06 / 05 / 2024

ferağ vermek ne demek

ferağ vermek ne demek

Tapu Sicil Müdürlükleri'nde yapılan ferağ verme işlemi, bir gayrimenkul üzeindeki sahiplik hakkının başkasına devredilmesini ifade ediyor. Ferağ nedir? için bu habere bakın...

5 milyon TL'lik evin kira getirisi 25 bin TL! Ev alıp kiraya vermek mantıklı mı?

Kira getirisinin sağladığı kazanç sık sık merak konusu oluyor. Evi olanlar ve ev alıp kiraya vermek isteyenler bu durumda ne kadar gelir elde edebileceklerini araştırıyor. Peki ev alıp kiraya vermek mantıklı mı? İşte sosyal medyada yorum yağmuruna tutulan o paylaşım...

Bydiz fön makinesi en uygun fiyata nerede satılıyor? Fiyatları ne kadar? 25 Mart 2023 fiyat listesi

Saçlarınıza şekil vermek artık sizin için sorun haline gelmeyecek. Saçlarınıza çektiğiniz fön ile herkesin gözü sizde olacak.  Peki Bydiz fön makinesi en uygun fiyata nerede satılıyor? Fiyatları ne kadar?

Johnson Saç Kurutma / Fön Makinesi  en uygun fiyata nerede satılıyor? Fiyatları ne kadar? 30 Ocak 2023 fiyat listesi

 Saçlarınıza şekil vermek yada kurutmak için fön makinesine mi ihtiyacınız var? Johnson tam size göre  Peki Johnson Saç Kurutma / Fön Makinesi en uygun  fiyata nerede satılıyor? Fiyatları ne kadar?

Marmara Üniversitesi Hastanesi'ne çocuk acil servisi inşa ediliyor!

Artan hasta yoğunluğunun ihtiyacına cevap vermek üzere Marmara Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne, Pendik Belediyesi'nin desteğinde yeni bir acil bölüm yapılıyor.

ÇED olumlu kararı ne demek?

Planlanan projeler veya gelişmeler için ÇED Yönetmeliğine göre EK-I de yer alan projeler hakkında "Çevresel Etki Değerlendirmesi Olumlu"kararını vermek Çevre Şehircilik Bakanlığına ait. Peki, ÇED olumlu kararı ne demek?

Kiracı depozitosu ne kadar?

Borçlar Kanunu gereğince, kiracılar taşınmaz mala taşınırken belli bir miktarda mal sahibine depozito vermek ile yükümlü oluyor. Peki, kiracının mal sahibine vermesi gereken kiracı depozitosu ne kadar?

Çerkezköy Forest City teslimleri ne zaman?

Saral Gayrimenkul tarafından hayata geçirilen Çerkezköy Forest City teslimleri ne zaman sorusuna ilk blokta yer alan daireler 2014 yılı Haziran ayı sonunda teslim edilecek cevabını vermek mümkün...

Önceden hazırlanmış kira beyanname sistemi hata veriyorsa ne yapılır?

Kira beyannamesini internet üzerinden vermek isteyen mükelleflerden bazıları sistemde sorun yaşayabiliyor. Peki, önceden hazırlanmış kira beyanname sistemi hata veriyorsa ne yapılır? Kira beyanname sistemi sorunları nelerdir?

Mal beyanı ne zaman yenilenir?

Görevine devam eden ve mal beyanı vermek ile yükümlü olan kamu çalışanlarının işi beyan vermek ile bitmiyor. Bu kişilerin belli dönemlerde beyanlarını yenilemeleri şart. Peki, mal beyanı ne zaman yenilenir...

Mal bildirimi ne zaman yapılır?

Gerçek ve tüzel kişilerin vermek ile yükümlü olduğu mal bildirimi ne zaman verilir? Mal bildirimi ne zaman yenilenir? Mal bildirimi nereye verilir? İşte 3628 sayılı kanun esasları...

Emlak vergisi bildirimi ne zaman verilir?

Yeni daire sahibi olan kimselerin belediye vermek ile yükümlü oldukları bildirim olan emlak vergisi bildiriminin belli bir süre içerisinde verilmesi gerekiyor. Peki, emlak vergisi bildirimi ne zaman verilir?

Gelir vergisi beyannamesi ne zaman verilir?

Kira geliri elde edenler, önceki dönemine ait beyana tabi gayrimenkul sermaye iradı gelirleri için vergi beyannamesini ne zaman vermek zorunda? Gelir vergisi beyannamesi ne zaman verilir?

Ferağ nedir?

Ferağ nedir? sorusu taşınır veya taşınmaz herhangi bir mal üzerindeki sahiplik hakkının başka birine devredilmesi olarak cevap buluyor. Ferağ verme işlemi mal sahibi olan kişinin tapu sicil müdürlüğüne gitmesi ile yapılıyor...

ferağ vermek ne demek Haberi

ferağ vermek ne demek


Resmi bir işlem olan ferağ, taşınır veya taşınmaz herhangi bir mal üzerindeki sahiplik hakkının başka birine devredilmesi anlamına geliyor. Bir ferağ verme işlemi, gayrimenkul sahibinin malı üzerindeki hakkı başkasına devretmek için Tapu Sicil Müdürlüğü'ne gitmesiyle yapılıyor. Mal sahibi müdürlükte hazırlanan resmi senedi imzalayarak, gayrimenkulü üzerindeki hakkı başkasına devrediyor. Ferağ verme işlemine ferağ takriri de deniyor. 


Ferağ İcbar Davası nedir? 

Ferağ icbar davaları ise taşınmazın sahibinin ferağ verme işleminden kaçması halinde, alacaklının bu mahkemeye başvurarak taşınmazın adına nakledilmesi durumunda açılabiliyor. 


İvasız ferağ nedir? 

İvasız ferağ işlemi de, taşınmaz malın elden çıkarılması sırasında herhangi maddî bir bedel söylenmeden veya bedelsiz olacağı açıkça belirtilerek yapılıyor. 


İvazlı Ferağ nedir? 

Taşınmaz malın elden çıkarılması sırasında para ya da mal yapılan ferağ işlemine deniyor. 


Kat karşılığı Ferağ vermek nedir?

Arsa sahibinin tapuda ferağ...