06 / 05 / 2024

Fed parasal genişleme

Fed parasal genişleme

ABD Merkez Bankası (Fed) tahvil alım programını beklendiği üzere sonlandırırken, politika faiz oranını " kayda değer bir sür e" daha mevcut seviyesinde koruma kararı aldı.

Fed'den küresel piyasalara uyarı: Jeopolitik durum geniş çaplı etki yapabilir!

ABD Merkez Bankası (Fed), küresel jeopolitik gerilimlerin kötüleşmesinin küresel piyasaları geniş çapta olumsuz etkileyebileceğini bildirdi ve “Dünya çapında enflasyon artabilir” ifadesini kullandı.

Küresel piyasalarda negatif seyir hakim! Avrupa borsalarında düşüş yaşandı!

Küresel piyasalar, ABD enflasyon verilerinin beklentilerin üzerinde çıkması, ABD Merkez Bankası'nın gelecek dönem politikalarındaki belirsizliğin artması ve İsrail-Filistin çatışmasının genişleme endişeleriyle negatif seyrediyor.

Türk Telekom en az ilkokul mezunu personel ve işçi alımı başvurusu açıldı; İşte başvuru şartları

Türkiye'nin önde gelen telekomünikasyon şirketi Türk Telekom, genişleme ve güçlendirme hedefleri doğrultusunda en az ilkokul mezunu personel ve işçi alımı başvurularını başlattı. 14 bin TL maaşla işe alımlar başlıyor. İşte başvuru şartları...

Piyasaların gözü kulağı FED’de… Faiz kararı ne olacak?

Bankacılık krizi ABD’den Avrupa’ya doğru genişlerken, ABD Merkez Bankası’nın (FED ) Mart ayı faiz toplantısı sonrası yapacağı açıklamalar, uluslararası piyasalar tarafından dikkatle takip ediliyor. Peki FED, faiz konusunda nasıl bir karar verecek?

Dijital dönüşüm, enflasyon ve parasal genişlemenin bir sonucu!

Boğaziçi Zirvesi'ne katılan ekonomistler, finansal işlemlerde dijital dönüşümün artmasına katkıda bulunan faktörler arasında küresel enflasyon ve para birimi genişlemesi olduğunu söyledi.

Japon Yeni’nden kayıp üstüne kayıp! Tarih yazılıyor!

Japonya Merkez Bankası, ABD dolarının karşısında Japon Yeninin değer kaybını devam ettirmesine rağmen parasal genişleme politikasının süreceği sinyalini yansıttı. İşte detaylar…

Avrupa Merkez Bankası Başkanı'ndan euroyu güçlendirecek açıklama

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde, faizin artırılmasının, yüksek enflasyonun dizginlenmesi için en güçlü silah olduğunu belirterek, piyasalardaki parasal genişlemenin tersine çevrilmesi için görüşmelerin sürdürüldüğünü söyledi,

Küresel konut piyasası normale dönüyor, peki Türkiye’de durum ne?

Parasal genişleme ortamında düşük faizli konut kredileri sebebiyle şişen küresel gayrimenkul piyasası, merkez bankalarının yüksek enflasyon karşısında para musluğunu kısmaya başlaması ile soğumaya başladı. Peki, bu durum Türkiye'ye yansıyacak mı? İşte konut sektöründe son durum...

FED Kararıyla Bitcoin zincire vurulacak! Kriptolar sert zemine çakılacak!

Bitcoin (BTC), Amerika Merkez Bankası (FED) tarafından günün ilerleyen saatlerinde geniş çapta beklenen faiz artırımı öncesinde Çarşamba günü daha da azaldı. Peki, önümüzdeki günlerde neler olabilir? İşte detaylar...

Fed'den Mart'ta 50 baz puan artış beklemiyor

Rusya'nın Ukrayna arasındaki savaşın parasal sıkılaşma görünümüyle ilgili endişeler oluşturmasından sonra piyasa aktörleri Fed'in Mart ayında 25 baz puanı aşan bir faiz artışı yapmasına olmaz gözüyle bakıyor.

Radisson Hotel Group 250'yi aşkın otel anlaşması yaptı!

Dünyanın lider otel gruplarından Radisson Hotel Group, 2021’de EMEA bölgesinde 50'yi aşkın otel imzasına ve 30'a yakın açılışa ulaşarak EMEA portföyünde önemli genişleme adımlarıyla başarılı bir üçüncü çeyreğe imza attı.

Yüksek faiz oranları inşaat sektörünü olumsuz etkiliyor!

Yüksek faiz oranlarıyla ilgili açıklama yapan Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Işık, “Ekonomideki genişleme göstergelerine rağmen inşaatın görece geri kalmasının temel nedeni, yüksek faiz olarak görülebilir" dedi.

Antalyalı vatandaşlar arazilerini OSB'ye devretti!

Antalya OSB'nin 43 hektar daha büyümesini sağlayacak 5'inci genişleme alanında arazisi bulunan vatandaşlar, tapularını OSB'ye devretti. 

Fed parasal genişleme Haberi

Fed parasal genişleme


ABD Merkez Bankası (Fed) tahvil alım programını beklendiği üzere sonlandırırken, politika faiz oranını "kayda değer bir süre" daha mevcut seviyesinde koruma kararı aldı.  


Fed'in para politikalarını belirleyen Federal Açık Piyasa Komitesinin (FOMC) dün başlayan ve bugün sona eren ekim ayı toplantısının sonuç bildirisi yayımlandı. Bildiride, Komite üyelerinin Eylül 2012'de başlayan 3. Parasal Genişleme Programı'nı bu ay sonlandırmasına ve politika faiz oranının 'kayda değer bir süre' daha yüzde 0 ile 0,25 aralığında tutulmasına karar verdiği belirtildi.  


ABD ekonomisinin ölçülü bir büyüme gösterdiği ifade edilen bildiride, işgücü piyasasının da güçlü istihdam artışı ve düşen işsizlik oranıyla biraz daha iyileştiği vurgulandı. Bildiride, ayrıca hanehalkı harcamalarında ılımlı artış gözlendiği ortaya koyulurken, konut sektöründeki toparlanmanın zayıf şekilde devam ettiği kaydedildi.  


Öte yandan, FOMC üyeleri,...