11 / 05 / 2024

faturada abonelik sözleşmesi

faturada abonelik sözleşmesi

Elektrik, su, doğal gaz ve elektronik haberleşme sektörü dahil abonelik sözleşmeleri en az 12 punto büyüklüğünde, anlaşılabilir dilde, açık, sade ve de okunabilir şekilde düzenlenecek.

Doğalgaz abonelik sözleşmesi için gerekli belgeler!

Doğalgaz kullanımı olan bir mahalde yeni kullanıcının gaz kullanmak istemesi durumunda Doğalhaz Abonelik Sözleşmesi yapılıyor. Peki, doğalgaz abonelik sözleşmesi için gerekli belgeler nelerdir? İşte yanıtı..

Doğalgaz abonelik sözleşme işlemleri!

Doğalgaz abonelik işlemleri yapıldıktan sonra doğalgazı fiilen kullanacak olan gerçek veya tüzel kişiler yada yetkili temsilcileri tarafından Doğalgaz Kullanım Sözleşmesi yapılır. İşte doğalgaz abonelik sözleşme işlemleri...

Su abonelik sözleşmesi örneği!

Taşınmaz malların yeni sahibi veya kiracısının abonelikleri üzerine alması gerekiyor. Aboneliklerin başında su aboneliği de bulunuyor. Kullanıcının müracaat sırasında sözleşme de imzalaması gerekiyor. İşte su abonelik sözleşmesi örneği...

Abonelik sözleşmesi ne zaman feshedilebilir?

Abonelik sözleşmeleri, tüketicinin belirli bir mal veya hizmeti sürekli veya düzenli aralıklarla edinmesini sağlıyor. Tüketiciler bu sözleşmeyi feshedebiliyor. Peki, kanunen abonelik sözleşmesi ne zaman feshedilebilir?

Abonelik sözleşmesi feshi sonuçları!

Tüketici, belirsiz süreli ya da süresi bir yıl ve daha uzun olan belirli süreli abonelik sözleşmesini gerekçe göstermeden feshedebiliyor. Peki, abonelik sözleşmesi feshi sonuçları nelerdir?

Abonelik sözleşmesi fesih bildirimi nasıl yapılır?

Abonelik sözleşmesi imzalayan tüketiciler, belirsiz süreli veya süresi bir yıl ve daha uzun olan belirli süreli abonelik sözleşmesini istediği zaman feshedebiliyor. Peki, abonelik sözleşmesi fesih bildirimi nasıl yapılır?

Abonelik sözleşmesi feshi nasıl yapılır?

Elektrik, su, doğal gaz ve elektronik haberleşme sektörü dışındaki abonelik sözleşmelerini de kapsayan Abonelik Sözleşmeleri Yönetmeliği, 24 Ocak 2015 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlandı. Peki, abonelik sözleşmesi feshi nasıl yapılır?

Abonelik sözleşmeleri şekil şartları!

Tüketicinin belirli bir mal ya da hizmeti sürekli veya düzenli aralıklarla edinmesini sağlayan sözleşme, abonelik sözleşmesi olarak ifade ediliyor. Peki, abonelik sözleşmeleri şekil şartları nelerdir?

Doğalgaz abonelik sözleşmesi yönetmeliği!

Mesken ve işyeri gibi taşınmaz mallarda yapılacak abonelik işlemlerinde imzalanması gereken abonelik sözleşmeleri hakkında yönetmelik bulunuyor. Peki sözleşme nasıl olmalı? İşte doğalgaz abonelik sözleşmesi yönetmeliği esasları...

Su abonelik sözleşmesi yönetmeliği!

Abonelik sözleşmelerine ilişkin uygulama usul ve esasları, 24 Ocak 2015'te yayımlanan Abonelik Sözleşmeleri Yönetmeliğinde yer alıyor. Peki, su abonelik sözleşmesi nasıl olmalı? İşte su abonelik sözleşmesi yönetmeliği...

Elektrik abonelik sözleşmesi yönetmeliği!

Abonelik sözleşmelerine ilişkin uygulama usul ve esasları, 24 Ocak 2015 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelikte yer alıyor. Yönetmelikte bazı maddeler elektrik abonelik sözleşmelerinde uygulanıyor. İşte elektrik abonelik sözleşmesi yönetmeliği..

Abonelik sözleşmeleri nasıl olmalı?

Tüketicinin belirli bir mal veya hizmeti sürekli veya düzenli aralıklarla edinmesini sağlayan sözleşme, abonelik sözleşmesi olarak tanımlanıyor. Peki, yeni yönetmelik gereğince abonelik sözleşmeleri nasıl olmalı?

Abonelik sözleşmeleri yönetmeliği!

Abonelik sözleşmesi imzalayan tüketicilerin sahip olduğu hak ve sorumluluklar 28 Mayıs 2014 tarihinde yürürlüğe giren Yeni Tüketici Kanunu kapsamında açıklanıyor. İşte abonelik sözleşmeleri yönetmeliği esasları..

faturada abonelik sözleşmesi Haberi

faturada abonelik sözleşmesi

Gümrük ve Ticaret Bakanlığının "Abonelik Sözleşmeleri Yönetmeliği" Resmi Gazete'de yayımlandı. 


Abonelik sözleşmelerine ilişkin uygulama usul ve esaslar belirlendiği yönetmeliğe göre, satıcı veya sağlayıcı, sunulan mal veya hizmete ilişkin olarak tüketici ile bir abonelik sözleşmesi kurmak zorunda olacak. Yazılı veya mesafeli olarak kurulan abonelik sözleşmelerinin bir örneğinin kağıt üzerinde veya kalıcı veri saklayıcısı ile tüketiciye verilmesi gerekecek. Abonelik sözleşmeleri en az 12 punto büyüklüğünde, anlaşılabilir dilde, açık, sade ve okunabilir şekilde düzenlenecek.


Abonelik sözleşmelerinde, tüketici ile satıcı veya sağlayıcının isim, unvan, açık adres, telefon ve varsa MERSİS numarası ile diğer iletişim bilgileri, sözleşmenin konusu ve varsa süresi, sözleşmenin düzenlendiği tarih, malın ilk teslim tarihi veya hizmetin ifasına başlama tarihi, mal veya hizmetin tüm vergiler dahil toplam fiyatı gibi bilgiler yer alacak. 


Elektrik, su...