05 / 05 / 2024

Fatih Camisi restore edilecek

Fatih Camisi restore edilecek

İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Enez Kalesi Kazı Başkanı Prof. Dr. Sait Başaran, AA muhabirine yaptığı açıklamada, caminin restorasyonunun Vakıflar Edirne Bölge Müdürlüğü tarafından yapılacağını söyledi...

Fatih Belediyesi'nden Süleymaniye'deki tepki çeken inşaata ilişkin açıklama!

Fatih Belediyesi, Süleymaniye Camisi'nin silüetini kapattığı iddia edilen ve 494 ada 1 parsel üzerinde hayata geçirilen binayla ilgili  açıklama yaptı.

Teşvikiye Camisi'nin restorasyonu tamamlandı!

Teşvikiye Camisi'nin restore edilmesine karar verilmişti. Uzun süre devam eden restorasyon tamamlandı. Restorasyon kapsamında, tarihi caminin yıpranan yüzeyi, statik yapısı ve süslemelerinde yenilemeler yapıldı. 

TİKA, El Halil kentindeki tarihi evleri restore ediyor! 

TİKA, El Halil kentindeki Harem-i İbrahim Camisi'nin çevresinde yer alan tarihi evleri restore etmeye devam ediyor. 

Alanya'daki Gülevşen Camisi restore ediliyor!

Antalya'nın Alanya ilçesinde 14. yüzyılda Karamanoğlu Beyliği tarafından yaptırılan Gülevşen Camisi'nde restorasyon çalışması yürütülüyor.

Vakıflar Genel Müdürlüğü kardeş ülkelerdeki tarihi eserleri restore ediyor!

Vakıflar Genel Müdürü Ersoy, restorasyon çalışmalarını kardeş ülkelerde de devam ettiklerini açıkladı. Ersoy, ''84 yıl sonra Fatih Sultan Mehmet Vakfının mülkiyetindeki ve tapusunda olan Ayasofya Kebir Camisi'ni hem inanç hem kültür turizmine kavuşturmanın gururunu yaşıyoruz'' dedi.

Tekirdağ'da 2.4 milyona restore edilen Şarköy-Güzelköy Camisi Mart'ta açılacak!

Tekirdağ'da restore edilen Osmanlı yapısı 600 yıllık Şarköy-Güzelköy Camisi'nin Mart'ta ibadete açılacağı açıklandı.

Denizli'deki 591 yıllık Sultan 2. Murat Camisi restore ediliyor!

Denizli'de yer alan Sultan 2. Murat Camisi'nin restorasyon çalışmalarının 2021 yılı sonunda tamamlanması planlanıyor.

Yalova'daki 100 yıllık Ayazma Camisi restore edilecek!

Yalova'nın Altınova ilçesi Ayazma (Soğuksu) köyünde yerleşim alanının yakın bir bölgeye kayması sebebiyle yıllardır kullanılmayan ve çatısı çöken tarihi cami, restore edilecek ve ibadete açılacak.

Fatih Kariye Camisi'nin açılışı ertelendi!

Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre; yarın ibadete açılması beklenen Kariye Camisi açılışı ertelendi.

Kariye Camisi yarın ibadete açılıyor!

Danıştay ve Cumhurbaşkanı kararının yayımlanmasının ardından ibadethane statüsüne kavuşturulan Kariye Camisi'nde restore çalışmaları tamamlandı. Kariye Camisi yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla ibadete açılacak. 

Orhan Gazi Camisi'ndeki restorasyon çalışmaları tamamlandı!

Adapazarı'nda hayata geçirilen ve doğal afetlerin yol açtığı zararlar nedeniyle zaman içerisinde çeşitli onarımlardan geçirilen Orhan Gazi Camisi restore edildi.

Kartepe İstasyon Camisi restore ediliyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kartepe İstasyon Cami'nin restore edilmesi için harekete geçti.

Cape Town'daki Nur'ul Hamidiye Camisi restore edildi!

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından, Güney Afrika Cumhuriyeti'nin Cape Town kentindeki Nur'ul Hamidiye Camisi'nin restorasyonu tamamlandı.

Fatih Camisi restore edilecek Haberi

Fatih Camisi restore edilecek

Edirne'nin Enez ilçesindeki tarihi kalede bulunan Fatih Camisi restore edilecek.


İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Enez Kalesi Kazı Başkanı Prof. Dr. Sait Başaran, AA muhabirine yaptığı açıklamada, caminin restorasyonunun Vakıflar Edirne Bölge Müdürlüğü tarafından yapılacağını söyledi.


Şu anda daha çok temel düzeyde çalışmalar yürütüldüğünü, temellerin sağlamlığı ve taşıma kapasitesinin olup olmadığına bakıldığını belirten Başaran, şöyle konuştu:


"İtalyan ekibi restorasyon projesini hazırlama aşamasında. Bir restorasyon projesi sunacaklar. Aslında restorasyon projesi de Koruma Kurulu tarafından kabul edilmiş ama yapım aşamasında bazı değişiklikler olabilir düşüncesiyle yeni öneriler sunulacak. Sondajlar yapıyoruz. Edirne Koruma Kültür Varlıkları ve Koruma Kurulunun ön gördüğü yerlerde, caminin içinde ve dışında temel araştırmalarını yapıyoruz."

Başaran, restorasyonun önümüzdeki yıl başlamasının hedeflendiğini kaydetti.


Yeni...