01 / 05 / 2024

ferdi iskan

ferdi iskan

Yapımı biten bir binada dairelerde oturumun başlaması için iskandan sonra, ferdi iskan belgesinin alınması gerekiyor. Peki ferdi iskan belgesini kim alır? Yanıtı haberimizde...

Ferdi iskan nereden alınır?

Bir dairede elektrik, su ve doğalgaz gibi abonelik başvurularının onaylanması için söz konusu dairenin ferdi iskan belgesi olması gerekiyor. Peki ferdi iskan nereden alınır?

Ferdi iskan ücreti ne kadar?

Bağımsız bölümler için alınan ferdi iskan ücreti ne kadar? Detayları için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Ferdi İskan nedir?

Bina inşaatının tamamlanmasını takiben yapılması gerekenlerin başında Ferdi İskan belgesini almak geliyor. Ferdi İskan nedir? diyorsanız tıklayın...

Antalya'nın üç büyük merkezinde inşaat sektörü düşüş yaşıyor!

Göçün de etkisiyle son 10 yılda büyük bir ivme yakalayan inşaat sektöründe, yıllar sonra ilk kez büyümede ibre eksiye döndü. Bu düşüş ferdi iskan rakamlarına da yansıdı.

Ferdi iskan zorunlu mu?

İnşaat çalışmaları tamamlanmış olan binada dairelerde oturumun başlaması için iskandan sonra, ferdi iskan belgesinin alınması gerekiyor. Peki, ferdi iskan zorunlu mu?

Ferdi iskan almak için neler gerekli?

Ferdi iskanda daire sahibi evin metrekare ve yapının cinsine göre harçlarını ödeyerek iskanı alabiliyor. Peki, ferdi iskan almak için neler gerekli? İşte, ferdi iskan için gerekenler!

Ferdi İskan nasıl düzenlenir?

Yeni almış olduğunuz dairenizin inşaatı bitmiş oturulur vaziyete gelmiş olduğunda Ferdi İskan almanız gerekiyor. Ferdi İskan belgesi oldukça önemi bir husus olarak karşımıza çıkıyor. Peki, ferdi İskan nasıl düzen

İskan alma koşulları nelerdir?

Ev satın alırken, yapılacak yatırımı riske atmamak için iskan, kat irtifakı, kat mülkiyeti gibi konulara bilmekte fayda var. Peki, iskan alma koşulları nelerdir?

İskan almak için gerekli evraklar!

Onaylı mimari projesine uygun olarak inşa edilen yapıya iskan almak için gerekli belgeler ve bir dilekçe ile müracaat yapılması gerekiyor. Peki, iskan almak için gerekli evraklar nelerdir?

İskan alındıktan sonra yapılacaklar!

Bir yapının inşaat çalışmalarının bitmesi, yapının yasal olarak da bittiğini göstermiyor. Eğer yapının iskanı alınmışsa yapı bitmiş sayılıyor. Peki, iskan alındıktan sonra yapılacaklar nelerdir?

İskan dilekçesi 2015!

Bir yapının inşaat çalışmaları bittikten sonra, yapıda yasal olarak oturumun başlayabilmesi ve yapıya kat mülkiyeti alınabilmesi için iskan izninin alınması gerekiyor. İşte iskan dilekçesi 2015..

İskan bedeli hesaplama 2015!

İskan, belediye sınırları içerisinde yer alan arsalar üzerinde inşa edilen yapıların kullanılabilmesi için alınması gerekiyor. Peki, iskan için ne kadar bedel ödenir? İşte iskan bedeli hesaplama 2015..

İskan almak için sgk borcu engel mi?

Bir yapının inşaat çalışmalarının bitmesi halinde yapının kullanılabilmesi için iskan raporunun da alınması gerekiyor. Peki, müteahhitin borcu varsa ne olur? İskan almak için sgk borcu engel mi?

İskan almayan müteahhite dava açılır mı?

Yapıyı inşa eden müteahhitler, yapıya iskan almaktan da sorumlu oluyor. Arsasını müteahhite veren mal sahipleri müteahhit konusunda zaman zaman problem yaşayabiliyor. Peki, iskan almayan müteahhite dava açılır mı?

İskan yoksa elektrik nasıl ödenir?

Yapıların yasal olarak kullanılabilmesi için iskan belgesinin alınmış olması gerekiyor. Ancak iskan belgesi olmayan yapılar bazı olanaklardan mahrum kalıyor. Peki, bir binada iskan yoksa elektrik nasıl ödenir?

İskan alma maliyeti 2015!

İnşaat çalışmaları tamamlanan bir yapıda oturumun başlaması için iskan alınması gerekiyor. Projesine uygun olarak inşa edilen binaya iskan alımı için belli harçların ödenmesi gerekiyor. İşte iskan alma maliyeti 2015...

ferdi iskan Haberi

ferdi iskan

Ferdi iskanı kim alır?

İnşaat çalışmaları biten bir yapının kullanılabilmesi için ilk olarak binaya iskan belgesi alınması gerekiyor. Daha sonra bağımsız bölümler için ferdi iskan belgesinin alınması gerekiyor. Peki ferdi iskanı kim alır, diye soruyorsanız hemen yanıtlayalım.


Ferdi iskan belgesi, söz konusu bağımsız bölümün kullanılabilmesi için alınan belgeyi ifade ediyor. Elektrik, su ve doğalgaz gibi abonelik başvurusu için söz konusu ferdi iskan belgesi şartı aranıyor.


Ferdi iskanın alınabilmesi için gerekli belgelerin temin edilip, ferdi iskan masrafının ödenmesi gerekiyor. Ferdi iskan masrafı, söz konusu dairenin metrekaresine göre değişkenlik gösteriyor. Metrekare birim sayısı yüksek olan bir dairenin ferdi iskan bedeli de yüksek oluyor.


Peki ferdi iskanı kim alır?

Ferdi iskan belgesini, belgenin alınacağı bağımsız bölümün sahiplerinin bağlı olunan belediyeye başvurarak almaları gerekiyor.



Işıl Seren...