05 / 05 / 2024

Fay yasası 2020

Fay yasası 2020

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Sözbilir, depremzedeler için konut yapılacak rezerv alan zemininin sağlam olduğuna, aksi iddiaların gerçeği yansıtmadığına dikkat çekti. Sözbilir, fay yasasına ilişkin de açıklamalarda bulundu.

'Fay yasası'nın deprem yıkımlarına çare gösterilmesi doğru değil!

JMO, fay yasasının yıkımlara çare gösterilmesinin doğru olmadığını belirtti ve “Depreme ilişkin yasa ya da yönetmelik değişikliği olacaksa, bu ancak TMMOB Jeofizik Mühendisleri Odasına ya da Jeofizik Bilimcilerine danışarak verilebilir” açıklamasında bulundu.

Fay Yasası geliyor: 18 şehirde 100 bin bina taşınacak!

Doğal afetlere karşı Fay Yasası getiriliyor. Fay yasası ile birlikte fay hatları üzerinde inşa edilen binaların dönüştürülmesi ve daha güvenli bölgelere taşınması amaçlanıyor. Buna göre; 18 ilde 100 bin binanın taşınması öngörülüyor. İşte Fay Yasası'nın detayları...

Fay yasasının ayrıntıları ortaya çıktı! Dere yatağındaki yapılar yıkılacak!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun açıkladığı 'Fay yasası'na ilişkin ayrıntılar ortaya çıktı. Giresun'daki sel felaketinden sonra gündeme gelen doğal afet yasası çalışmaları başladı...

Fay yasası çıkarılsın! Deprem kredi fonu oluşturulsun!

EGE-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, fay yasasının çıkarılması önerisinde bulundu. Aslan, ''Gerçek bir kentsel dönüşüm uygulamasına geçilmelidir. Bunun için deprem kredi fonu oluşturulmalıdır'' diye konuştu.

İzmir'in 2.5 yıllık deprem çalışması tamam: Yeni fay hattı tespit edildi!

Doç. Dr. Ökmen Sümer, 30 Ekim 2020 tarihindeki Sisam Depremi'nden en çok etkilenen Bornova Havzası'nda birçok üniversiteden bilim insanın katılımıyla 2,5 senedir sürdürülen çalışmalarla ilgili bilgi verdi ve yeni fay hattına dikkat çekti. İşte o açıklama...

Fay hattı üzerindeki iller tek tek açıklandı! JMO'dan uyarı: Acilen fay yasası çıkarılmalı!

Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanı Hüseyin Alan, fay hattı üzerinde yer alan şehirleri tek tek açıkladı ve yapılması gerekenleri paylaştı. İşte o açıklama...

Fay yasası yeniden gündemde! Uzman isimler peş peşe açıkladı: Buralardaki binalar ayakta kalamaz! 

Fay yasası, bilim insanlarını ikiye böldü. Peki fay yasası çıkarılmalı mı? Uzmanlar neler diyor? 

Fay yasası ne demek? Fay yasası nasıl uygulanacak?

Kahramanmaraş merkezli geçtiğimiz günlerde meydana gelen ve 11 ili derinden etkileyen depremin ardından, fay yasası yeniden gündeme geldi. İşte detaylar!

Fay Yasası çağrısı! “Gözlerimle gördüm!” diyen ünlü jeologdan dehşet ifadeler!

Büyük deprem felaketinden sonra, yaşanan ihmalkarlık ve aymazlıkların nelere mal olduğu ortaya çıktı. Depremden hemen sonra bölgeye giden uzman bir isim, “Fayın üzerinde kalan tek bir bina yok. Fay, alçak, yüksek demeden hepsini parçalamış” diyerek, üç ilçeyi tek tek saydı ve felakete nasıl davetiye

Müzeyyen Şevkin'den fay yasası tepkisi!

CHP Adana Milletvekili ve Deprem Araştırma Komisyonu Üyesi Dr. Müzeyyen Şevkin fay yasasına ilişkin açıklamalarda bulundu. Dikkat çeken değerlendirmelerde bulunan Şevkin, Türkiye'nin deprem riskine dikkat çekti.

