03 / 05 / 2024

Faruk Özlü fabrikaların akıllı fabrikalara dönüştürülmesi

Faruk Özlü fabrikaların akıllı fabrikalara dönüştürülmesi

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Türkiye'nin 4'üncü Sanayi Devrimi'ni kaçırmamasını sağlayacaklarını söyledi. Özlü, "4'üncü Sanayi Devrimi Platformu" oluşturup tüm fabrikaları akıllı fabrikalara dönüştüreceklerini açıkladı.

1946 yılında devlet fabrikalarını satın almak isteyenler olmuş!

1946 yılında bazı sanayiciler devlet fabrikalarını özellikle de Sümerbank fabrikalarını satın almak istemiş.

1941'de Sümerbank fabrikalarını daha verimli hale getirmek için tedbirler almış!

Ankara Sümerbank umum müdürlüğü 1942 senesi imalat programlarını hazırlamaya başlamış.  Sümerbank fabrikalarının önümüzdeki sene daha verimli hale gelebilmesi için tedbirler almaya başlamış.

Küresel ticaret resmen çakıldı! Son 3 yılın en hızlı düşüşü yaşandı!

Küresel ticaret bu yılın temmuz ayında neredeyse 3 yılın en hızlı düşüşünü yaşadı. Temmuz ayındaki yıllık düşüş yüzde 3,2 olarak kayıtlara geçti. Yüksek enflasyon, faiz artışları ve hizmet harcamaları talepte düşüşe sebep olan etkenler olarak gerçekleşti.

OSB'lerde kira krizi derinleşiyor: Yeni fabrikaların kurulması imkansız hale gelebilir!

Organize Sanayi Bölgeleri’nde yüzde 100'e yakın yükselen kira ve arsa fiyatları yatırım yapmak isteyen sanayicileri zor duruma düşürüyor. Uzmanlar yeni fabrikaların kurulmasının imkansız hale gelebileceğini söylüyor. 

Fabrikalar çalıştıracak işçi bulamıyor! Kahramanmaraş’ta maaşlar 12 bin TL’ye çıkarılsın çağrısı!

Büyük deprem felaketi, nedeniyle bölgeden göç hızlandı. Aynı zamanda Türkiye’nin en büyük üretim kentlerinden olan Kahramanmaraş’ı terk edenlerin sayısı çığ gibi büyürken, fabrikaların istihdam sorunu yaşamaya başladığı bildirildi.

Dünyanın en hızlı Apple cihazı duyuruldu! 8 Aralık 2022 fiyat listesi...

AnTuTu, Apple'ın en hızlı cihazlarının bir listesini yayınladı. Geçen ay hangi cihazlar iyi performans gösterdi?

Türkiye Şeker Fabrikaları'nın 9 ildeki taşınmazı 41.7 milyon TL'ye satıldı!

Türkiye Şeker Fabrikaları'na ait çok sayıda kentteki gayrimenkulün satışı gerçekleşti 

Düzce Eski Sanayi Sitesi'nde büyük dönüşüm başladı!

Düzce'de büyük problem haline gelen Eski Sanayi Sitesi'nde dönüşüm çalışmaları başladı. Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, yeni sanayi alanına yönelik toplantı gerçekleştirecek. 

Konut yatırımının en hızlı döndüğü iller belli oldu!

Türkiye'de konut yatırımında en hızlı dönüş olan şehirler açıklandı. En kısa sürenin 18 yıl olurken, en uzun amorti süresi ise 31 yıl olduğu belirtildi. 

SEKA fabrikalarının ve arazilerinin güncel durumu mecliste!

2005 yılında özelleştirilen SEKA fabrikalarının ve arazilerinin güncel durumu ve getirileri meclis gündemine taşındı. CHP'li Sertel, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Özelleştirilen Şeker Fabrikalarının Kamulaştırılması Hakkında Kanun Teklifi!

Özelleştirilen Şeker Fabrikalarının Kamulaştırılması ve İşlemleri Devam Eden Fabrikaların Özelleştirme İşlemlerinin Durdurulması Hakkında Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. 

Faruk Özlü: Yapmamız gereken depreme dayanıklı konutlar inşa etmektir!

Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü yaptığı açıklamada, "Yapmamız gereken depreme dayanıklı konutlar inşa etmektir" dedi.

İnşaat malzemeleri sanayisi küresel pazara hızlı dönüş yaptı!

Türkiye İMSAD İnşaat Malzemeleri Sanayi Dış Ticaret Endeksi Haziran 2020 sonuçları açıklandı. Buna göre, İnşaat malzemeleri sanayisi artan ihracatıyla küresel pazara hızlı bir dönüş yaptı.

Faruk Özlü fabrikaların akıllı fabrikalara dönüştürülmesi Haberi

Faruk Özlü fabrikaların akıllı fabrikalara dönüştürülmesi

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Türkiye'nin 4'üncü Sanayi Devrimi'ni kaçırmamasını sağlayacaklarını söyledi. Özlü, TOBB ve TÜSİAD başta olmak üzeri iş dünyanın önemli kuruluşları ile "4'üncü Sanayi Devrimi Platformu" oluşturup tüm fabrikaları akıllı fabrikalara dönüştüreceklerini açıkladı.


MASRAFLAR DEVLETTEN

4'üncü Sanayi Devrimi'nin mevcut altyapı ile siber sistemleri buluşturduğunu ve daha esnek üretim modelleri geliştirilmesine yönelik olduğuna dikkat çeken Özlü, "Stoka değil gelen siparişe göre üretim yapılacak. Akıllı fabrikalar olacak. Bunu kaçırmamak için tüm masrafları biz karşılayacağız"...