30 / 04 / 2024

Fay Yasası nedir

Fay Yasası nedir

2020'de çalışmalarına başlanan Fay Yasası'nda sona gelindi. Bu ayın ortalarında bakanlığa teslim edilmesi planlanan taslak metnin İzmir'de açıklanması bekleniyor. İnşaatlar için standartlar getirilecekken, fay hatlarının geçtiği bölgelerde yapılacak yapılar için kar sınırlaması gündemde.

Fay yasası: Yapılaşma olmayacak yerler nasıl belirlenecek?

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Sözbilir, depremzedeler için konut yapılacak rezerv alan zemininin sağlam olduğuna, aksi iddiaların gerçeği yansıtmadığına dikkat çekti. Sözbilir, fay yasasına ilişkin de açıklamalarda bulundu.

'Fay yasası'nın deprem yıkımlarına çare gösterilmesi doğru değil!

JMO, fay yasasının yıkımlara çare gösterilmesinin doğru olmadığını belirtti ve “Depreme ilişkin yasa ya da yönetmelik değişikliği olacaksa, bu ancak TMMOB Jeofizik Mühendisleri Odasına ya da Jeofizik Bilimcilerine danışarak verilebilir” açıklamasında bulundu.

Müzeyyen Şevkin: 500 bin insan risk altında!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili, TBMM Deprem Araştırma Komisyonu Üyesi, Jeoloji Yüksek Mühendisi Dr. Müzeyyen Şevkin, 18 il, 82 ilçe, 502 köy ve mahallenin doğrudan 5 ve üzeri deprem üretecek fay hatları üzerinde bulunması sebebiyle ‘Fay Yasası’nın çıkması gerektiğini belirtti.

Fay yasası geliyor! İşte detaylar!

Elazığ depreminden sonra çalışmalara hız verilen fay yasasında yeni gelişmeler yaşanıyor. Önümüzdeki günlerde şekillenecek olan fay yasası ile fay üstüne yapılan binalar konusunda önemli adımlar atılacak.

Fay Yasası geliyor: 18 şehirde 100 bin bina taşınacak!

Doğal afetlere karşı Fay Yasası getiriliyor. Fay yasası ile birlikte fay hatları üzerinde inşa edilen binaların dönüştürülmesi ve daha güvenli bölgelere taşınması amaçlanıyor. Buna göre; 18 ilde 100 bin binanın taşınması öngörülüyor. İşte Fay Yasası'nın detayları...

Fay yasasının ayrıntıları ortaya çıktı! Dere yatağındaki yapılar yıkılacak!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun açıkladığı 'Fay yasası'na ilişkin ayrıntılar ortaya çıktı. Giresun'daki sel felaketinden sonra gündeme gelen doğal afet yasası çalışmaları başladı...

Fay Yasası çıkması konusunda çalışma ekibi oluşturduk!

İstanbul Afet Koordinasyon ve Değerlendirme Toplantısı'nda konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu "Türkiye'de bir Fay Yasası çıkması zaruretini hep beraber değerlendirdik ve bu konuda bir çalışma ekibi oluşturduk." dedi.

Fay hattı üzerindeki iller tek tek açıklandı! JMO'dan uyarı: Acilen fay yasası çıkarılmalı!

Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanı Hüseyin Alan, fay hattı üzerinde yer alan şehirleri tek tek açıkladı ve yapılması gerekenleri paylaştı. İşte o açıklama...

Rezerv alan nedir? 'Kentsel Dönüşüm Kanunu' rezerv yapı alanı tanımını değiştirdi mi?

Yeni Kentsel Dönüşüm Yasası'na ilişkin tartışmalar devam ediyor. Özellikle Hatay Defne'nin rezerv alanı ilan edilmesinin ardından "Rezerv alan nedir?" sorusu soruluyor. Rezerv alan nedir? 'Kentsel Dönüşüm Kanunu' rezerv yapı alanı tanımını değiştirdi mi?

Fay yasası yeniden gündemde! Uzman isimler peş peşe açıkladı: Buralardaki binalar ayakta kalamaz! 

Fay yasası, bilim insanlarını ikiye böldü. Peki fay yasası çıkarılmalı mı? Uzmanlar neler diyor? 

Fay yasası ne demek? Fay yasası nasıl uygulanacak?

Kahramanmaraş merkezli geçtiğimiz günlerde meydana gelen ve 11 ili derinden etkileyen depremin ardından, fay yasası yeniden gündeme geldi. İşte detaylar!

SSK ve BAĞ-KUR emeklilerine 6.700 TL iyileştirme! İşte intibak yasasında son durum…

Aynı prim günü ve yılla emekli olmalarına rağmen diğerlerine göre düşük maaş alan emeklilere yönelik çıkarılacak intibak yasasıyla SSK ve BAĞ-KUR emeklilerinin maaşlarında 6.700 TL’ye varan iyileştirme konuşuluyor.  Peki intibak nedir? İntibak zammı maaşlara kaç lira yansır?