Türkiye'de 2000'den önce yapılan yapılar zor ayakta duruyor!

Ankara Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gürol Seyitoğlu, Türkiye’de depremlere karşı alınacak önlemlerin başında Fay Yasası’nın geldiğine dikkat çekti. ODTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Haluk Sucuoğlu, yapı stokuna dikkat çekti.

Fay Yasası için geri sayım başladı: Kat sınırlaması gelecek!

2020'de çalışmalarına başlanan Fay Yasası'nda sona gelindi. Bu ayın ortalarında bakanlığa teslim edilmesi planlanan taslak metnin İzmir'de açıklanması bekleniyor. İnşaatlar için standartlar getirilecekken, fay hatlarının geçtiği bölgelerde yapılacak yapılar için kar sınırlaması gündemde.

Müzeyyen Şevkin'den fay yasası ve deprem önlemleri açıklaması!

"Yapı denetimlerinin, zemin etütlerinin mutlaka kontrol edilmesi; zemin temel yapı tasarımının çok iyi irdelenmesi gerekiyor" diyen CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, 36 milyar dolarlık deprem parasıyla birlikte ‘İmar Affı’ için 23.5 milyar TL para toplandığını belirtti...

Afet riskini azaltacak planlar devreye alınmalı!

Deprem ülkesi olan Türkiye’de tam bir sene önce Elazığ depremi 41 vatandaşın ölümüne neden oldu. Prof. Dr. Sözbilir, 'Fay yasası' kapsamında yakın gelecekte kırılması beklenen faylar üzerinde belli değerlendirmelerin yapılması gerektiğini söyledi.

Fay yasası: Yapılaşma olmayacak yerler nasıl belirlenecek?

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Sözbilir, depremzedeler için konut yapılacak rezerv alan zemininin sağlam olduğuna, aksi iddiaların gerçeği yansıtmadığına dikkat çekti. Sözbilir, fay yasasına ilişkin de açıklamalarda bulundu.

'Fay yasası'nın deprem yıkımlarına çare gösterilmesi doğru değil!

JMO, fay yasasının yıkımlara çare gösterilmesinin doğru olmadığını belirtti ve “Depreme ilişkin yasa ya da yönetmelik değişikliği olacaksa, bu ancak TMMOB Jeofizik Mühendisleri Odasına ya da Jeofizik Bilimcilerine danışarak verilebilir” açıklamasında bulundu.

Müzeyyen Şevkin: 500 bin insan risk altında!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili, TBMM Deprem Araştırma Komisyonu Üyesi, Jeoloji Yüksek Mühendisi Dr. Müzeyyen Şevkin, 18 il, 82 ilçe, 502 köy ve mahallenin doğrudan 5 ve üzeri deprem üretecek fay hatları üzerinde bulunması sebebiyle ‘Fay Yasası’nın çıkması gerektiğini belirtti.

Fay yasası 2020 Haberi

Fay yasası 2020

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İzmir'de yapılacak deprem konutları için belirlenen alanın aktif fay hattı üzerinde bulunduğu iddialarının asılsız olduğunu açıklamıştı. 

TRT Haber'de yer alan habere göre; Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) Müdürü ve Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Sözbilir, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

"Bornova fayının burada yarattığı herhangi bir tehlike yok"

Bölgenin zemininin oldukça sağlam olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Sözbilir, "Bornova'nın kuzeyindeki kısımda rezerv alanının olduğu kesimlerde ve Şehir Hastanesi'nin olduğu yerde faylar, diri faylar sınıfı olarak değerlendirilen faylar değil. Buralarda yapılanma doğru. Hastanenin olduğu kesimler kuzey kesimleri. Evka- 4, Atatürk Mahallesi, bunlar İzmir'in en sağlam yerleri. Dolayısıyla Bornova fayının burada yarattığı herhangi bir tehlike yok" diye konuştu. 

"Bunlar, deprem üretme olasılığı...