05 / 05 / 2024

Fatih Laleli Baba türbesi restorasyonu

Fatih Laleli Baba türbesi restorasyonu

İstanbul Fatih’teki Laleli Baba türbesi, bakımsızlıktan dökülüyor. Padişah 3. Mustafa döneminin dervişlerinden Laleli Baba ’nın türbesinin kapısı camları kırık ve dış kapısı açık.

Aydın Baba İnşaat Gayrimenkul Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Aydın Baba İnşaat Gayrimenkul Ticaret Limited Şirketi Fatih'te Aydın Sağaltıcı tarafından kuruldu.

Kybele Taşımacılık İnşaat Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Laleli Şubesi açıldı!

Kybele Taşımacılık İnşaat Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Laleli Şubesi Fatih'te 2 milyon 500 bin TL sermaye bedeli ile Fatih Mehmet Koyun tarafından açıldı.

Laleli Turizm Anonim Şirketi kuruldu!

Laleli Turizm Anonim Şirketi Fatih’te  50 bin TL sermaye bedeli ile Uğur Atalay tarafından kuruldu.

Aj Laleli Turizm Seyahat Acentesi Limited Şirketi kuruldu!

Aj Laleli Turizm Seyahat Acentesi Limited Şirketi Fatih'te 1 milyon TL sermaye bedeli ile Mehmet Tahir Maktay tarafından kuruldu.

My House Laleli Otelcilik Turizm Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

My House Laleli Otelcilik Turizm Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi bugün Fatih'te 35 bin TL sermaye bedeli ile Lüftü Baranok tarafından kuruldu. 

Derviş Baba Öğrenci Yurt İşletmeleri Limited Şirketi kuruldu!

Derviş Baba Öğrenci Yurt İşletmeleri Limited Şirketi bugün Fatih'te 20 bin TL sermaye bedeli ile Yaşar Petek tarafından kuruldu. 

Manas Altın İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Manas Altın İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Enis Işık, Üzeyir Çağlar, Bülent Mümin, Necat Sadiki ortaklığıyla 100 bin TL sermaye ile 30 Haziran'da Fatih, Laleli Mesihpaşa Mahallesi'nde kuruldu.

Kıran Yapı İnşaat Taahhüt Otomotiv ve Dış Ticaret Limited Şirketi İstanbul Fatih Şubesi açıldı!

Kıran Yapı İnşaat Taahhüt Otomotiv ve Dış Ticaret Limited Şirketi İstanbul Fatih Şubesi, Ünsal Kıran Şube Müdürlüğü'nde 500 bin TL sermaye ile 4 Nisan'da Fatih, Molla Ferani Mahallesi, Ali Baba Türbe Sokak'ta açıldı.

Metro Hill Turizm ve Otelcilik Limited Şirketi kuruldu!

Metro Hill Turizm ve Otelcilik Limited Şirketi, Muhammet Yiğit Özer tarafından 100 bin TL'lik sermaye ile 25 Mayıs 2015 tarihinde Fatih, Laleli Balabanağa Mahallesi'nde kuruldu.

Fatih Laleli Baba türbesi restore edilecek!

İstanbul Fatih’teki Laleli Baba türbesi, bakımsızlıktan dökülüyor. Padişah 3. Mustafa döneminin dervişlerinden Laleli Baba ’nın türbesinin kapısı camları kırık ve dış kapısı açık.

Oruç Baba Türbesi'nin arazisine yapılacak tekke projesine tepki!

İstanbul’un Fatih ilçesindeki Topkapı’daki Oruç Baba Türbesi’nin içinde bulunduğu 2 bin 300 metrekarelik parka Geylani Vakfı tarafından yapılmak istenen Ümmi Sinan tekkesi projesine vatandaşlarla Ak Partili Fatih Belediyesi adeta birlikte direniyor...

Fatih'teki parkta çalışma gerginliği!

Fatih'teki parkta çalışma gerginliği çıktı. Oruç Baba Türbesi'nin de içinde bulunduğu parkta yapılan çalışmanın sonlandırılmasını isteyen vatandaşlar, topladıkları imzaları ve şikayet dilekçelerini Fatih Belediyesine iletti.

Melmer Turizm Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Melmer Turizm Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Halil Nurkan tarafından 100 bin TL'lik sermaye ile 22 Mayıs'ta Fatih, Laleli, Mesihpaşa Mahallesi, Şairhaşmet Sokak'ta kuruldu.

Fatih Laleli Baba türbesi restorasyonu Haberi

Fatih Laleli Baba türbesi restorasyonu

Türbede biriken çöpler ise içeride dayanılmaz bir kokuya sebep olmuş. Türbenin açık olan kapısı, zamanla burayı sokak hayvanları için barınak haline getirmiş.


RESTORE EDİLMELİ


Türbenin içler acısı durumuna üzülen çevre sakinlerinden Murat Baydoğmuş, “Laleli’nin göbeğinde Laleli Baba Türbesi’nin bu vaziyette olması çok kötü ve üzücü bir durum. Bugüne kadar türbenin o durumda olması içimi acıtıyor. Tek isteğim, türbenin bir an önce restore edilip ziyarete açılmasıdır. Türbenin içerisindeki sandukalar çürümüş ve üstü açık durumda. Dış kapısı açık olan türbeye herkes istediği gibi girip çıkıyor, tinerciler kalabiliyor ve şu anda sokak hayvanlarına barınak olmuş durumda” şeklinde konuştu.


Yeni...