Fay Yasası çağrısı! “Gözlerimle gördüm!” diyen ünlü jeologdan dehşet ifadeler!

Büyük deprem felaketinden sonra, yaşanan ihmalkarlık ve aymazlıkların nelere mal olduğu ortaya çıktı. Depremden hemen sonra bölgeye giden uzman bir isim, “Fayın üzerinde kalan tek bir bina yok. Fay, alçak, yüksek demeden hepsini parçalamış” diyerek, üç ilçeyi tek tek saydı ve felakete nasıl davetiye

İntibak yasası için kollar sıvandı! Maaşı düşük emekliye 1.300 TL ek zam gelebilir!

Sosyal güvenlik ve çalışma hayatına yönelik adaletsizlikleri gidermek için kolları sıvayan hükümetin EYT’den sonra maaşı düşük kalan emekliler için  intibak yasası çıkarma hazırlığında olduğu belirtiliyor.  Peki intibak nedir? Daha önce nasıl çıkarıldı? Kimler faydalanacak?

EYT son durum nedir? EYT çıkacak mı, yeni gelişme var mı?

Emeklilikte yaşa takılanların heyecanla beklediği EYT yasasına dair güncel gelişmeler yakından takip ediliyor. Seçim öncesi yeniden gündeme gelen konuya dair araştırmalar ise güncel olarak yapılıyor. Peki, EYT ne zaman çıkacak? EYT son durum nedir? İşte tüm detaylar...

2B arazi nedir? 2B yasası çıktı mı?

2b arazilerdeki "2b" ifadesi 6831 Sayılı Orman Kanunu'nun 2. maddesinin B bendi için kullanılan bir açıklama olarak biliniyor. Peki, 2B arazi nedir? 2B yasası çıktı mı? İşte tüm merak edilenler..

Müzeyyen Şevkin'den fay yasası tepkisi!

CHP Adana Milletvekili ve Deprem Araştırma Komisyonu Üyesi Dr. Müzeyyen Şevkin fay yasasına ilişkin açıklamalarda bulundu. Dikkat çeken değerlendirmelerde bulunan Şevkin, Türkiye'nin deprem riskine dikkat çekti.

Türkiye'de 2000'den önce yapılan yapılar zor ayakta duruyor!

Ankara Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gürol Seyitoğlu, Türkiye’de depremlere karşı alınacak önlemlerin başında Fay Yasası’nın geldiğine dikkat çekti. ODTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Haluk Sucuoğlu, yapı stokuna dikkat çekti.

Fay Yasası için geri sayım başladı: Kat sınırlaması gelecek!

2020'de çalışmalarına başlanan Fay Yasası'nda sona gelindi. Bu ayın ortalarında bakanlığa teslim edilmesi planlanan taslak metnin İzmir'de açıklanması bekleniyor. İnşaatlar için standartlar getirilecekken, fay hatlarının geçtiği bölgelerde yapılacak yapılar için kar sınırlaması gündemde.

Müzeyyen Şevkin'den fay yasası ve deprem önlemleri açıklaması!

"Yapı denetimlerinin, zemin etütlerinin mutlaka kontrol edilmesi; zemin temel yapı tasarımının çok iyi irdelenmesi gerekiyor" diyen CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, 36 milyar dolarlık deprem parasıyla birlikte ‘İmar Affı’ için 23.5 milyar TL para toplandığını belirtti...

Fay Yasası nedir Haberi

Fay Yasası nedir

Geçtiğimiz yıl ocak ayında Elazığ'da yaşanan ve 41 kişinin yaşamını yitirmesine neden olan Sivrice merkezli 6.8 büyüklüğündeki deprem sonrası çalışmaları hızlandırılan Fay Yasası'nda sona gelindi. 

Ege Denizi'nde dün peş peşe yaşanan beş deprem ile deprem gerçeği bir kez daha ündeme gelirken İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan çok sayıda toplantı ve görüşme sonrası beklenen Fay Yasası'nın taslak metninde de sona yaklaşıldı. Yeni Şafak'tan Kenan Biter'in haberine göre; yasanın taslak metninin yazım aşamasında olan ve konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deprem Araştırma ve Uygulama Merkez (DAUM) Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir, yasanın taslak metninin sona gelindiğini ve bu ayın ortasında tamamlanarak Mart'ın ilk haftasında İzmir'de kamuoyuna açıklanmasının beklendiğini dile getirdi. 

10 GÜNDE BİR TOPLANTI

İçişleri Bakanlığı tarafından AFAD koordinasyonunda hazırlanan...