06 / 05 / 2024

fay hatlarının röntgeni

fay hatlarının röntgeni

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir öncülüğündeki uzmanlar, kazdıkları hendeklerle fay hatlarının röntgenini çekiyor...

Prof. Dr. Şükrü Ersoy olası İstanbul depremi için '100 yıl beklemeyecek' dedi! Yeni fay hattını açıkladı!

Prof. Dr. Şükrü Ersoy olası İstanbul depremi için '100 yıl beklemeyecek' diyerek, yeni fay hatlarını işaret etti.

Bursa'daki yeni fay hattının araştırılması önergesi Meclis'te reddedildi!

Geçtiğimiz günlerde Bursa'da yeni bir fay hattı olduğu gündeme gelmişti. Bursa'daki yeni fay hattının araştırılması önergesi Meclis gündemine geldi ancak kabul edilmedi. 

Türkiye'nin 5.5 ve üzerindeki fay hatları güncellenecek: TÜBİTAK diri fayları tarıyor! 

TÜBİTAK, 22 üniversiten 190 bilim insanının katılacağı ve iki sene devam edecek çalışmayla Türkiye genelinde deprem üretebilecek diri fay hatlarını güncelleyecek. İşte o çalışma ile ilgili ayrıntılar...

45 şehir ve 110 ilçe aktif fay hattı üzerinde: MTA'nın diri fay hatları haritası gerçeği yansıtmıyor mu?

Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş, Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü'nün, diri fay hatları haritasının eksik hazırlandığına dikkat çekerek önemli açıklamalarda bulundu. İşte detaylar...

Türk halkı YHT’yi çok sevdi! Karaman YHT hattında kırılan rekor yeni hatların müjdecisi mi?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Karaman-İstanbul, Karaman-Ankara YHT parkurunda bir yılda seyahat eden kişi sayısını açıkladı. Hatta kırılan rekor yeni hatların açılabileceği beklentisine yol açtı.

İzmir'de fay hatlarının röntgeni çekilecek!

İzmir'de ODTÜ öncülüğünde  2,5 sene devam edecek "İzmir İli Depremsellik ve Mikro bölgelendirme Araştırma Projesi" kapsamında fay hatlarının röntgeni çekilecek. 

İzmir faylarının deprem üretme zamanı yaklaştı!

DEÜ Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir, İzmir'deki fay hatlarının deprem üretme süresinin yaklaştığına dikkat çekti. “İzmir’in 17 tane fayı var ve bu fayların hepsi kentlerin içinden geçiyor” diyen Sözbilir, 100 bin binanın yıkılacağına vurgu yaptı.

Prof. Dr. Celal Şengör'e şaşırtan fay hattı sorusu!

Canlı yayın üzerinden takipçilerinin sorusunu yanıtlayan Prof. Dr. Celal Şengör'e fay hatlarıyla ilgili ilginç bir soru geldi. Bir takipçi fay hatlarıyla ilgili "Fay hatlarını söküp taşırsak depremin önüne geçmiş olur muyuz?"  sorusunu sordu.

Fay Yasası için geri sayım başladı: Kat sınırlaması gelecek!

2020'de çalışmalarına başlanan Fay Yasası'nda sona gelindi. Bu ayın ortalarında bakanlığa teslim edilmesi planlanan taslak metnin İzmir'de açıklanması bekleniyor. İnşaatlar için standartlar getirilecekken, fay hatlarının geçtiği bölgelerde yapılacak yapılar için kar sınırlaması gündemde.

Evi fay hattına yakın olanlar dikkat!

Jeoloji Mühendisleri Odası Güney Marmara Şube Başkanı Engin Er, İzmir depremi sonrasında bölgedeki aktif fay hatlarını işaret ederek alınması gereken önlemler hakkında bilgi verdi. 

İzmir’deki yapıların yüzde 50'si riskli!

AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, İzmir'de kent merkezinden geçen aktif fay hatlarının bulunduğunu belirtti ve "İzmir’deki yapıların yaklaşık yüzde 65’i kaçak ve gecekondulardan geri kalan kısmının da yüzde 50’si deprem yönetmeliğine uygun olmayan yapılardan oluşmaktadır" dedi.

Deprem uzmanları fay hatlarının röntgenini çekiyor!

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir öncülüğündeki uzmanlar, kazdıkları hendeklerle fay hatlarının röntgenini çekiyor...

1000 kişi gece gündüz çalışıyor! Binaların röntgeni çekiliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Elazığ'da bulunan binaların röntgenini çekiyor. 93 bin bağımsız bölümün bulunduğu bölgede hasar tespit çalışmalarında yüzde 50 seviyesine ulaşıldı.

fay hatlarının röntgeni Haberi

fay hatlarının röntgeni

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir öncülüğündeki uzmanlar, kazdıkları hendeklerde İzmir'de deprem üretme potansiyeli olan sismik kaynakları araştırıyor.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, TÜBİTAK desteğiyle DEÜ ve Afyon Kocatepe Üniversitesi iş birliğinde 2 senedir süren "İzmir ili Yerleşim Alanından Geçen Diri Fayların Paleosismolojisi' projesi kapsamında çalışma yürüten uzmanlar, kentte en tehlikeli olarak görülen 5 fayda hendek açtı.

Sene sonunda tamamlanması hedeflenen çalışmalarda İzmir, Gülbahçe, Yağcılar, Seferihisar ve Tuzla faylarını inceleyen ekipler, bunların karakteristik özelliklerini ortaya çıkarıyor.

Fayların muhtelif yerlerinde şimdiye kadar 20 ile 40 metre uzunluğunda ve 3-4 metre derinliğinde 14 hendek açan uzmanlar, adeta arkeolog titizliğiyle çalışıyor.

Hendek duvarlarını temizledikten sonra eski deprem izlerini tarihlendirmek için örnekler toplayan ekipler, bunları Ankara Üniversitesi ve Çukurova...