29 / 04 / 2024

Fener semti

Fener semti

1998 yılında tarihi Fener ve Balat semtleri restore edilecekmiş. Fatih Belediyesi ve UNESCO tarafından ortaklaşa gerçekleşecek proje, 17 milyon dolara mal olacakmış ve Avrupa Birliği de 6 milyon dolarlık yardımda bulunacakmış.

1980 yılında Haliç'te bir mahalle kül olmuş!

1980 yılında Fener'de bir kimyevi madde deposunda başlayan yangını rüzgar ve evlerdeki tüpgazların patlaması korkunç hale getirmiş. Yangında 46 ev tamamen, 3 fabrika ve 50 ev kısmen yanmış.

Yüksek Fener İnşaat İthalat İhracat Limited Şirketi'nin merkez nakli yapıldı! 

Yüksek Fener İnşaat İthalat İhracat Limited Şirketi'nin merkez nakli gerçekleştirildi. Yüksek Fener İnşaat İthalat İhracat Limited Şirketi'nin merkezi Fatih'te yapıldı.

Konut yatırımcılarının yeni gözdesi Ankara'nın o semti oldu!

Konut yatırımlarının yeni gözdesi Ankara'nın Bağlıca semti oldu. Doğan Grup CEO’su Erdoğan Yıldırım konuyla ilgili önemli açıklamalar yaptı. İşte o açıklamalar...

Karabük Fener Cafe’ye yıkım kararı!

Karabük Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu, kentsel sit alanı içerisinde bulunan Fener Cafe’nin onaylı restorasyon projesine aykırı olarak inşa edilmesi nedeniyle yıkılması kararlaştırılan ancak yıkılmayan yapı sahipleri hakkında yasal işlem başlattı.

Silivri Fener Köyü nazım ve uygulama imar planı askıda!

Silivri Fener Köyü'nde Rüzgar Enerji Santraline İlişkin Hazırlanan 1/5000 ölçekli Nazım ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı askıya çıktı...

Fener İstanbul İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Fener İstanbul İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Beylikdüzü'nde 200 bin TL sermaye bedeli ile Obay Alyaqoby, Mohammed Al Jarah ve Nashwan Rajab Agha ortaklığında kuruldu. 

Bafra Fener Köprüsü açılış için gün sayıyor!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz Bafra ilçesinin iki yakasını birbirine bağlayacak olan Fener Köprüsü’nü inceledi.

Fener Kalamış Rezidans'ta son daireler!

Fener Kalamış Rezidans projesi, Çakıroğlu Yapı imzası taşıyor. Projede son dairelerin satışları devam ediyor.

Bakırköy'de Yeşilyurt Fener İskelesi yapılacak!

Bakırköy'e bağlı Yeşilyurt Mahallesi'nde kıyı kenar çizgisinin deniz tarafında bulunan alanda T şeklinde yapılacak dolgu projesi ile "Yeşilyurt Fener İskelesi" inşa edilecek..

Fener Group Gayrimenkul İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Fener Group Gayrimenkul İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi E. A. Hefni Musa Saleh ve A. A. Mobrouk Atya ortaklığında 100 bin TL sermaye ile bugün kuruldu.

İskenderun Fener Caddesi'ne asfalt!

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Fener Caddesinin sıcak asfalt ile kaplandığını belirtti.

Fener İskele, İnci Evleri ile gayrimenkul sektörüne giriş yaptı!

İskele sektöründeki 20 yıllık tecrübesine 2016 yılı itibarıyla gayrimenkulü de dahil eden Fener İskele, Görükle'de ilk konut projesi olan İnci Evleri'ni inşa ediyor.

Bababurnu Deniz Feneri, Google Map'e Fener Restoran olarak işlendi!

Antalya'nın denize en yakın noktasındaki tarihi Bababurnu Deniz Feneri'nin restoran ve turistik tesise çevrilmesine karşı hukuki mücadele yürütülürken, bölgenin Google Map'e de 'Fener Restoran' diye işlendiği ortaya çıktı.

Folkart Yapı İzmir Fener Burnu fiyat!

İzmir İl'i Çeşme İlçe'si Fener Burnu'nda yükselen projede daireler 1+1'den 4+1'e kadar değişiklik gösteriyor. Folkart Yapı İzmir Fener Burnu fiyat listesine göre daireler 306 bin Euro'dan başlıyor.

Fener semti Haberi

Fener semti



Tarih canlanacak


İstanbul'un en eski yerleşim yerleri olan Fener ve Balat'ın restore edilmesi için, Avrupa Birliği de 6 milyon dolarlık kaynak aktaracak


BEYHAN TOLAN


   İstanbul'un en eski yerleşim bölgelerinden olan Fener ve Balat'ın restorasyonu projesine Avrupa Birliği'nden de destek geldi. Fatih Belediyesi ve UNESCO tarafından ortaklaşa tamamlanması planlanan proje için AB, 6 milyon dolarlık (1.8 trilyon lira) yardım önerisi getirdi. 

   Projenin tanıtımı için dün bölgeye bir gezi düzenleyen Fatih Belediye Başkanı Saadettin Tantan, Avrupa Birliği'nin katkılarıyla Türkiye'de restore edilen ilk semtlerin Fener ve Balat olacağını kaydetti. Tantan, ilk etapta bölgedeki bin 200 binanın restore edileceğini söyledi. Restorasyonun, bölgenin...