30 / 04 / 2024

fed faiz toplantısı

fed faiz toplantısı

ABD Merkez Bankası (Fed), politika faizini 75 baz puan artırarak yüzde 1,50-1,75 aralığına yükseltti. Fed, faiz artıracağının sinyalini de verirken 28 yılın en yüksek faiz artışını gerçekleştirmiş oldu. Fed, en son 1994 yılında sert faiz artışı gerçekleştirmişti.

Fed faiz oranını değiştirmedi!

ABD Merkez Bankası (Fed), politika faizini değiştirmeyerek yüzde 0-0,25 aralığında sabit bıraktı.

Fed faiz oranını sabit tuttu!

ABD Merkez Bankası (Fed), politika faizini değiştirmeyerek yüzde 0-0,25 aralığında sabit bıraktı.

Fed faiz oranını sabit tuttu!

ABD Merkez Bankası (Fed), beklentiler dahilinde politika faizini değiştirmeyerek 0-0,25 aralığında sabit bıraktı.

Fed faiz indirimlerine ne zaman başlayacak? İbre mayıs 2024’ü gösteriyor!

Piyasalar hareketli bir haftayı geride bırakırken, Fed’in para politikasında sıkı duruşa devam etmesi bekleniyor. Fed’in mayıs 2024 tarihinden itibaren faiz indirimlerine başlayacağı tahmin ediliyor.

Küresel piyasalar fed’in güvercin mesajlarıyla primlendi!

Fed tutanaklarına göre yetkililer son faiz toplantısında para politikasının bir süre daha kısıtlayıcı kalması gerektiğini vurgularken, risklerin ise daha dengeli hale geldiğini belirttiler. Tutanaklarla birlikte Fed yetkililerinden de olumlu açıklamalar geldi.

SON DAKİKA! Fed faiz kararını açıkladı!

Geçen ay faiz artırımlarına ara veren Fed temmuz ayı toplantısında politika faizini beklentiler doğrultusunda 25 baz puan artırdı. Faizler böylece 2022 yılından beri 11’nci defa artırıldı ve 22 yılın en yüksek seviyesine yükseldi. İşte detaylar...

Fed faiz artışına son verecek mi? İşte piyasalardaki hakim görüş!

ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz artışı sona erebilir. Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin birçoğu, Fed’in kalıcı enflasyona karşın, gelecek hafta yapacağı toplantıda faiz artış serisine 15 ay sonra son vereceğini tahmin ediyor.

Merkez Bankası faiz kararı Haziran 2023 ne zaman açıklanacak? TCMB PPK toplantısı hangi gün? İşte TCMB toplantı tarihi

Hazira ayının gelmesiyle birlikte Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) faiz kararı, gündemden düşmüyor. Piyasalar heyecanla Merkez Bnakası faiz kararını bekliyor. Merkez Bankası faiz kararı Haziran 2023 ne zaman açıklanacak? TCMB PPK toplantısı hangi gün? İşte TCMB toplantı tarihi...

Fed faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak? Fed'in faiz kararı ne olacak?

ABD Merkez Bankası (FED) faiz kararı toplantısı piyasalar tarafından merak ediliyor. Peki Fed faiz kararı ne zaman saat kaçta açıklanacak?

Fed faiz kararı sonrası altın fiyatları yükselmeye devam eder mi? Piyasaların gözü bu haberde! 

Piyasaların gözü  ABD Merkez Bankası'nın (Fed) yarın açıklayacağı para politikası kararları ve Fed Başkanı Jerome Powell'ın toplantı sonrası yapacağı açıklamalarda. Peki Fed faiz kararı sonrası altın fiyatları yükselmeye devam eder mi? 

Mayıs ayı Fed faiz kararı ne zaman saat kaçta açıklanacak? Fed faiz kararı ne zaman belli olacak?

Amerika Merkez Bankası (Fed) faiz kararı binlerce kişi tarafındna yakından takip ediliyor. Geçtiğimiz politika faizini 25 baz olarak açıklana Fed'in mayı ayı faiz kararı ne zaman saat kaçta belli olacak? İşte Fed Mayıs toplantı tarihi...

Piyasaların gözü kulağı FED’de… Faiz kararı ne olacak?

Bankacılık krizi ABD’den Avrupa’ya doğru genişlerken, ABD Merkez Bankası’nın (FED ) Mart ayı faiz toplantısı sonrası yapacağı açıklamalar, uluslararası piyasalar tarafından dikkatle takip ediliyor. Peki FED, faiz konusunda nasıl bir karar verecek?

Altının gözü Fed'e çevrildi! Altın fiyatları ne olacak?

Altın fiyatları Fed faiz toplantısı öncesi 2 bin doların altında işlem görüyor. Fedin bugünkü faşz kararı sonrasında altı fiyatları ne olacak?

Piyasalarda son durum ne? Fed toplantısı öncesi dolar, altın ve euro fiyatları ne oldu?

Piyasalar bugün başlayacak ABD Merkez Bankası Fed’in toplantılarına kilitlenmiş durumda. İki gün sürecek toplantılardan çıkacak kararlar öncesi piyasalarda nasıl bir seyir hakim? Dolar ve euroda ilk fiyatlar ne oldu? İşte yanıtları…

Şubat ayı Merkez Bankası faiz kararları açıklandı mı? Herkes Para Politikası Kurumu toplantısını bekliyor

Merakla beklenen Para Politikası Kurumu toplantısı vatandaşlar tarafından araştırılan konuların başında gelirken tarihle alakalı netleşmeler başladı. 

Son dakika açıklaması! Fed faiz artırırsa altın bu rakamı görecek! Analistler net rakamı açıkladı! Aklınız çıkacak

Altın fiyatları uzun süredir hareketli grafik sergileyerek, yatırımcıların gündeminde yer alırken bugün piyasaların gözü Amerika Merkez Bankası (FED) faiz kararın çevrildi. Fed'in faiz kararı sonrası altın fiyatlarının ne olacağı merak edilirken analistler rakam verdi.

fed faiz toplantısı Haberi

fed faiz toplantısı

ABD Merkez Bankası (Fed), politika faizini 75 baz puan artışla yüzde 1,50-1,75 aralığına yükseltti.

FED'in faiz kararını açıklamasının ardından dolar 17,28 lira seviyesine yükseldi.

Fed'den yapılan açıklamada, faiz oranının artırılması kararının 1'e karşı 10 oyla alındığı, Kansas City Fed Başkanı Esther George'un 50 baz puan artırılması yönünde oy kullandığı aktarıldı.

Federal Açık Piyasa Komitesinin (FOMC) maksimum istihdam ve uzun vadede yüzde 2 enflasyon elde etmeyi amaçladığı vurgulanan açıklamada, bu hedeflerin desteklenmesi için federal fon oranının yüzde 1,50-1,75 aralığına yükseltilmesine karar verildiği ve devam eden artışların uygun olacağının tahmin edildiği bildirildi.

Bankanın haziran toplantısında kararlaştırdığı 75 baz puanlık artış 1994’ten bu yana tek seferde gerçekleştirilen en hızlı faiz artışı oldu.

 

FED ENFLASYON NEDENİYLE FAİZ ARTRMAYA DEVAM EDİYOR

ABD'de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının ardından hızlı ekonomik toparlanmayla gelen yüksek...