülkiyet payları farklı kişilere ait olduğundan, yönetim ve satış süreçlerinde bazı zorluklar ortaya çıkabilir. Hisseli tapu nedir ve nasıl bölünür, işte tüm cevapları…

Hisseli tapu dışarıdan birine satılır mı? Bir kişi hissesini satmak istemezse ne olur?

Hisseli bir tapuya sahip olan vatandaşlar, bu tapunun özelliklerini iyi bilmelidir. Çünkü bu tapu diğer tapu türlerinden farklıdır. İşte hisseli tapuya dair araştırılanlar!

Hisseli tapuda ne yazar? Hisseli tapu kimlere devredilir?

Hisseli tapu ile yapılan işlemler diğer tapu türlerine gör farklılık göstermektedir. Yapmak istediğiniz işlemler hakkında diğer hissedarların bilgi sahibi olması gerekir. Peki “Hisseli tapular ile neler yapılabilir?” İşte detaylar!

Hisseli tapu paylaşımı nasıl olur? Babadan miras kalan hissemi nasıl satarım?

Hisseli tapuya sahip olan kişiler, öncelikle bu tapunun farkını ve bu tapu ile hangi işlemlerin yapılacağını sorgularlar. Zira bu tapu diğer tapulardan farklıdır. Bundan dolayı da gerçekleştirilecek işlemlerde farklılık gösterir.

Hisseli tapu iki kişi alabilir mi? Mirasçılardan biri hissesini satabilir mi?

Hisseli tapulara dair yapılan işlemler, diğer tapu çeşitlerine göre farklılık göstermektedir. Bunu öğrenmek isteyen kişilerde pek çok soru sormaktadır. İşte onlardan bazıları!

Hisseli tapu nasıl satılır? Miras kalan evin kardeşlerden birine devredilmesi için ne yapılmalıdır?

Hisseli tapu üzerinde gerçekleştirilen işlemler diğer tapu türlerine kıyasla farklıdır. Özellikle “Hisseli tapu nasıl satılır?” sorusu sıklıkla sorulan sorulardan biridir. İşte bu soruların yanıtları!

Hisseli tapuda trampa nasıl yapılır? Tapu masraflarını kim ödüyor?

Hisseli tapu sahibi ya da sahipleri, bu tapuya dair pek çok soru sormaktadır. Bu tapu diğer tapu türlerine göre farklılık göstermektedir. İşte bu tapu türüne dair merak edilenler!

Hisseli tapu nasıl alınır? Ortak tapulu habersiz ev satışına nasıl engel olunur?

Hisseli tapuda birden fazla hak sahibi vardır. Bu tapu türünün üzerinden yapılan işlemlerde diğer tapulara göre farklılık göstermektedir.

farklı şehirdeki tapu işlemi Haberi

farklı şehirdeki tapu işlemi

Tapu işlemleri başka ilden yapılabilir mi?

Tapu devri işlemleri, taşınmazın yer aldığı tapu dairesinde gerçekleşiyor. Ancak, farklı bir şehirde yer alan taşınmazın devir işlemleri, alıcı ve satıcılar için yorucu bir süreç olarak algılanabiliyor. Peki bu kapsamda, tapu işlemleri başka şehirden yapılabilir mi?


2011 yılında yönetmelikte yapılan bir değişiklik ile Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi (TAKBİS) sayesinde başka şehirden tapu devri yapılabiliyor.


Örneğin İstanbul’da yaşayan bir vatandaşın Trabzon’da bulunan arsasını satmak için yüzlerce kilometre yol gitmesine gerek kalmıyor. 


Bu kapsamda satış, satış-ipotek ve ipotek işlemleri için pilot uygulama 21 Eylül 2011′de gerçekleştirildi. İstanbul Avcılar Tapu Müdürlüğü’nde Samsun ili İlkadım Tapu Müdürlüğü yetki sahasında bulunan bir dairenin satışı yapıldı. Peki, başka ildeki tapu işlemi nasıl yapılır?


Başka şehirdeki tapu işlemleri..

Tapu müdürlüğü tarafından kabul edilen başvurunun karşılanabilmesi...