21 / 05 / 2024

fast sistemi tcmb

fast sistemi tcmb

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası bünyesinde geliştirilen yeni nesil 7 gün 24 saat anlık perakende ödeme uygulaması Fonların Anlık ve Sürekli Transferi (FAST) Sistemi, bugün itibarıyla kullanıma açıldı.

Yabancı yatırımcı açısından hukuk sistemi önemli midir?

Yabancı yatırımcılar gündemden düşmezken İktisatçı akademisyen, Bilkent Üniversitesi Öğretim Üyesi, TCMB eski Başekonomisti Hakan Kara resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda "Yabancı yatırımcı açısından hukuk sistemi önemli midir?" diye sordu. İşte o paylaşım...

MB açıkladı! FAST işleminde üst limit 50 bin TL'ye yükseltildi...

Merkez Bankası, FAST (Fonların Anlık ve Sürekli Transferi) Sistemi'nde üs limiti 50 bin TL'ye kadar yükselttiğini açıkladı. İşte haberin detayları...

Merkez Bankası resmen duyurdu! FAST'te yeni dönem 2023'te başlıyor!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) ödeme ve e-para kuruluşlarının 2023 yılında Fonların Anlık ve Sürekli Transferi (FAST) sistemine doğrudan katılımının sağlanacağını açıkladı. İşte ayrıntılar...

Merkez Bankası'ndan son dakika 'FAST' kararı! 5 bin liraya çıkarılıyor!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) para transferlerinde 2 bin TL şeklinde açıklanan Fonların Anlık ve Sürekli Transferi (FAST) işlem tutarı limitinin 21 Şubat 2022 tarihi itibarıyla 5 bin TL'ye çıkartacağını açıkladı.

FAST para gönderme sisteminde değişiklik: Limit 2000 lira oldu!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) 8 Ocak'tan itibaren kullanıma açılan yeni nesil 7/24 anlık ödeme sistemi Fonların Anlık ve Sürekli Transferi (FAST) Sistemi'nde işlem üst limitinin 2.000 liraya yükseltileceğini açıkladı.

FAST Sisteminde işlem üst limiti 1000 TL oldu!

Kullanıma açılan yeni nesil 7/24 anlık ödeme sistemi Fonların Anlık ve Sürekli Transferi (FAST) Sistemi'nde işlem üst limiti 1.000 TL’ye yükseltildi.

Merkez Bankası FAST sistemini kullanıma açtı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası bünyesinde geliştirilen yeni nesil 7 gün 24 saat anlık perakende ödeme uygulaması Fonların Anlık ve Sürekli Transferi (FAST) Sistemi, bugün itibarıyla kullanıma açıldı.

Merkez Bankası'nın ödeme sistemi FAST hizmete giriyor!

Fonların Anlık ve Sürekli Transferi (FAST) olarak isimlendirilen bu yeni sistemle vatandaşlar, farklı bankalardaki hesapları arasındaki para transferlerini saniyeler içerisinde, 7 gün 24 saat gerçekleştirebilecek

Coğrafi Bilgi Sistemi Projesi hayata geçirildi!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, elektrik üretim ve dağıtımı, madencilik, doğalgaz, petrol, bor, kömür gibi bakanlığın faaliyet gösterdiği alanlara ilişkin ayrıntılı tematik haritalar üreten Coğrafi Bilgi Sistemi Projesi'ni hayata geçirdi

Türkiye'de yeşil çatı sistemi yaygınlaşıyor!

Yeşil çatı sistemi, son yıllarda Türkiye'de de yaygınlaşıyor. Teknolojiyi uygulayan firma sayısı çoğalınca rekabet de arttı. Metrekare fiyatları 20-30 euro'dan 6-7 euro' ya kadar düştü...

İzmir köylerindeki su depolarına otomasyon sistemi yerleştirildi!

Köylerdeki su depolarına radyo frekansı ile çalışan otomasyon sistemi yerleştiren İzmir Büyükşehir Belediyesi, böylece hem dolan depoların taşarak su kaybı yaşanmasını hem de pompalardaki gereksiz enerji harcamasını önlemiş oldu.

Afyonkarahisar Belediyesi Oksijen Bazlı Klor Üretim Jeneratör Sistemi kuracak!

Afyonkarahisar Belediyesi, İçme Suyu Arıtma Tesisi’nde kuracağı Oksijen Bazlı Klor Üretim Jeneratör Sistemi ve Fotovoltaik Güneş Enerjisi Santrali ile sofra tuzundan klor üretip, tesisin elektrik ihtiyacını karşılayacak.

Sanayi atık sularına elektronik takip sistemi geliyor!

Sanayi atık sularına elektronik takip sistemi geliyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nce kurulan Atıksu SCADA Merkezi' nde, 22 büyük sanayi kuruluşunun atık suları elektronik ortamda takip ediliyor.

fast sistemi tcmb Haberi

fast sistemi tcmb

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'ndan (TCMB) yapılan açıklamada, FAST Sistemi ile elektronik ödemelerin sisteme kayıtlı Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numarası (TCKN), telefon numarası ve e-posta adresi ile kolay ve pratik bir şekilde başlatılmasını sağlayan Kolay Adresleme Sistemi'nin de kullanıma sunulduğu belirtildi.

Sputniknews'de yer alan habere göre; FAST Sistemi'nin yaygın kullanımının yakından izlenmesi amacıyla ilk aşamada 50 lira limitli olarak başlatıldığı aktarılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Bu limit, kullanımın yaygınlığına göre kademeli şekilde artırılarak 1.000 liraya kadar yükseltilecektir. FAST Sistemi, işlem limitlerinin daha yüksek seviyelere çıkarılması ve karekodlu ödemeler ile ödeme isteme gibi katma değerli yeni özelliklerin de yakın vadede eklenmesiyle, dijital ekonominin bir üst seviyeye taşınmasına önemli katkılar sağlayacaktır."

Merkez Bankası'nın ödeme sistemi FAST hizmete giriyor!

Müjde! EFT'de saat sınırı...