18 / 05 / 2024

fek nedir

fek nedir

Bir diğer ifadeyle terkin etmek anlamına gelen fek ne demektir, fek etmek ne anlama geliyor, işte yanıtları...

Fek nedir?

Terkin etmek olarak da bilinen fek nedir, fek etmek ne anlama geliyor sorularının yanıtı haberimizde...

Fek yazısı nedir? Fek yazısı nasıl alınır?

Fek yazısı, önemli bir terim olarak karşımıza çıkıyor. Konut kredisi ve konut ipotek terimlerinden olan fek yazısının ne olduğunu bilmekte fayda var. Ev kredisi ve ipotekle ilgili olan bu kavramın ne olduğu merak edilir. Peki fek yazısı nedir, nereden, kaç günde ve nasıl alınır?

İpotek fekki nedir? Fek yazısı nasıl alınır?

İpotek fekki nedir? Fek yazısı nasıl alınır? Sorusu merak edilen konular arasında yer alıyor. İşte İpotek fekkine dair detaylar!

İpotek fek yazısı ücreti 2022 ne kadar?

İpotek fekki, üzerinde ipotek bulunan bir gayrimenkulün ipoteğinin kaldırılması işlemi olarak karşımıza çıkıyor. Peki, bu işlemin mali yönü nedir? İpotek fek yazısı ücreti 2022 ne kadar? İşte konu hakkında tüm detaylar...

İpotek fek yazısı kime verilir?

Konut kredisi kullanılan bankaya olan kredi borcunun ödenmesi halinde ipotek kaldırılarak ev şahıs adına tescil ediliyor. Bunun için de fek yazısı gerekli oluyor. Peki, fek yazısı nedir? İpotek fek yazısı kime verilir?

Konut kredisi fek yazısı nedir?

Fek yazısı ile konut kredisi kullanılan dolayısı ile tapu üzerinde ipotek bulunan taşınmaz malların üzerindeki ipotek kaldırılıyor. Peki, konut kredisi fek yazısı nedir? Konut kredisi fek yazısı örneği..

Fek yazısı talebi nasıl yapılır?

Taşınmaz mal üzerinde bulunan borcun ödendiğine ve söz konusu ipoteğin kaldırılmasına ilişkin olarak yazılan yazıya, fek yazısı deniliyor.Peki,fek yazısı talebi nasıl yapılır?Fek yazısının mali yönü nedir?

Banka ipotek fek yazısı nedir?

Kredi borcu biten gayrimenkuller için ipoteğin fek yazısı ile kaldırılması gerekiyor.Peki, banka ipotek fek yazısı nedir?Banka ipotek fek yazısı nasıl ve nereden alınır?

Fek yazısı nedir?

Gayrimenkuller üzerinde bulunan borcun ödendiğine ve söz konusu ipoteğin kaldırılmasına ilişkin olarak yazılan yazı, fek yazısı oluyor. Buna göre fek yazısı nedir? Fek yazısı nasıl yazılır?

Hasılat paylaşımı sözleşmesi nedir?

Hasılat paylaşımı sözleşmesi arsa sahibi ve müteahhitin karşılıklı anlaşması ile yapılıyor. Peki hasılat paylaşımı sözleşmesi nedir? İşte yanıtı...

Kaba inşaat nedir?

Kaba inşaat tanımının, yapacağınız sözleşmede mutlaka belirtilmesi gerekiyor. Peki kaba inşaat nedir, tamamlanıp tamamlanmadığı nasıl anlaşılır? İşte yanıtı...

Topraktan daire nedir?

Müteahhidin kendi payına düşen daireleri, inşaatı tamamlamadan 3. kişilere satmasına topraktan satış deniyor. Topraktan daire nedir? için tıklayın...

Ataşman defteri nedir?

'Ataşman defteri nedir?' ve 'Kim tarafından düzenlenir?' sorularının yanıtı bu haberde...

Muhdesat nedir?

Bir şahsa ait arazi üzerinde hak sahibi dışındaki kişiye ait olan yapı veya ağaç anlamına gelen muhdesat hakkında ayrıntılı bilgileri haberimizde bulacaksınız. 'Muhdesat nedir' , 'Muhdesat sahibinin hakları nelerdir?' için tıklayın...

fek nedir Haberi

fek nedir

Fek ne demektir?

Fek ne demektir, tanımı; Herhangi bit yerden herhangi bir kaydın silinmesi işlemine fek sözcüğünün karşılığı oluyor.


Fek ne demektir?

Terkin etmek olarak da bilinen fek etmek sözcük öbeğinin diğer karşılıkları ise şu şekilde özetlenebilir;

Kaldırma, bitirme, sona erdirme, ortadan kaldırma; bozma, feshetme, kesme, ayırma, koparma.


Bir örnek:

İpotek fek yazısı

Bir ipotek kaydının silinmesi için istenen belge, ipotel fek yazısıdır. Bu belirtke, kişinin gayrimenkulü üzerinde olan borcunu ödemesi sonucunda, tapu kütüğüne gayrimenkul üzerindeki tutu sınırlamasının son bulduğunu gösterir.



Işıl Seren...