14 / 05 / 2024

fatih Ahırkapı Feneri

fatih Ahırkapı Feneri

Kent sakinlerini 150 yılı aşkın süredir kazalardan koruyan Ahırkapı Feneri, koruma altına alınıyor. Tarihi fener, çevresindeki yapılarıyla birlikte kültür varlığı olarak kabul edildi.

1938'de Yenikapı ve Ahırkapı'daki teneke evler istimlak edilecekmiş!

1938 yılında Yenikapı ve Ahırkapı'daki teneke evler, bölgede çirkin görüntüye neden olduğu için istimlak edilmesine karar vermiş.

Milli Emlak İstanbul'da 6 adet konut, 1 ahşar ev ve karakolu satıyor! Megakentte gayrimenkul sahibi olabilirsiniz!

İstanbul Avrupa Yakası Milli Emlak, İstanbul ili, Fatih, Beyoğlu ve Şişli ilçelerinde yer alan 6 adet konut, 1 ahşap ev ve karakolhaneyi 1 milyon TL'den başlayan fiyatlarla satıyor. İşte ayrıntılar...

Anadolu Feneri Sağlık Hizmetler Anonim Şirketi kuruldu!

Anadolu Feneri Sağlık Hizmetler Anonim Şirketi Beykoz’da  50 bin TL sermaye bedeli ile Fatih Çoban ve Alican Kerimoğlu tarafından kuruldu.

Şah Doğan Yapı Denetim Limited Şirketi kuruldu!

Şah Doğan Yapı Denetim Limited Şirketi Fatih’te  500  bin TL sermaye bedeli  ile Ceylan Doğan tarafından kuruldu.

Fatih'te 4 katlı ahşap bina çöktü!

İstanbul'da başlayan kuvvetli sağanağın etkisiyle Fatih'te kullanılmayan 4 katlı ahşap bina çöktü...

Şah 06 Turizm Ve Seyahat Acentesi Tekstil Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Şah 06 Turizm Ve Seyahat Acentesi Tekstil Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Fatih'te 250 bin TL sermaye bedeli ile Abdurrahman Mahmutoğlu tarafından kuruldu.

Topkapı Sarayı'nda bulunan Fatih Köşkü'nde beton kubbeler söküldü!

Topkapı Sarayı'nın en eski yapılarından olan Fatih Köşkü'nde restorasyon çalışmaları başlamıştı. Cumhuriyet döneminde orijinal ahşap kubbelerin yerine beton kubbeler yapılması nedeniyle yaklaşık bin 500 ton ağırlık taşıyan Fatih Köşkü'nün kubbeleri restorasyonla eski haline dönüştürülecek.

Fatih'te yangında 4 katlı metruk bina yıkıldı!

Fatih Nişancı Mahallesi Türkeli Caddesi'nde yer alan 4 katlı binada yangın çıktı, ahşapların yanması sonucunda bina tamamen yıkıldı...

Fatih'e yakışmayan inşaat yükseliyor!

İstanbul gibi dünyanın gözbebeği kadim şehir olan Fatih'te modern yapı yükselmeye başladı. Süleymaniye, Şehzadebaşı ve Vezneciler’in merkezinde tarihî ahşap eski evleri kapatan yapının ne olacağı ise merak konusu oldu.

Fatih Cundi'nin çehresi değişti!

Fatih Belediyesi Plan ve Proje Müdürlüğü’nün yaptığı cephe sağlıklaştırma projesi ile Küçük Ayasofya Mahallesi’nde ahşap binalar ile betonerme binalar bölgenin tarihi dokusuna uygun bir şekilde onarıldı ve dış cepheleri boyandı.

Sümgeşah İnşaat Yapı Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Sümgeşah İnşaat Yapı Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Beykoz'da 240 bin TL sermaye bedeli ile Ergün Sümer, Salih Zeki Gedik ve Fatih Şahin ortaklığında kuruldu. 

Artaş otellerinin çalışanları Ahırkapı sahilindeki atıkları topladı!

Artaş Grubu Turizm Yatırımları bünyesinde yer alan otellerin sahipleri 5 Haziran Dünya Çevre Günü farkındalığını arttırmak için, dün Ahırkapı sahilindeki atıkları topladılar...

Ahırkapı Feneri, koruma altına alınıyor!

Kent sakinlerini 150 yılı aşkın süredir kazalardan koruyan Ahırkapı Feneri, koruma altına alınıyor. Tarihi fener, çevresindeki yapılarıyla birlikte kültür varlığı olarak kabul edildi.

fatih Ahırkapı Feneri Haberi

fatih Ahırkapı Feneri

İSTANBUL'DA Topkapı Sarayı'nın ve kent sakinlerini 150 yılı aşkın süredir kazalardan koruyan Ahırkapı Feneri, koruma altına alınıyor. 


Büyükşehir Belediyesi'nin kararıyla tarihi fener kültür ve tabiat varlığı olarak imar planlarına işlendi. 40 metrelik boyu ve 16 mil uzaklıktan görülen beyaz renkli gövdesiyle, şiir, şarkı ve öykülere konu olan tarihi fener, çevresindeki yapılarıyla birlikte kültür varlığı olarak kabul...