10 / 05 / 2024

Fek yazısı tanımı

Fek yazısı tanımı

Gayrimenkuller üzerinde bulunan borcun ödendiğine ve söz konusu ipoteğin kaldırılmasına ilişkin olarak yazılan yazı, fek yazısı oluyor. Buna göre fek yazısı nedir? Fek yazısı nasıl yazılır?

Konut fiyat balonu söndü mü?

Yeniçağ gazetesi yazarı Esfender Korkmaz bugünkü yazısında son dönemlerde sık sık gündeme gelen konut balonunu kaleme aldı. Peki konut fiyat balonu söndü mü? İşte Esfender Korkmaz'ın o yazısı...

Fek yazısı nedir? Fek yazısı nasıl alınır?

Fek yazısı, önemli bir terim olarak karşımıza çıkıyor. Konut kredisi ve konut ipotek terimlerinden olan fek yazısının ne olduğunu bilmekte fayda var. Ev kredisi ve ipotekle ilgili olan bu kavramın ne olduğu merak edilir. Peki fek yazısı nedir, nereden, kaç günde ve nasıl alınır?

Tanım değişti çok sayıda şirket KOBİ statüsüne geçti!

Yüksek enflasyon nedeniyle bilançoları şişen ve KOBİ olmaktan çıkan şirketler, yeniden bu tanım içerisine alınırken bu kapsamda olmayan bir çok şirket de KOBİ unvanı kazandı. Gözler, bankaların kredi verme konusunda nasıl bir bilanço tanımı yapacağına çevrildi.

KOBİ yönetmeliği güncellendi: Tanım değişti, limitler yükseltildi

Türkiye'deki küçük ve orta büyüklükteki işletmelerin (KOBİ) tanımı, nitelikleri ve sınıflandırılması hakkında belirleyici bir adım atıldı. KOBİ'leri düzenleyen yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlanarak değiştirilerek yenilendi. 

Dolar için flaş açıklama. 14 Mayıs'tan sonra dolar bu kadar olacak

Dolara yatırım yapan vatandaşlar seçimden sonra doların hangi yöne doğru gideceğini merak ediyor. Dev yatırım bankası tarafından 14 Mayıs'tan sonra doların geleceği durum hakkında açıklama yapıldı.

Beyaz eşyada taksit sayısı artacak mı?

Sosyal konut hamlesinde tanınan kontenjanın tamamlayıcı olması için gençlere beyaz eşyada uzun taksit imkanı tanınması gerektiğini söyleyen BEYPER Başkanı Ali Yıldız, beyaz eşya taksitlerinin 12- 24 aya çıkarılmasını istedi. Peki taksit sayısı artacak mı? Beyaz eşyada taksit sayısı şu an kaç?

İpotek fekki nedir? Fek yazısı nasıl alınır?

İpotek fekki nedir? Fek yazısı nasıl alınır? Sorusu merak edilen konular arasında yer alıyor. İşte İpotek fekkine dair detaylar!

İpotek fek yazısı nasıl alınır? İpotek fekki için gerekli belgeler neler?

Evini konut kredisi kullanarak alanların merak ettiği konulardan biri de fek yazısı oluyor. Peki, İpotek fek yazısı nasıl alınır? İpotek fekki için gerekli belgeler neler? İşte tüm detaylar...

İpotek fek yazısı ücreti 2022 ne kadar?

İpotek fekki, üzerinde ipotek bulunan bir gayrimenkulün ipoteğinin kaldırılması işlemi olarak karşımıza çıkıyor. Peki, bu işlemin mali yönü nedir? İpotek fek yazısı ücreti 2022 ne kadar? İşte konu hakkında tüm detaylar...

McDonald's'tan 'Çok gizli' 15 Temmuz şifresi: Kamuda görevli üst düzey yetkilli isim açıkladı

Dünayanın en büyük fast food yemek zincirlerinden birine sahip olan Mc Donald's'tan ilginç bir adım geldi. Şirketin aldığı karar gündeme bomba gibi düşecek. Kamuda çalışan üst düzey bir görevli "Çok gizli bilgi" diyerek sızıntıyı yaptı. Eğer bu iddia doğruysa...

Fek yazısı harcı alınıyor mu, ne kadar?

Konut kredisi alan kişiler kredi borcunu tamamen ödediğinde evin üzerindeki ipoteğin kaldırılması için banka tarafından fek yazısı alıyor. Peki, fek yazısı harcı alınıyor mu, ne kadar?

Yurt diye inşa edilen evler el altından mı satılıyor?

Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından Fatih Çekirge bugünkü köşe yazısında müteahhitler inşa ettikleri yurt diye inşa ettikleri evleri el altından satmaya çalıştıklarını kaleme aldı.

Yabancıya konut satışı için sınırlama talebi!

Sözcü Gazetesi köşe yazarlarından Ege Cansen bugün kaleme aldığı "Müteahhit grevi" yazısında  müteahhitlerin grevini kaleme aldı.

Fek yazısı tanımı Haberi

Fek yazısı tanımı

Fek yazısı nedir?

Fek yazısı, bir kimsenin gayrimenkulü üzerindeki borcunun tamamını ödemesi ile ipoteğin kaldırılması için banka tarafından hazırlanan yazı olarak açıklanıyor. Bankalar tarafından hazırlanan yazılar gayrimenkul üzerindeki tutu sınırlamasının son bulduğunu gösteriyor.


Bu noktada, fek yazısı ücreti devreye giriyor. Yapılan hukuksal işlemler dolayısı ile banka krediyi kullanan kişiden bu işlemlerin masrafını talep edebiliyor. Ücretin miktarı ise, bankadan bankaya değişkenlik gösteriyor.


Yasal olmayan bu ücret, banka ile yapılan sözleşmede ipotek fek yazısı ücretinin tüketiciden alınması gerektiği ile ilgili bir maddenin bulunmaması halinde, ödeme yapmak zorunlu olmuyor. 


Ancak buna rağmen kredi kullanılan kuruluş sizden ipotek fek yazısı ücretini talep ediyorsa, tüketici mahkemesine başvurarak bu paranın ödenmeden ipotek fek yazısının tarafınıza verilmesini talep edebiliyorsunuz.



Fek yazısı örneği!





Işıl Seren...