05 / 07 / 2024

Feriköy İSKİ binası ne olacak

Feriköy İSKİ binası ne olacak

2017'de İstanbul'a 2 milyon metrekare yeşil alan kazandıklarını belirten İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Uysal, Feriköy İSKİ binasının yerine park yapılacağını söyledi.

Çekmeköy - Üsküdar - Ümraniye metro hattı imar planı tadilatı askıda!

Çekmeköy - Üsküdar - Ümraniye ilçeleri, Metro Hattı Revize Projesine ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli 20.06.2021 tasdik tarihli Nazım ve Uygulama İmar Planı tadilatı askıya çıkarıldı.

Merkez Bankası'nın İstanbul'daki binası Türkiye ve Avrupa'nın en yüksek yapısı olacak

İstanbul Finans Merkezi yerleşkesi içinde yükselen Merkez Bankası binası Türkiye ve Avrupa'nın en yüksek binası olacak. Söz konu projenin tasarımını Ankara’daki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi ile Marmaris’teki Yazlık Konut'un mimarı olan Şefik Birkiye’nin şirketi VizzionArchitects gerçekleştirdi.

Global Yatırım Holding'in Karaköy'deki binası otel oluyor!

Yük taşımacılığı sektöründen çıkma kararı alan Global Yatırım Holding Başkanı Mehmet Kutman, Karaköy'deki holding binasının otel yapılacağını belirterek, yatırımla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Şişli Feriköy Mahallesi 1/5000 ölçekli plan tadilatı çıktı!

Şişli İlçesi, Feriköy Mahallesi, 1263 ada, 20 parsele ilişkin 1/5000 ölçekli 22.12.2020 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıktı.

Şişli Feriköy parselasyon planı askıya çıktı!

Şişli İlçesi, Feriköy Mahallesi, 10521 ada, 9 parsel, 10526 ada, 1, 2, 3 ve 4 parsel sayılı taşınmazları içeren Parselasyon Planı askıya çıktı.

Afrika'nın en yüksek binası Mısır’da yükseliyor!

Afrika'nın en yüksek binası olma özelliğine sahip olacak Iconic Tower Kahire'de inşa ediliyor. Bina tamamlandığında 385 metre yüksekliğe sahip olacak. 

İstanbul’un boyu uzayacak: Merkez Bankası Avrupa’nın en yüksek binası olacak!

Finans Merkezi’ne Avrupa’nın en yüksek binası inşa ediliyor. İhalesi Limak’a verilen işin maliyeti ise açıklanmadı. 

Kale Grubu, Karaköy'deki binasını sanat tasarım merkezine dönüştürdü! 

Kale Grubu ilk genel merkezi olan Karaköy'deki binasını, İSTKA'nın desteğiyle Kale Tasarım ve Sanat Merkezi'ne dönüştürdü. Kale Grubu Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO) Zeynep Bodur Okyay, merkezin açılışı töreninde konuştu.  

Feriköy'de 8 kat için imar izni isteniyor!

İstanbul Feriköy'de 27 yıl önce, 5 katlı olarak yapılması gereken bina, 8 kat inşa edildi. Elektrik, su, doğalgaz gibi tüm hizmetleri alan binanın 4 ay önce kolonları çatlayınca apartman sakinleri tahliye edilip bina yıkıldı.

Feriköy'deki 27 yıllık kaçak apartman tahliye edildi!

27 yıl önce İstanbul'un Feriköy ilçesinde inşa edilen Polat Apartmanı'nın kolonları çatlayınca bina sakinleri tahliye edildi. Apartman sakinleri kaçak inşaatın 27 yıl sonra ortaya çıkan ağır bedelini ödüyor.

Gelibolu Kıyı Emniyeti binası yıkıldı!

Çanakkale'nin Gelibolu ilçesinde bulunan eski Kıyı Emniyeti binası yol ve meydan çalışmaları kapsamında yıkıldı.

Feriköy'den bakınca Topkapı Sarayı, Ayasofya, Sultanahmet görünürdü!

Prof. Dr. Hatemi, "Feriköy'den bakınca Topkapı Sarayı, Ayasofya, Sultanahmet bizim sokaktan görünürdü. Diğer tarafa bakınca da Balkan Harbi'nden kalan istihkamlarla Okmeydanı'na kadar açıktı. 1950-1951'de yüksek apartmanlar görüldü" dedi...

Çanakkale Yeşil Yerel Yönetim Binası'nın inşaatında sona gelindi!

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, yapımı hızla devam eden Yeşil Yerel Yönetim ve Kültür Merkezi Binası’nın inşaatında incelemelerde bulundu.

Feriköy İSKİ binası ne olacak Haberi

Feriköy İSKİ binası ne olacak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) 2017 yılı Faali̇yet Raporu 150 kabul, 75 ret oyuyla kabul edildi. İBB Başkanı Mevlüt Uysal toplantıda son bir yılda gerçekleştirilen yatırım ve hizmetler hakkında bilgi verdi. 

2017 yılınında İstanbul'a 2 milyon metrekare yeşil alan kazandıklarını ifade eden İBB Başkanı Mevlüt Uysal, "İstanbul’un yeşil alan miktarı böylece 87 milyon metrekareye ulaşmış oldu. Kişi başına yeşil alanda 6 metrekareye ulaştık. Geçen yıl 5 park ve bahçe daha yaptık. 21 park ve bahçe yapımı sürüyor. İstanbul’a 2017 yılında 179 bin ağaç diktik. Çevre konusunda hep hassas olduk." dedi.

Feriköy İSKİ binasının yerine yeşil alan yapılacak belirten Uysal, Aksaray'daki İSKİ arsasını yeşil alan yaptıklarını hatırlattı. 

İBB'nin 2017 yılı Faaliyet Raporu onaylandı!