06 / 05 / 2024

Ferdi iskan zorunlu mu

Ferdi iskan zorunlu mu

İnşaat çalışmaları tamamlanmış olan binada dairelerde oturumun başlaması için iskandan sonra, ferdi iskan belgesinin alınması gerekiyor. Peki, ferdi iskan zorunlu mu?

İskan harcı bu yıl ne kadar oldu?

İskan ruhsatı hukuki olarak bir binanın oturulabilir olması için zorunlu bir belgedir. Bu belgeyi alabilmek için belirlenen harç bedelinin ödenmesi gerekiyor. Peki, iskan harcı bu yıl ne kadar oldu?

İskan olmazsa ne olur? İskan almak zorunlu mu?

İskan belgesi, bir binanın oturma izni olduğunun göstergesidir. İskan almamış bina ise yasal sürecini tamamlamamış demektir. Peki, İskan olmazsa ne olur? İskan almak zorunlu mudur? İşte tüm merak edilenler...

Pasaportu olmayan binaya iskan verilmeyecek!

2011 öncesi yapılmış binaların 2 Mayıs 2017 tarihine kadar, Enerji Kimlik Belgesi sahibi olması zorunlu hale getirildi. En az C Sınıfı belge almayan yapılara iskan verilmeyecek. Enerji Kimlik Belgesi, gayrimenkullerin kira ve satış fiyatlarını da etkileyecek.

Antalya'nın üç büyük merkezinde inşaat sektörü düşüş yaşıyor!

Göçün de etkisiyle son 10 yılda büyük bir ivme yakalayan inşaat sektöründe, yıllar sonra ilk kez büyümede ibre eksiye döndü. Bu düşüş ferdi iskan rakamlarına da yansıdı.

Ferdi iskan zorunlu mu?

İnşaat çalışmaları tamamlanmış olan binada dairelerde oturumun başlaması için iskandan sonra, ferdi iskan belgesinin alınması gerekiyor. Peki, ferdi iskan zorunlu mu?

Konut kredisi alırken dask zorunlu mu?

Konut kredisi alırken istenen sigortalar arasında DASK, hayat sigortası, konut sigortası ve ferdi kaza sigortası bulunuyor. Peki, konut kredisinde hangi sigortalar zorunlu? Konut kredisi alırken dask zorunlu mu?

İskanı olmayan daireye kredi verilir mi?

İskan, ruhsatlı binalar için ruhsat ve eklerine uygun olarak tamamlandığını gösteren belge olarak tanımlanıyor. İskan zorunlu olup alınmadığında bazı yaptırımlar söz konusu oluyor. Peki, iskanı olmayan daireye kredi verilir mi?

Maden çalışanları zorunlu ferdi kaza sigortası tarife ve talimatı tebliği!

Maden çalışanları zorunlu ferdi kaza sigortası tarife ve talimatı tebliği, 6 Mayıs 2015 tarihinde 29347 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Bu tarife, 26/1/2015 tarihli ve 2015/7249 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe girdi...

Ferdi iskan almak için neler gerekli?

Ferdi iskanda daire sahibi evin metrekare ve yapının cinsine göre harçlarını ödeyerek iskanı alabiliyor. Peki, ferdi iskan almak için neler gerekli? İşte, ferdi iskan için gerekenler!

Ferdi İskan nasıl düzenlenir?

Yeni almış olduğunuz dairenizin inşaatı bitmiş oturulur vaziyete gelmiş olduğunda Ferdi İskan almanız gerekiyor. Ferdi İskan belgesi oldukça önemi bir husus olarak karşımıza çıkıyor. Peki, ferdi İskan nasıl düzen

Maden çalışanları zorunlu ferdi kaza sigortası hakkında karar!

Maden çalışanları zorunlu ferdi kaza sigortası hakkında karar, 6 Şubat 2015 tarihinde 29259 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte Bakanlar Kurulu tarafından alınan Maden Çalışanları Zorunlu Ferdi Kaza Sigortası...

İskan almak zorunlu mudur?

İskan belgesi, ruhsatlı binalar için, yapının ruhsat ve eklerine uygun olarak tamamlandığını gösteren belgeye deniyor. İskan belgesi taşınmazın bağlı olduğu belediyeden alınıyor. Peki, iskan almak zorunlu mudur?

İskan almak zorunlu mu?

İskan ruhsatlı binalar için ruhsat ve eklerine uygun olarak tamamlandığını gösteriyor. İskan ruhsatı alınabilmesi için yapının inşaat çalışmalarının bitmiş olması gerekiyor. Peki, iskan almak zorunlu mu?

Ferdi iskan zorunlu mu Haberi

Ferdi iskan zorunlu mu

Ferdi iskan zorunlu mu?

Ferdi iskan diğer adıyla da Bağımsız Bölüm Kullanma İzni Belgesi;  “Bağımsız bölüm sahiplerinin müracaatı ile her bağımsız bölüm için ayrı ayrı düzenlenen ruhsat niteliğindeki izin belgesidir”.


Satın almış olduğunuz dairenizin bulunduğu binanın inşaatının tamamen bittiğinde tamamı için Yapı Kullanma İzin Belgesi (İskan Belgesi) tanzim edildikten sonra yapı sahibinin veya bağımsız bölüm sahiplerinin müracaatı ile alınabiliyor. Dairenizin metrekare ölçümü baz alınarak ilgili vergiler tahsil edilerek ilgili belediye tarafından veriliyor.


Elektrik, su ve doğalgaz gibi abonelik başvurusu için söz konusu ferdi iskan belgesi şartı aranıyor. Ferdi iskanın alınabilmesi için gerekli belgelerin temin edilip, ferdi iskan masrafının ödenmesi gerekiyor.


Ferdi iskan almak için gerekenler... 

1) Ferdi İskan belgesi almak istediğiniz dairenizin tapu fotokopisi.

2) Emlak Vergi Müdürlüğünden yani Belediye Gelirler Müdürlüğü'nden söz konusu bağımsız...