02 / 05 / 2024

Faruk Çelik kıdem tazminatı

Faruk Çelik kıdem tazminatı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, kıdem tazminatının kaldırılacağı yönündeki eleştirilerle ilgili, "' Kıdem tazminatı kalksın' diyen yok. Uygulamada bazı sıkıntılar var " dedi...

EYT’de kıdem tazminatı krizine çözüm! Bakan Nebati işveren için atılacak adımları açıkladı

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati,  Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) ile ilgili sosyal medya hesabından kritik açıklamalarda bulundu. Nebati EYT’lilere işveren tarafından ödenecek kıdem tazminatları konusunda yeni bir adım attıklarını açıkladı.

EYT düzenlemesinde şok! İşveren ve çalışan hakları neler? İstifa, kıdem tazminatı ve prim desteği... Hemen bakın!

EYT'den faydalanmak isteyen vatandaşların ve işverenlerin akıllarında birçok soru var. İstifa, kıdem tazminatı ve prim desteği... Peş peşe açıklandı. İşte EYT ile ilgili merakla araştırılan o soruların yanıtları...

EYT’de kıdem tazminatı krizi! Patronlar düzenlemeyi engellemeye mi çalışıyor? İşte son durum…

EYT düzenlemesinin Aralık ayında meclise gelmesi va yasalaşması beklenirken patronlar kıdem tazminatı için hükümete bir mektup yazdı. EYT’lilere kıdem tazminatı ödenecek mi ödenmeyecek mi? İşte son durum…

Kıdem tazminatı 2023 ne kadar olacak?

Kıdem tazminatı her çalışanın ilgilendiği konuların başında gelmektedir. Çalışanlar, işten çıkarıldıktan sonra ne kadar kıdem tazminatı alacaklarını bilmek istiyor. Özellikle yeni yılla birlikte kıdem tazminatının ne kadar olacağı araştırılıyor.

Kıdem tazminatı nasıl hesaplanır? Asgari ücretli çalışan ne kadar kıdem tazminatı alır?

EYT düzenlemesinin meclise gelmesi ve yürürlüğe girmesi beklenirken kıdem tazminatı hesaplama da araştırılan konular arasında yer alıyor. tazminat hesaplama, gündemde yer almaya devam ediyor. Peki Kıdem tazminatı nasıl hesaplanır? İşte bütün detaylar…

Kıdem tazminatı 2023 yılında ne kadar olacak?

Asgari ücrete yeni yılda yapılacak zam ve EYT (Emeklilikte Yaşa Takılanlar) düzenlemesi gündemdeki yerini koruruken merak edilen konulardan biri de kıdem tazminatı. Peki 2023 yılında kıdem tazminatı ne kadar olacak?

Kıdem tazminatı almak için kaç yıl çalışmak gerekir?

Kıdem tazminatı her çalışanın araştırdığı konular arasındadır. Haziran ayı enflasyon rakamlarından sonra kıdem tazminatına dair sıkı bir araştırma başladı. İşte kıdem tazminatı hakkında araştırılan detaylar!

1 yıl kıdem tazminatı ne kadar?

Kıdem tazminatı pek çok çalışanın gündeminde olan konuların başında geliyor. Haziran ayı enflasyon rakamlarından sonra kıdem tazminatının nasıl hesaplandığı merak edilmeye başlandı.

2022 kıdem tazminatı ne kadar? İşte detaylar!

Kıdem tazminatı ne kadar 2022? çalışanlar tarafından sıklıkla sorulmaktadır. İşte merak edilen kıdem tazminatı miktarı!

Yagıtay'dan tüm çalışan emeklileri ilgilendiren flaş 'kıdem tazminatı' kararı!

Yargıtay, milyonlarca çalışan emekliyi yakından ilgilendiren bir karara hükmetti. Yüksek mahkeme; emekli olmasına rağmen çalışmaya devam eden işçinin istifa etmesi halinde, kıdem tazminatının, emeklilik tarihindeki son maaşına göre hesaplanması gerektiğine karar verdi. İşte Yargıtay'ın aldığı bu ems

Çalışan emekliler bu haber size! Haberi okumadan kıdem tazminatı hesabı yapmayın

Yargıtay’dan çalışan emeklilere kötü haber geldi. Yargıtay, aldığı emsal niteliğindeki kararla kıdem tazminatının hesaplanması konusunda tazminatın emeklilik tarihindeki son maaşa göre belirlenmesine karar verdi. Peki bu karar ne anlama geliyor, emekliler nasıl etkilenecek? İşte detaylar…

Kıdem tazminatına zam geldi! 2022 yılı kıdem tazminatı tavanı ne kadar oldu?

EYT için geri sayım başlarken en kıymetli özlük haklarından biri olarak bilinen kıdem tazminatı hesabı da önem kazandı. Peki, kıdem tazminatı nedir? Hangi şartlarda alınır? Nasıl hesaplanır? Tavanı neye bağlıdır? Ödeme süresi nedir?

Kıdem tazminatı nasıl alınır? İstifa etmeden bunlara dikkat edin

İş Kanununa tabi olan çalışanlar, aynı işverene bağlı bir veya birden fazla işyerinde en az bir yıl boyunca çalışmaları durumunda kıdem tazminatına hak kazanırlar. Hak kazanmakla birlikte kıdem tazminatını da alabilmek için bazı koşulların yerine getirilmiş olması gerekiyor.

Faruk Çelik kıdem tazminatı Haberi

Faruk Çelik kıdem tazminatı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, kıdem tazminatının kaldırılacağı yönündeki eleştirilerle ilgili, "Kim kaldırıyor kıdem tazminatını? 'Kıdem tazminatını kaldıralım' diyen birisi mi var? Böyle bir şey yok ama yazılanlar çizilenler kıdem tazminatı kalkıyor. Biz böyle bir cümle hiç kullanmadık. Hükümetin hiçbir üyesi de kullanmadı. 'Kıdem tazminatı kalksın' diyen yok" dedi.


Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığında gerçekleşen Üçlü Danışma Kurulu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik başkanlığında toplandı. Toplantıya TOBB Genel Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, TİSK Genel Başkanı Tuğrul Kudatgobilik, Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, DİSK Genel Başkanı Kani Beko ve İŞKUR Genel Müdürü Nusret Yazıcı'nın da olduğu ilgili bürokratlar katıldı.


"Alt işveren ve esnek çalışma uygulamaları ele alınacak"


Toplantının açılışında, sosyal diyalogu esas alan, işçi ve...