29 / 04 / 2024

FED tahvil

FED tahvil

FED tahvil alımını 25 milyar dolara indirdi. ABD Merkez Bankası, ekim ayında sonlandırmayı planladığı aylık tahvil alımlarını 10 milyar dolar daha azaltarak 25 milyar dolara düşürdü.

Fed’in faiz kararı küresel piyasalarda olumlu bir hava estirdi!

Faizleri sabit bırakan Fed, finansal koşullardaki sıkılaşmaya ve tahvil getirilerindeki yükselişin faiz artırma ihtiyacını azalttığına dikkat çekti. Fed Başkanı Powell’ın sıkılaştırmada çok yol kat ettiklerini söylemesinin ardından borsa ve tahviller yükseldi. 

Küresel piyasalar Fed’in güvercin mesajlarıyla rahatladı!

Fed Başkan Yardımcısı Philip Jefferson, artan tahvil getirilerini politika kararlarını verirken dikkate alacaklarını açıkladı. Fed’in faizde durma sinyali vermesi ile risk iştahı artarken hisse senetleri yükseliyor.

Küresel piyasalarda şahin Fed'in yankıları devam ediyor! Piyasalarda neler oluyor hemen bakın!

Fed toplantısının ardından para politikasına ilişkin beklentiler ve yumuşak iniş sayesinde çok hızlı bir gevşeme beklenmemesi, ABD bütçe açığı ve enflasyon endişeleri ABD tahvil getirilerini 10 yıldan uzun bir sürenin zirvesine çıkardı.

Fed yetkilisi Bowman'dan şahin çıkış! ABD tahvil piyasasında rekor büyüme!

Fed yönetim kurulu üyelerinden Michelle Bowman daha fazla faiz artışına ihtiyaç olabileceği sinyalini verdi. ABD tahvil piyasası ise Temmuz ayında 25 trilyon dolarla rekor düzeye ulaştı.

Altın fiyatlarına Fed baskısı!

Altın fiyatları, tahvil getirilerinin iki yılın en yüksek seviyesine çıkmasıyla düştü. Tahvil faizlerindeki bu yükselişte Fed'in daha hızlı sıkılaşacağı beklentileri ve politika yapıcıların açıklamaları etkili oldu.

Fed kararı Bitcoin'i nasıl etkiledi? 

ABD Merkez Bankası Fed'in faizi sabit bırakıp tahvil alımlarını 15 milyar dolar düşürmesi, kripto para piyasasında bir hareketlilik yaratmadı.

Moody's, FED'in bugün faiz oranlarını artırmasını bekliyor!

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'in açıklamasında, FED'in bugün ve yarın alacağı kararla faizleri 25 baz puan artırmasını bekleniyor.

Mehmet Şimşek: FED'in faiz artışı gelişen ülkeler için olumsuz!

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, ABD Merkez Bankasının (FED) faiz artırımı beklentisine ilişkin açıklamada bulundu. Şimşek; " Faiz artışı hızlanarak devam ederse,Türkiye gibi gelişmekte olan ülkeler için tabii ki olumsuz olur." diye konuştu.

JP Morgan, FED'den 3 kez faiz artırımı bekliyor!

JP Morgan, Fed'in çok yakın zamanda bir faiz artırımı yapmaya hazırlandığını savunarak, JP Morgan'ın ABD baş ekonomisti Michael Feroli; "Fed'in bu yıl yapacağı faiz artırımı sayısına ilişkin tahminimizi 2'den 3'e çıkarıyoruz." dedi.

FED Mart'ta faiz artırır!

UBS ekonomistleri, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) Mart'ta yapılacak toplantıda faiz oranlarını artıracağını beklediklerini belirttiler.

Lael Brainard: FED'in yakında faiz artırması uygun!

ABD Merkez Bankası Yönetim Kurulu Üyesi Lael Brainard, Fed'in yakında faiz artırmasını destekleyen mesajlar verdi ve faiz artırımı için gerekli koşulların oluştuğunu bildirdi.

FED'in faiz artırma olasılığı yüzde 80 oldu!

Fed yetkililerinin yaptığı son açıklamalar, mart ayında faizlerin artacağı beklentisini büyük ölçüde güçlendirirken, tablonun faiz artışına işaret etmesi doları güçlendirdi.

Fed'in faiz artırma ihtimali yükseldi!

ABD Merkez Bankası (Fed) New York Şubesi Başkanı William Dudley, ekonomi ve piyasalarının genel durumunu değerlendirdi. Dudley, Fed'in faiz artırma ihtimalinin çok güçlendiğini belirtti.

FED tahvil Haberi

FED tahvil

ABD Merkez Bankası (Fed), ekim ayında sonlandırmayı planladığı aylık tahvil alımlarını 10 milyar dolar daha azaltarak 25 milyar dolara düşürdü. 


Fed, Federal Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) dün başlayan ve bugün tamamlanan temmuz ayı toplantısının kararlarını açıkladı. Buna göre Fed, ekonomiyi desteklemek ve faiz oranlarını düşük tutmak amacıyla başlattığı aylık tahvil alımlarını öngörüldüğü üzere 10 milyar dolar daha düşürerek 25 milyar dolara çekti. 


Gayri Safi Milli Hasıla'nın (GSMH) ikinci çeyrekte artmasını ve iş gücü piyasasındaki olumlu gelişmeleri ümit verici olarak nitelendiren komite üyeleri, buna rağmen iş kaynaklarından tam olarak istifade edilmediğine dikkati çekti. Konut sektöründeki iyileşmenin hala yavaş düzeyde seyrettiği, tüketici harcamalarının sınırlı olarak arttığı ifadelerine yer verilen toplantı bildirisinde, mali politikaların büyümeyi sınırladığı vurgulandı. Bildiride, enflasyonun Fed'in uzun dönemli hedefi olan...